跳至

首頁

尾頁

複式洋房

12/07會在仁安生的媽媽請進來!

我終於決定去仁安生喇! 好開心, 解決一個問題了!:D

上星期已交左$3,000按金, 搵余啟文醫生接生, b囡出世想順產, 希望到時可以順順利利!:loveliness: :loveliness:

唔知有幾多媽咪都是12月在仁安生呢? 傾吓計啦!

伯爵府

畀面勳章

:lol HELLO!!!:lol :lol 我12月都會係仁安生小B 你預產期哪日呀 我未決定開刀定順產

大宅

陪月勳章

我今個月尾去C+覆診時都會交三千蚊按金先,因我諗住開刀先去仁安生,如果醫生話可以順產可能會去返QE生呀~~因為老公係公務員嘛,可能都會有二等房住架..不過就要睇吓個時多唔多人同埋自己好唔好彩囉...:-P :-P :-P

複式洋房

原文章由 BUNNYLEE 於 07-9-11 14:05 發表
:lol HELLO!!!:lol :lol 我12月都會係仁安生小B 你預產期哪日呀 我未決定開刀定順產

我預產期係14/12呀, 你呢? 睇開邊個醫生呀?

伯爵府

畀面勳章

我預產期12月22日呀 我睇開陳帆的!!!

大宅

明天會返將軍澳clicnic 見醫生, 我是看鍾醫生, 幾好的! 我會問下他的意見, c-section or 順產同埋收費!

大宅

好媽媽勳章

你地好, 我預產期都係12月22日呀!!!:loveliness:

別墅

Hi bunny lee, little_egg,

I also booked Dr. Connie Yuen for C-section on 22/12/07, hope will see u guys soon.

伯爵府

畀面勳章

今日見完E生,佢話如果開刀便要係12月1日至12月15日WOR!!!!

大宅

原文章由 KiLaMiu 於 07-9-11 13:22 發表

上星期已交左$3,000按金, 搵余啟文醫生接生, b囡出世想順產, 希望到時可以順順利利!:loveliness: :loveliness:

唔知有幾多媽咪 ...

我預產期係一月頭, 如果開刀生應該會12月尾同在仁安生.
我最遲10月尾要交按金$3,000...
點解你終於決定去仁安生? 之前有什麼option?

大宅

我上年都係仁安生bb. 醫院facilities 好好. 但如果教喂奶就"ma ma"地, 要好主動去問, 因為當時人手唔夠. 相比我d同事係浸會, cannosia, 港安. d nurses 會好encourage d媽咪去try. hope 這situation已改善~

quote]原文章由 LITTLESPICY 於 07-9-19 13:53 發表

點解你終於決定去仁安生? 之前有什麼option? [/quote]

複式洋房

原文章由 LITTLESPICY 於 07-9-19 13:53 發表

點解你終於決定去仁安生? 之前有什麼option?

其實我是政府/c+兩邊睇, 如果在政府醫院生, 就只可以揀聯合, 老實講我真係唔想在聯合生, 因為冇信心, 唯一好就是政府醫院價錢平囉! 相反我在c+睇左余醫生咁耐, 我對佢好有信心, 如果俾一個睇開自己既醫生接生, 我會安心好多, 加上仁安不嬲口碑都唔錯, 雖然要俾多d錢, 但可以令我生得開心又放心既, 我都覺得值得, 所以唸左好耐, 最後都決定去仁安生囉!

[ 本文章最後由 KiLaMiu 於 07-9-20 14:49 編輯 ]

伯爵府

畀面勳章

我昨日也去了仁安交DEPOSIT了 我應該會係12月中開刀生小B!!!:) :) :)

複式洋房

點解咁多媽咪有得揀都會揀開刀生bb呢? 不過如冇意外, 我仍然都希望可以順產!

大宅

陪月勳章

原文章由 KiLaMiu 於 07-9-20 14:48 發表

其實我是政府/c+兩邊睇, 如果在政府醫院生, 就只可以揀聯合, 老實講我真係唔想在聯合生, 因為冇信心, 唯一好就是政府醫院價錢平囉! 相反我在c+睇左余醫生咁耐, 我對佢好有信心, 如果俾一個睇開自己既醫生接生, 我 ...

咁啱既~~我都係一路睇開DR. YU架喎..如果我去仁安開刀都係找佢接生架... 我以前問過DR.YU價錢~~
開刀大約$45000.- 順產大約$35000.-
你呢??DR. YU有無話你知大約幾錢呀~
因我25/9先去DR.YU到覆診,到時交埋三千蚊訂金.我諗住到時問姑娘拎價目表咋

大宅

原文章由 KiLaMiu 於 07-9-11 13:22 發表

唔知有幾多媽咪 ...

我BOOK咗余啟文醫生6/12開刀生B仔, 到時大家可能會見到面

複式洋房

原文章由 virgko 於 07-9-22 10:11 發表

咁啱既~~我都係一路睇開DR. YU架喎..如果我去仁安開刀都係找佢接生架... 我以前問過DR.YU價錢~~
開刀大約$45000.- 順產大約$35000.-
你呢??DR. YU有無話你知大約幾錢呀~
因我25/9先 ...

DR.YU 都係話開刀$45,000, 順產$35,000, 同你講既一樣, 不過我9月頭覆診book個時d姑娘話已經好full喇, 係就要快d喇!

大宅

陪月勳章

原文章由 KiLaMiu 於 07-9-23 18:19 發表

DR.YU 都係話開刀$45,000, 順產$35,000, 同你講既一樣, 不過我9月頭覆診book個時d姑娘話已經好full喇, 係就要快d喇!

我明天去覆診會交三千蚊按金架啦...上次覆診姑娘話32wk前交便可嘛,我明天30wk所以可以交..

大宅

原文章由 BUNNYLEE 於 07-9-15 22:03 發表
今日見完E生,佢話如果開刀便要係12月1日至12月15日WOR!!!!

點解是要12月1日至12月15日? 我預產期係08年1月頭, 所以預計會在12月尾生(如果開刀)

伯爵府

畀面勳章

我預產期12月22日,E生話如要開刀便要1号至15号了!!因37週後已是"足月"了

首頁

尾頁

跳至