跳至

首頁

尾頁

男爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

有無媽媽既子女將會或曾經讀過 ? 我見網上好少討論好少資料, 大家可以分享交流下好嗎 ?

大宅

引用:有無媽媽既子女將會或曾經讀過

原帖由 patsinsin 於 14-04-11 發表
有無媽媽既子女將會或曾經讀過 ? 我見網上好少討論好少資料, 大家可以分享交流下好嗎 ? ...
朋友話太多假期,例如復活節放2星期,好似保良局及救世軍才放紅日4日。

子爵府

我個女讀緊K1, 都好滿意呀~ 校長老師書記都好好!

課室各樣設備都好好, 唔會殘殘舊舊~

同小學假期差不多, 比起有額外托管服務既幼稚園, 佢一定係叫非常多假期~

不過唔好預好多家校接觸, 冇特別事都唔會收到班主任電話既~

暫時覺得手冊內功課既指示似乎唔夠, 有時都唔知邊d唔駛交, 邊d要交~ 可能係因為有時接放學時會交帶少少吧, 但係我媽湊既, 所以我自己睇手冊有時就覺得乜都睇唔到囉~

男爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

olivia511 發表於 14-4-14 15:30
我個女讀緊K1, 都好滿意呀~ 校長老師書記都好好!

課室各樣設備都好好, 唔會殘殘舊舊~

hi hi Olivia511
多謝你的分享, 請問你覺得課程深淺如何 ? 有外籍英語老師嗎 ? 普通話老師嗎 ?

子爵府

patsinsin 發表於 14-4-15 10:59
hi hi Olivia511
多謝你的分享, 請問你覺得課程深淺如何 ? 有外籍英語老師嗎 ? 普通話老師嗎 ?

K1既上學期星期五先會有功課, 仲要係畫兩筆就ok~ 而家下學期就日日都有既, 不過都係畫兩筆, 主要係要小朋友為第時寫字做準備, 所以要佢地日日都畫線~

我唔知K2開始會唔會深好多, 因為我一向都唔著重成績, 所以我冇擔心課程既問題~

有外籍英語老師, 好似係每星期有兩堂吧.... 唔覺有普通話既學習。

大宅

回覆:天主教聖伯多祿幼稚園

亞女k3 (k3 只有下午班)
亞仔k2
功課好輕鬆。老師校長書記都好好人。

男爵府

引用:亞女k3 (k3 只有下午班)亞仔k2 功課好輕

原帖由 vivian_s 於 14-04-27 發表
亞女k3 (k3 只有下午班)
亞仔k2
功課好輕鬆。老師校長書記都好好人。
K3 只有下午

別墅

請問知唔知天主教聖伯多祿算唔算係一條龍學校呀?大唔大機會升堂天主教聖伯多祿小學架?? 唔好意思,我係新手媽媽,好多野都仲學緊~

洋房

有外藉英語老師、同普通話老師架!
冇載眼鏡個書記好好人架!日日都會笑住同D學生打招呼,如果唔見個書記係門口丫女就會不停問架啦!問係咪病咗點解會唔見佢!

大宅

回覆:Amazingb 的帖子

不是—條龍的

大宅

回覆 vivian_s 的帖子

請問是否一定要有領洗紙(教徒)先可以報名呢?

男爵府

alisy 發表於 15-6-10 10:04
回覆 vivian_s 的帖子

請問是否一定要有領洗紙(教徒)先可以報名呢?
不用

大宅

回覆:alisy 的帖子

唔需要的。我仔女都無領洗紙。都入到

大宅

回覆:vivian_s 的帖子

請問你本身是教徒嗎?

大宅

我全家五係教徒,都入到。

複式洋房

我個仔今年9月讀K1喇,佢第一次去學校交表時已經好鐘意間學校㗎喇,希望佢讀得開心啦!

首頁

尾頁

跳至