論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

好僱主就有大把.......

原文章由 yotal 於 07-9-14 11:03 發表
好工人難求,唉~

大宅

仲係要付出好大啊, 其實咁大個人都無乜受過氣.......現在就要受俾你用$請回來的人的氣 .不過佢就提高左我EQ水平好多好多

原文章由 060228 於 07-9-14 00:23 發表
謝謝分享, 仔仔好得意!

個個BB都係甘得意, 所以付出係有收獲既~
(付出包括挨工人:mrgreen: )
小叭係06年12月5日出世時重3.23kgs,1個月4.55kgs,2個月6.40kgs,3個月7.72kgs,4個月8.20kgs,5個月8.80kgs, 6個月10.00kgs, 7個月9.55kgs, 8個月10.00kgs, 9個月10.16kgs, 10個月10.45kgs, 11個月10.91kgs
(4個月第一次反身, 5個月坐, 8個半月爬, 9個半月出牙(上面兩只),10個月出牙(上面兩只)12個月7只牙, 11.81 kgs

細叭係09年1月26日出世, 體重6磅半.
4個半月轉身, 5個月識坐, 7個半月出第一只牙(下面)

大宅

我都算係其中之一啊:D :D

原文章由 twins214wy 於 07-9-14 11:24 發表
好僱主就有大把.......
小叭係06年12月5日出世時重3.23kgs,1個月4.55kgs,2個月6.40kgs,3個月7.72kgs,4個月8.20kgs,5個月8.80kgs, 6個月10.00kgs, 7個月9.55kgs, 8個月10.00kgs, 9個月10.16kgs, 10個月10.45kgs, 11個月10.91kgs
(4個月第一次反身, 5個月坐, 8個半月爬, 9個半月出牙(上面兩只),10個月出牙(上面兩只)12個月7只牙, 11.81 kgs

大宅

如果真係0交流,又唔去學, 當然唔得啦.任囡囡妄為更加唔得. 咁樣大過好難攪O架.

原文章由 NO.1YUET 於 07-9-14 09:46 發表
查實點叫對b good ?

我個印印到左2個月, 清潔ok, 煮食味道ok 但款式10 隻手指count 晒. 同囡囡冇mud 交流, 唔多理, 攪到我個囡喊住唔要佢, 佢知驚但只是旁住囡囡 0 交流 and 任囡囡妄為, 攪到我囡囡無王管.

是否 ...

大宅

昨晚bb 3am開始喊,喊到成3:40am才收聲, 咁佢都有去bb床邊到係咁拍番佢訓...我都入過幾次去睇, 初頭諗住叫佢抱bb, 咁就快d, 不過佢係到拍,都ok, 如果唔係, 成日咁抱住, bb習慣左都唔好啦.

原文章由 fion2504 於 07-9-14 11:27 發表
仲係要付出好大啊, 其實咁大個人都無乜受過氣.......現在就要受俾你用$請回來的人的氣 .不過佢就提高左我EQ水平好多好多

水晶宮

其實請個咁有經驗既,就真係會好有自己主見.
樓主係要取捨下架啦.
講真,佢因為有主見,同你既意見唔同,先至罵面,唔係話無基本既禮貌.

首頁

尾頁

跳至