美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

最近d頭髮越黎越差, 好似稻草人d頭髮咁, 轉過好多洗頭水護髮素都無改善, 你地用咩方法keep住d頭髮?
可以指點下嗎?

禁止訪問

禁止訪問

大宅

vivianshum
請問當護髮素咁處理就得喇係麻? 唔駛特登焗呀可?
同埋你指的專業是在賣髮型用品的地方可買到嗎?
點先知係for專業?

原文章由 VIVIANSHUM 於 07-9-11 16:28 發表
用LOREAL 卡詩1號洗頭水 及 長期用焗油當護髮素(不過要買專業的,不是在超級市場買那些) 我長期咁用不用出去做TREATMENT

大宅

cfunallc
請問係幾時查? 仲駛唔駛用護髮素? 同埋唔油林林架咩?

原文章由 cfunallc 於 07-9-12 03:11 發表
baby oil 楂髮尾

別墅

My hair also looks like 稻草人 because I always color my hair. I tried so many products and finally find a good one:

Schwarzkorpf Moisture Kick

Leaving hair really nice and soft, even for very damaged hair like mine.

Good luck.

民房

護髮方法

我個friend早2曰都話髮尾勁開义,但用咗2次蘆薈洗頭後,效果非常好,仲話要用埋隻護髮素!

禁止訪問

珍珠宮

where did you buy the professional for Loreal product?
原帖由 VIVIANSHUM 於 07-9-11 16:28 發表
用LOREAL 卡詩1號洗頭水 及 長期用焗油當護髮素(不過要買專業的,不是在超級市場買那些) 我長期咁用不用出去做TREATMENT

男爵府

only shampoo & conditioner

大宅

原帖由 icoico 於 07-9-11 14:05 發表
最近d頭髮越黎越差, 好似稻草人d頭髮咁, 轉過好多洗頭水護髮素都無改善, 你地用咩方法keep住d頭髮?
可以指點下嗎?

我諗首先系要剪左d好差既頭髮,果d廣告話可以修護開差頭髮,我覺得系騙人架!!都開左差囉,點癡得埋呢?我生完仔仔因為一直餵人奶,所以自己營養差左連頭髮都差埋,後來我就慢慢甘剪走壞死頭髮,跟住就自己勤力點做下焗油,依家好番好多,頭髮靚左好多!
我買左一隻焗油,雖然系貴點但好好喎,不過唔系度度有得賣,可能貴卦,但可以用好多次,計起上黎都Ok,如你想知個牌子就話我知,等我今晚系屋企抄底個名先!

大宅

我d頭髮都係好乾同埋成日斷, 而家開始將treatment當護髮素用, 跟住用頂錫紙浴帽焗住, 到沖完涼先沖水, 跟住係d頭髮仲濕時搽護髮油先吹頭, 試左個多月, d 頭髮係順左, keep住做落去, 希望可以攪返好把頭髮啦

男爵府

VIVIANSHUM & kiki,

請問你地用的treatment&焗油咩牌子? 用完之後染髮的顏色會不會脫色?

大宅

我做完負離子之後都係好差,所以發狂咁咩shampoo, hair pack都買黎試

Kiehls' 既hairpack,幾百蚊一box唔真係好得咁交關
Dove藍色圓packing,用完好香好順滑
Avalon既lavender hair shampoo & conditioner<<洗完頭係會覺得成餅野咁好難梳開,亦都梳唔開,但係落左conditioner後,吹乾哂又好順滑同輕,唔似有d潤既shampoo會成頭dup哂,呢套洗頭水我真係好like,因為洗得好乾淨,$89/bottle

髮型用品店買> MBY color shine,係噴既酒,即時順到爆同令,又爽,好似60幾蚊一支

不過記住用咩hairpack同conditioner都要沖到無泡先得,同洗既時侯要zip d手指係頭皮到洗,因為有時d頭髮貼哂頭入面跟本洗唔到,所以洗完都好頭痕

原帖由 icoico 於 07-9-11 14:05 發表
可以指點下嗎?

大宅

yu-ma

我用緊deesse's nigelle ds 呢隻牌子o既treatment, 同埋大島樁護髮油

禁止訪問

男爵府

我用緊BED-HEAD既洗頭及護髮素, 幾好用, 洗用會好滑的.

我會自己在屋企做焗油, 帶住"石"紙浴帽焗一個鐘, 中途一定要用HAIR DRYER既熱風吹下..... 呢個方法對我好WORK, 同事都讚我頭髮順滑左好多

大宅

想問下邊度有得買錫紙浴帽呢?? 唔該哂!!!

原帖由 mymelody2003 於 09-6-24 16:14 發表
我用緊BED-HEAD既洗頭及護髮素, 幾好用, 洗用會好滑的.

我會自己在屋企做焗油, 帶住"石"紙浴帽焗一個鐘, 中途一定要用HAIR DRYER既熱風吹下..... 呢個方法對我好WORK, 同事都讚我頭髮順滑左好多 ...

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我見到$10.-蚊店, 有錫紙浴帽賣.

大宅

唔該哂,等我去買先....
原帖由 花王潔霸 於 09-6-24 22:28 發表
我見到$10.-蚊店, 有錫紙浴帽賣.

首頁

尾頁

跳至