跳至

首頁

尾頁

洋房

我預產期係12月13日,都會係仁安生,醫生係吳祟傑,我希望可以順產,對我同BB都好d嘛!唔知到時見唔見到大家呢?
我打算下星期六覆完診去埋交deposit.
[/url]

伯爵府

畀面勳章

WFHEHE:咁可能你生BB時我們可見面WOR!!!

禁止訪問

要好主動去問???

複式洋房

Hello BUNNYLEE & wfhehe,

我預產期在12月14日, 可能到時都有機會見到你地呀!!!

大宅

原文章由 BUNNYLEE 於 07-10-1 13:11 發表
我預產期12月22日,E生話如要開刀便要1号至15号了!!因37週後已是"足月"了

o i c....
我以為12月尾手術室 full 晒 tim....

洋房

BUNNYLEE & KiLaMiu:

係就好喇!我打算係住4人房架!問過醫生,佢話佢地開過會,會盡量將香港人住埋同一間房,所以我地有機會見到仲同房 tim 呀!hehe~~

原文章由 KiLaMiu 於 07-10-2 10:43 發表
Hello BUNNYLEE & wfhehe,

我預產期在12月14日, 可能到時都有機會見到你地呀!!!
[/url]

伯爵府

畀面勳章

YEAH!!!!

複式洋房

好呀!好呀! 有我地香港媽媽既世界, 寧靜d又乾淨d!!

伯爵府

畀面勳章

大家不如PM TEL.NO.啦!!!生完可TEL 給大家!!!約埋係仁安見!!!CC

大宅

陪月勳章

我今次可能真係要在仁安開刀呀~~
DR. YU話我小BB臍帶繞頸呀~佢話如果到生都仲繞住的話就開刀安全D呀~~~
原先仲諗住順產就去QE生添...現在可能.......

複式洋房

原文章由 virgko 於 07-10-15 21:39 發表
我今次可能真係要在仁安開刀呀~~
DR. YU話我小BB臍帶繞頸呀~佢話如果到生都仲繞住的話就開刀安全D呀~~~
原先仲諗住順產就去QE生添...現在可能....... ...

唔好咁緊張啦, 順其自然, 或者遲d條臍帶又曉返出黎呢 ... 不過我都明白你既擔心, 因為上次Dr. Yu都話我bb臍帶曉頸, 不過好鬆動, 無危險, 今個星期六又覆診喇, 希望無問題啦!

複式洋房

點解你們都選擇開刀? 怕痛? 其實開刀跟順產都會痛, 順產係之前痛, 開刀係之後痛; 但我始終覺得開刀比順產痛, 因為之前我是順產的, 好多媽媽都羨慕我可以順產, 佢地話開刀傷口好痛, 而且復原慢, 餵人奶好辛苦, 而我就幾輕鬆!

另外, 你們有冇考慮幫bb留cord blood? 算係買個保險! 我join了Cryolife 5年plan, 如果你們有興趣, 可pm我拿我的membership number 做referral, 有hk$500 discount.

Take care!

複式洋房

各位準備於12月去仁安生既mama, 心情點呀? 唔經唔覺 ... 還有1個月就是預產期, 我宜家心情真係好緊張, 走佬袋岩岩執好了, 感覺好似去旅行一樣, 個肚越來越重, 走起路黎有d墜, 應該會越來越辛苦了!

b囡b囡 ... 快d出世啦, 媽媽好想將怏樂同經驗與其他mama分享呀!!:loveliness:

大宅

我都會係仁安生, 鍾醫生上星期五建議OPERATION, 因阿B較細, 驚順產唔知會幾耐, 有危險, 故認為 OPERATION safe D lor...

洋房

原文章由 honeylky 於 07-11-16 12:46 發表
我都會係仁安生, 鍾醫生上星期五建議OPERATION, 因阿B較細, 驚順產唔知會幾耐, 有危險, 故認為 OPERATION safe D lor...

BB較細,順產唔係較易?唔係太大先一定要開刀咩?
我BB都係岩岩中size,醫生話如果選擇順產都係一件好事喎~
其實我都怕到時臨時轉開刀,要加好多錢,仲貴過一早選開刀,
但我又想順產,對大家都好d嘛!所以而家都心大心細。
[/url]

洋房

我想問仁安有冇日常用既 tissue 提供架?要唔要自己帶去架?同埋聽人講私家院綿花續舊計錢架,係咪真呢?

我預產期係12月13日呀!仲有一個月就要生BB喇!真係好想見下BB同親手抱住佢,但又唔想佢早產,真係好矛盾呀!哈哈!
[/url]

複式洋房

原文章由 wfhehe 於 07-11-16 13:10 發表

BB較細,順產唔係較易?唔係太大先一定要開刀咩?
我BB都係岩岩中size,醫生話如果選擇順產都係一件好事喎~
其實我都怕到時臨時轉開刀,要加好多錢,仲貴過一早選開刀,
但我又想順產,對大家都好d嘛!所以而家都心大心細。 ...

我都係好驚到時順產唔到要開刀, 因為要好多錢呀? 星期一又覆診喇, 唔知余醫生會唔會話bb太大, 我仲要做陰道檢查同check盤骨size, 好緊張呀? 因為我想順產呀!

別墅

Hi, 各位12月準媽咪,

我預產期係5/12, 都希望順產, 唔知到時見唔見到你地呢, 有機會打聲招呼啦, 我仲有半嗰多月就生, 但仲未放產假, 你地幾時開始放產假呀, 大家得閒交流一下, 仲有有乜要預備呢?

別墅

Hello! 各位好!我都响仁安生,我預產期十二月二十二號,我睇Dr. Chan Fan 我問醫生順產定開刀,因屋企人個個都話順產好,但自己又怕捱唔倒痛 ,醫生話佢一路都預我順產,無問題

洋房

Hi, 各位12月準媽咪,

我預產期係25/12,
希望到時見到你地, 有機會打聲招呼啦!:-P
同事同HR建議產假放前二後八,
會有多d時間照顧bb喎:lol:
你地幾時開始放產假呀?
大家得閒交流一下, 有乜要預備?

首頁

尾頁

跳至