婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆:我個貪錢99累到62間租屋俾人霸左...

你地上去查下奶奶比嘅資料可以做到幾多嘢,究竟淨係起廠嘅手續定係塊地轉手,如果只係起廠無轉手,你地搵人拆左間廠大伯都無權出聲。

別墅

呢個99真係豬到冇朋友

男爵府

回覆:LuyiuLady 的帖子

伯爵府

回覆 LuyiuLady 的帖子

日防夜防家賊難防

你99真係好過份

請盡量唔好點評我,因為我通常用手機版,睇唔到ga!!!

珍珠宮

蠢唔緊要,做人唔好貪
仲要夾埋外人貪仲比人呃,最後仲死口唔認個下衰

大宅

都預左兄弟反目

咁當然上去洗錢告佢搶返塊地

要呢個99負全責tim呀

水晶宮

LuyiuLady 發表於 14-4-11 15:56
佢既想法係,如果自己正正經經起,佢無資格收租落袋,因為地係62既!
咁如果係62嘅佢都有份啦~~宜家咩都冇份咪仲衰~~
邊個叫唔相信自己嘅枕邊人~~

子爵府

告他們,要他們俾拆廠的錢,因地主無同意過你在地上做什麼。但我清楚上面的法規可否這樣。因為根本地主無簽過任何文件。

男爵府

AGa1111 發表於 14-4-12 00:59
你地上去查下奶奶比嘅資料可以做到幾多嘢,究竟淨係起廠嘅手續定係塊地轉手,如果只係起廠無轉手,你地搵人 ...
塊地無轉手,只係俾佢地起廠
早兩日我地話遲下想賣地或自己起屋時就剷左間廠佢,點知99句句幫住大伯佢地,叫我地唔好衝動、唔好得罪佢地,話佢地係黑社會,我地唔夠佢地惡! 係咪痴左呀!

跟住我老公話:哦! 咁你係咪想我地送左塊地俾佢地算數?
99話:緊係唔係啦! 塊地係我地既就永遠都係我地既! (自我安慰,還是當我老公都係傻仔?)
老公話:你話係你就係你呀? 唔賣得,唔用得,又無人交租,你咪繼續當係你架囉!
99話:慢慢傾囉,大家商量下囉,無謂反面丫,何苦丫! (好似第三者安慰人咁喎,唔知以為唔關99事添)
老公話:哈! 依家係人地想同你反面呀,你唔係仲未知咩事呀? 你仲想同人扮friend呀? 駛唔駛跪佢地求佢地呀?
99話:係咩...係咁既咩...
老公話:由頭到尾都扼你架咋,真唔知定假唔知呀你?
99話:佢地一定做左手腳啦,我真都唔知會咁,都唔知佢地搞咩...(扮可憐同無知...)
老公話:係呀,依家間廠係你起架喇,到時火燭呀、豆腐渣呀,咪係你既責任囉! 不過租就人地袋哂!
99話:有無咁誇張呀...(扮可憐同無知...) 佢地黑社會,我地唔夠佢地斗架!
老公話:最多咪唔要塊地,依家同無左都無分別丫,仲有野驚咩? 佢地黑社會? 叫佢落黎香港劈我囉!

聽到佢地既對話,真係覺得我老公都幾好修養! 點解佢無好似樓主有jm所講,指住99個頭話佢死蠢!

男爵府

thankyou201020 發表於 14-4-14 11:49
告他們,要他們俾拆廠的錢,因地主無同意過你在地上做什麼。但我清楚上面的法規可否這樣。因為根本地主無簽 ...

依家就算告都唔係告大伯佢地...地係62名,而起廠所有文件都係99名,而且99係親口答應起廠及主動寄文件俾人,即係告都係告99...

子爵府

回覆:LuyiuLady 的帖子

睇你奶奶嘅對答,你奶奶會唔會已經收過大伯錢,而無同你地講,最好問清楚佢知

男爵府

nikfan 發表於 14-4-14 12:20
睇你奶奶嘅對答,你奶奶會唔會已經收過大伯錢,而無同你地講,最好問清楚佢知

...
佢個人誠信=0,問佢都無用
睇我大伯就唔會俾$我99架喇,邊有咁好死丫佢
我99份人好自私,依家損失既唔係佢,係62同我老公啫,佢當然想大事化小啦,我地要追討下去的話,99就被迫要做野,我睇佢係懶得做囉

子爵府

LuyiuLady 發表於 14-4-14 12:12
依家就算告都唔係告大伯佢地...地係62名,而起廠所有文件都係99名,而且99係親口答應起廠及主動寄文件俾人 ...
這是他們和99的事,現在的是他們在未經你69同意起,所以要你們要問下現在情形,地主能否拆非法建築物,及要他們賠償有關費用。更住問下律師可否和他們商討和解,還是要由法庭理,將個主動權要返先。上面的法律不是香港人會明,向律師問下先,點可令他們不能要你們賠錢,他們唔告你99和賠錢,就算。另小心上面D親戚到講錢時,你們人身安全要小心,

首頁

尾頁

跳至