跳至

首頁

尾頁

男爵府

我同兩間學校都無關, 但認識一些德怡家長, 未上新聞有關英藝提早收費之前已經知英藝係同家長講係去新校上課。

問題係, 德怡8月31日約滿搬出, 英藝才可以裝修, 裝修好才申請牌照 (我唔知我有無攪錯), 我唔明點趕得切9月開學。

子爵府

畀面勳章

回覆 moondream3003 的帖子

係100%無可能,但吳得掂話加快批比人地喎!以正常途徑須幾個月,人地話自己15日搞掂!真心想佢得,我即刻去搵ICAC!
叫吳得掂租間被殺而空置已久既小學比我地緩衝就話吾会插手私校斗紛!但另一門私校開吾切賺吾盡錢就開綠灯特快批核,真係公平公正及公開!

Xbot    發表於 14-4-12 20:31
Kirsten born at 31/12/2003 N/B Weight = 3.33 kg One Month = 4.6 kg Two Month = 5.37 kg Three Month = 6.11 kg Four Month = 7.3 kg (70cm long) Five Month = 8.11kg Six Month = 9.37kg (72cm long) 7.5Month = 10.9kg (24 lbs) 8 Months = 11.1 kg (24.4 lbs) 9.5 Months = 11.5kg (25.3 lbs) 10.5 Months = 11.8kg (26 lbs) 12 Months = 11.4 (25 lbs) 16.5 Months = 30 lbs 20 Months = 16kg (35.2 lbs)

男爵府

回覆:有無可能新英藝九月趕唔切開

我見領匯店舖交吉比領匯前是原全要還完, 清拆所有裝修, 如果德要清晒, 英藝裝修都要一個月啦。

大宅

MommyPanel勳章

回覆:moondream3003 的帖子

英藝今日開家長會都唔敢承諾啦!但德怡校長好好!同我地講佢話會保留現時裝修俾英藝!人地點對佢,佢點對人,大家有眼見!!!

身為家長想自己小朋友跟邊個校長?自己諗啦!

男爵府

但有d 業主會規定要清左d 裝修。

德怡校長真的真心為學生

複式洋房

我覺得英藝校長舉指談吐好小家!唔掂!

複式洋房

我覺得英藝校長舉指談吐好小家!唔掂!

大宅

德怡甘做。真的抵贊。師德好好

子爵府

德怡的校長和老師真的好好的.

公爵府

但而家新聞話置富搵過德怡傾, 叫德怡加租, 否則會轉俾第二個, 但德怡企硬唔加, 所以先租俾英藝, 德怡而家就扮可憐, 其實根本自己俾唔到租
所有事物,當你知道它不是真的時,它就不會令你痛苦。

男爵府

新聞話佢有加到三十幾萬, 其實如果價唔啱就直接開價比德怡啦。租開一個地方, 正常我唔知會唔會有諗過加租要加雙倍咁高。

我同兩間都無關係, 不過我覺得如果唔係一直都臭名遠播的英藝, 而係其他出名好的教學團體, 家長同小朋友都唔使咁慘。

男爵府

引用:新聞話佢有加到三十幾萬,+其實如果價唔啱就

原帖由 moondream3003 於 14-04-12 發表
新聞話佢有加到三十幾萬, 其實如果價唔啱就直接開價比德怡啦。租開一個地方, 正常我唔知會唔會有諗過加租要 ...
你都講得啱!
今次我想,讀唔番德怡都好,起碼等大家更清楚英藝係乜嘢學校,將來少啲人受害

複式洋房

如果吾得掂真喺話吾想干預私人幼稚園市場,吾該佢一視同仁,揸正英藝的申請跟足正常程序,批評及調查英藝在今次及過往多次在教育界的多次負面消息,旅行社俾人投訴得多都會俾註銷牌照,我們的教育局浄喺識推行國民教育的嗎?

大宅

引用:但而家新聞話置富搵過德怡傾, 叫德怡加租,

原帖由 shareholder 於 14-04-12 發表
但而家新聞話置富搵過德怡傾, 叫德怡加租, 否則會轉俾第二個, 但德怡企硬唔加, 所以先租俾英藝, 德怡而家就 ...
卑不到租就算啦!相差甘遠。

首頁

尾頁

跳至