自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

我好鍾意睇, 可以日曰係咁睇

依家出真人版, 唔知好唔好睇呢,

好想睇, 又怕會失望, 怕無左以前既童真,

但係又心思思

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

都算中意睇, 仲去圖書館借過本小說睇, 不過, 對真人版興趣唔大, 都係中意動畫版多D

瑪瑙宮

畀面勳章

引用:我好鍾意睇,+可以日曰係咁睇依家出真人版,+

原帖由 rubyplk 於 14-04-13 發表

細個有睇卡通,真人版唔會睇

男爵府

回覆:有無人細過時鍾意睇魔女宅急便?!

多數卡通片拍真人版,9成唔會好睇,絕少會好睇

子爵府

我細個時都好鍾意!

男爵府

我細個呢餅錄影帶睇咗起碼二十次,大D再買埋VCD,當年直情識背晒成部戲對白

但真人版就冇興趣睇

wcpcelia  二十次  發表於 14-4-13 09:06

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

細個有睇漫畫同卡通,真人版唔會睇

男爵府

回覆:有無人細過時鍾意睇魔女宅急便

真人板已經無左果重夢幻感 卡通幾夢幻都得

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

Lihoma 發表於 14-4-13 00:49
都算中意睇, 仲去圖書館借過本小說睇, 不過, 對真人版興趣唔大, 都係中意動畫版多D ...
乜有小說架?!
好唔好睇??

水晶宮

畀面勳章

引用:我好鍾意睇,+可以日曰係咁睇依家出真人版,+

原帖由 rubyplk 於 14-04-13 發表

真人版無興趣

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我勁鐘意,但真人版應該會唔好睇

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

rubyplk 發表於 14-4-13 08:08
乜有小說架?!
好唔好睇??
魔女宅急便 是由日本兒童文學作家 角野榮子 所創作的小說,後來 宮崎駿 改編成動畫。

原著共分六冊,動畫是基於第一冊內容所改編。我只看過第一冊,覺得動畫比小說好睇好多。 

珍珠宮

大廚勳章 陪月勳章

超中意!

水晶宮

引用:Quote:rubyplk 發表於 14-4-13 08:08 乜有

原帖由 Lihoma 於 14-04-13 發表
魔女宅急便 是由日本兒童文學作家 角野榮子 所創作的小說,後來 宮崎駿 改編成動畫。
可能比外國拍 好似Harry Potter 咁 會好睇 D

珊瑚宮

rubyplk 發表於 14-4-13 14:33
可能比外國拍 好似Harry Potter 咁 會好睇 D

咁又係, 外國將小說、漫畫拍成真人版, 都係好睇D嘅

珍珠宮

回覆:有無人細過時鍾意睇魔女宅急便

我都係呀,不過對而家套真人版就興趣不大

首頁

尾頁

跳至