跳至

首頁

尾頁

大宅

我想去整下個頭,但又唔知有冇影嚮呢?

大宅

原文章由 Le829 於 07-9-12 23:22 發表
我想去整下個頭,但又唔知有冇影嚮呢?

頭髮又冇血管,只要唔怕整到髮根/頭皮的東東,應該都冇影響...
http://hk.myblog.yahoo.com/kityo-bear/

大宅

原文章由 最愛=貓仔 於 07-9-12 23:26 發表

頭髮又冇血管,只要唔怕整到髮根/頭皮的東東,應該都冇影響...

係呀,咁我去整時叫佢唔好整咁貼先,同埋果兩日盡量唔餵亞B住,我諗隔左兩三日應該ok掛,唔該晒

別墅

如果你真係要整都無辦法, 我個時就等個女成9個月先整, 因為個時我d奶量ok, 個女已食固體食物, 我整完個日pump左d奶唔要, 個女就食存貨(冰奶), 你bb應該好細, 如果你唔餵亞B住都要pump左d奶, 一來keep住奶量, 二來d奶新鮮d

原文章由 Le829 於 07-9-12 23:58 發表
係呀,咁我去整時叫佢唔好整咁貼先,同埋果兩日盡量唔餵亞B住,我諗隔左兩三日應該ok掛,唔該晒

侯爵府

原文章由 Felizkitty 於 07-9-13 10:42 發表
如果你真係要整都無辦法, 我個時就等個女成9個月先整, 因為個時我d奶量ok, 個女已食固體食物, 我整完個日pump左d奶唔要, 個女就食存貨(冰奶), 你bb應該好細, 如果你唔餵亞B住都要pump左d奶, 一來keep住奶量, 二來d奶 ...

我就個時一路都冇整.... 都係小心d好..

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我果時係等駿駿停左人奶先去整架...

負離子果d都係化學野..唔係咁好..同電髮,染髮一樣..總有d藥水比頭皮吸收左架嘛

大宅

其實我都好驚整左對bb有影嚮,但我d頭髮天生曲的,之前陀住都唔敢整,但而家要返工,唔整好似個傻婆咁,我諗住呢排都唔餵佢住,等亞B 飲左d儲奶先,同埋補d奶粉,但我都唔知要隔幾耐唔餵佢好,我d儲奶又唔係好夠喎

珊瑚宮

原文章由 Le829 於 07-9-13 11:15 發表
其實我都好驚整左對bb有影嚮,但我d頭髮天生曲的,之前陀住都唔敢整,但而家要返工,唔整好似個傻婆咁,我諗住呢排都唔餵佢住,等亞B 飲左d儲奶先,同埋補d奶粉,但我都唔知要隔幾耐唔餵佢好,我d儲奶又唔係好夠喎 ...

咁...你谷奶點丫?泵出黎d奶唔用?如果又儲起佢..阿b一樣會飲到架喎

天生曲髮可唔可以扎起佢先?自己買個發熱髮夾返黎夾直d頭髮先得唔得?

侯爵府

原文章由 Le829 於 07-9-13 11:15 發表
其實我都好驚整左對bb有影嚮,但我d頭髮天生曲的,之前陀住都唔敢整,但而家要返工,唔整好似個傻婆咁,我諗住呢排都唔餵佢住,等亞B 飲左d儲奶先,同埋補d奶粉,但我都唔知要隔幾耐唔餵佢好,我d儲奶又唔係好夠喎 ...

唔好為左自己整頭髮而補奶粉比bb啦, 你會後悔架, 好多媽媽想餵都餵唔到, 你唔好放棄啦... 我d頭髮超超超曲, 我咪又係咁忍...

大宅

千其千其唔好整呀﹗
果日「最緊要健康」先講過
電髮染髮總之要用到藥水的都唔好呀
同埋千其唔好補奶粉呀:-(
果時我又係咁
明明餵得好地地,奶量又好
點知擺滿月果晚想偷下懶俾奶粉
條靚妹果晚之後就唔肯再食我d奶奶啦:-(

伯爵府

原文章由 余小豬媽媽 於 07-9-13 19:44 發表
千其千其唔好整呀﹗
果日「最緊要健康」先講過
電髮染髮總之要用到藥水的都唔好呀
同埋千其唔好補奶粉呀:-(
果時我又係咁
明明餵得好地地,奶量又好
點知擺滿月果晚想偷下懶俾奶粉
條靚妹果晚之後就唔肯再食我d奶奶啦:- ...

呢個係人都知gala
係您懶姐

大宅

原文章由 BABALALA 於 07-9-13 19:58 發表

呢個係人都知gala
係您懶姐

我個女又唔怕喎...佢乜屎都食...總之好似食極唔飽...最衰佢亞媽我,因為成日怕冇奶,由原本好多奶到...最後真係冇晒奶:cry:
http://hk.myblog.yahoo.com/kityo-bear/

大宅

原文章由 最愛=貓仔 於 07-9-13 20:01 發表

我個女又唔怕喎...佢乜屎都食...總之好似食極唔飽...最衰佢亞媽我,因為成日怕冇奶,由原本好多奶到...最後真係冇晒奶:cry:

咁啱o既, 我個仔又係乜都食, 人奶又食, 奶粉又食...

Le,
忍下啦, 我超少頭髮, 唔電就勁樣衰, 為左bb, 我到依家都無再電, 仲剪短左, 依家都成個亞巫咁

男爵府

原文章由 小瑩子 於 07-9-14 15:12 發表

咁啱o既, 我個仔又係乜都食, 人奶又食, 奶粉又食...

Le,
忍下啦, 我超少頭髮, 唔電就勁樣衰, 為左bb, 我到依家都無再電, 仲剪短左, 依家都成個亞巫咁 ...

le
你bb就來滿月啦喎?d時間真係過得好快呀:mrgreen: 你就聽其他媽咪講忍一忍啦,都係為bb好唶
小瑩子
你咁靚女邊似亞巫呀?

大宅

原文章由 macaogirl 於 07-9-14 15:44 發表

le
你bb就來滿月啦喎?d時間真係過得好快呀:mrgreen: 你就聽其他媽咪講忍一忍啦,都係為bb好唶
小瑩子
你咁靚女邊似亞巫呀?

嘩, 你咁讚我法, 我真係ops:" /> ops:" /> ops:" />

過多2個月, 又到你生啦喎... 你依家係著裙定著褲呀? 我係盧九街間出口成衣, 見倒佢寫住有大肚褲賣喎, 不過我就睇唔倒係咩款lo, 要買o既話, 可以去睇下

[ 本文章最後由 小瑩子 於 07-9-14 16:14 編輯 ]

男爵府

原文章由 小瑩子 於 07-9-14 16:12 發表

嘩, 你咁讚我法, 我真係ops:" /> ops:" /> ops:" />

過多2個月, 又到你生啦喎... 你依家係著裙定著褲呀? 我係盧九街間出口成衣, 見倒佢寫住有大肚褲賣喎, 不過我就睇唔倒係咩款lo, 要買o既話, ...

你駛咩咁唔好意思呀!我識你個陣我都覺得你靚架啦:D
係呀仲有兩個月咋!我而家咪成個大笨象咁囉!我而家著裙多囉!因為好熱呀 我都會去睇下D大肚褲既。

大宅

原文章由 macaogirl 於 07-9-14 16:20 發表

你駛咩咁唔好意思呀!我識你個陣我都覺得你靚架啦:D
係呀仲有兩個月咋!我而家咪成個大笨象咁囉!我而家著裙多囉!因為好熱呀 我都會去睇下D大肚褲既。 ...

今年好興個d闊身衫, 好多大肚婆都買黎著, 我諗你都會著得好好睇, 都係個句"大肚都要靚":loveliness:

大宅

聽你地咁講我都係忍下先,等BB唔食人奶先再整啦,多謝各位的建議!!!!
小瑩子
我亞B滿左月啦,但我覺得佢滿之後超紐計,成日唔訓,又要人抱,特別係對住我時仲更加紐,真係搞到我唔知點好

[ 本文章最後由 Le829 於 07-9-14 17:28 編輯 ]

大宅

原文章由 Le829 於 07-9-14 17:20 發表
聽你地咁講我都係忍下先,等BB唔食人奶先再整啦,多謝各位的建議!!!!
小瑩子
我亞B滿左月啦,但我覺得佢滿之後超紐計,成日唔訓,又要人抱,特別係對住我時仲更加紐,真係搞到我唔知點好 ...

佢咪就係虾你囉 我個b都係, 一扭眼訓, 如果我係度, 就想我比佢啜啜先訓, 所以會勁扭, 但係對住其他人, 抱下抱下就會訓...
所以有陣時我會比我老公叫佢(乙水)個仔訓... 你可以試下訓練bb有規律d, 例如3個鐘/4個鐘食一次奶, 以"食-玩-訓"為一個循環, 咁你就好容易掌握佢幾時係想訓, 好似我個仔咁, 由開始食奶到扭眼訓係大概2個鐘頭倒...所以佢扭眼訓好易知...同埋大個d, 就會好d囉...你準備幾時返工呀?

珊瑚宮

原文章由 Le829 於 07-9-14 17:20 發表
小瑩子
我亞B滿左月啦,但我覺得佢滿之後超紐計,成日唔訓,又要人抱,特別係對住我時仲更加紐,真係搞到我唔知點好 ...

要過100日先會好d架..

首頁

尾頁

跳至