跳至

首頁
12345...20

尾頁

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

tiktikbb,

一早應該開topic啦!

成鬼日都要我地借人家TOPIC賣廣告 ...

我報到先...我係一甲班家長, 各位WKS家長好, 大家一齊交流吓!

原文章由 tiktikbb 於 07-9-13 13:28 發表
各位黃建常的家長:

為了解各位子女在學校的情況、任何對學校意見和投訢都集中在此話題。目的是方便處理和理性討論,是要在一個公開自由環境進行。因為大家都抱住同一個理念要教養好我地的下一代。

教養孩童,使他走當行 ...

公爵府

11月親子營你去5去呀?

公爵府

我5知請5請到假...不過我都去過西貢, 只係想帶亞仔去玩下咋...

原文章由 wong2323 於 07-9-13 14:23 發表
不去了!大仔早上有課程,不想剩低他一個人!

公爵府

真係幾抵架, 仲5駛比領隊導遊費...

原文章由 wong2323 於 07-9-13 14:38 發表
包車,包午餐,包入場,都只是大人$60!小童$47
真是幾抵!!!!!!可惜我不能去!

公爵府

匯報我大仔已經放學回家途中, 佢話今日好多功課, 我而家上網check下先...

公爵府

點解唔可以係家課冊裡面直接click通告時睇到當日所派發既通告喎!?

今日5樣功課啊...!

我而家睇緊梁愛詩太平紳士到wks參加創校二十周年誌慶暨開放日...:)

原文章由 tiktikbb 於 07-9-13 15:54 發表
今晚冼唔冼做到十二點

[ 本文章最後由 mrs.so 於 07-9-13 16:27 編輯 ]

公爵府

wong2323,

我係你, 我就會返去學校了解事件, 唔係因為不值, 而家真係用心去做嘛...

我今日都好勞氣呀!剛剛先鬧完大仔一頓, 講一句駁一句, 嘔血呀!

我大仔話午餐好好食喎!你地小朋友有無comment呀?

我明天約左兩個wks mami食早餐呀!

我個仔今日返黎同我講呀! 有個小朋友成日對住我個仔講埋三級說話, 我個仔已經話左個小朋友唔講得人地既私人地方, 我明天都會打電話比班主任了解一下...

原文章由 wong2323 於 07-9-13 17:33 發表
很勞氣呀!
剛才小兒子放學回到家就放聲大哭!:-(:-(:-((在學校門口又不說!)
原因是:昨天交的燈籠給同學玩到無電,被拋落地可能弄爛了!!!(老師叫把燈籠放在儲物柜上)
不停的哭呀哭呀!:-(:-(:-(
其實燈籠給大家一同欣賞是 ...

公爵府

今日有張通告要訂書呀!其中一本係漢語拼音入門, 原來我地wks都有漢語拼音學...

原文章由 mrs.so 於 07-9-13 21:00 發表
wong2323,

我係你, 我就會返去學校了解事件, 唔係因為不值, 而家真係用心去做嘛...

我今日都好勞氣呀!剛剛先鬧完大仔一頓, 講一句駁一句, 嘔血呀!

我大仔話午餐好好食喎!你地小朋友有無comment呀?

我明天約左兩 ...

[ 本文章最後由 mrs.so 於 07-9-13 21:14 編輯 ]

公爵府

剛剛先鬧完, 我EQ已經奇差, 仲要日日向我挑戰...哎...噴血嗱!

原文章由 tiktikbb 於 07-9-13 21:17 發表
Hei Hei 做完工課未呀,剛剛回家

公爵府

搞笑...我都認為係同學妒忌佢...

原文章由 wong2323 於 07-9-13 21:34 發表
已經打電話同班主任講左啦!
不過個仔好傷心:-(,話一定是同學妒忌他的燈籠靚喎!!!
比佢笑死!!!

公爵府

我想下午餐時間有無包括小息時間在內架...?

原文章由 wong2323 於 07-9-13 21:34 發表
已經打電話同班主任講左啦!
不過個仔好傷心:-(,話一定是同學妒忌他的燈籠靚喎!!!
比佢笑死!!!

公爵府

我今朝打比班主任, 不過佢係球場當值...我lunch time會再打去...

原文章由 wong2323 於 07-9-14 09:23 發表
午餐後就是玩啦!
(小兒的燈籠就是午餐時間被玩弄的:-(:-(:-()

公爵府

tks!

你有無每日都帶生果返學呀?

原文章由 wong2323 於 07-9-14 09:48 發表
低年級lunch time班主任要看顧吃飯的!
你可以留下tel no.等她/他空閒時回覆.

公爵府

我個仔話每日都要帶水果喎!除左星期二及四, 有姐姐會蓋印仔架...

原文章由 wong2323 於 07-9-14 10:05 發表
不用呀!
訂午餐包的!(以前那間天天有,現在這間隔天有)
而且我們在家吃很多水果的呀!!!

公爵府

HI,

NICE TO MEET YOU.

原文章由 wnwong 於 07-9-14 11:31 發表
my two girls, one is in 5D and the other is in 3A :lol:

公爵府

陸續有來呢...!

原文章由 tiktikbb 於 07-9-13 13:28 發表
各位黃建常的家長:

為了解各位子女在學校的情況、任何對學校意見和投訢都集中在此話題。目的是方便處理和理性討論,是要在一個公開自由環境進行。因為大家都抱住同一個理念要教養好我地的下一代。

教養孩童,使他走當行 ...

公爵府

報告 :我個仔今日9樣功課呀!

黎近呢兩日都要做功課溫默書,下星期又要中默...

公爵府

今日星期五嘛, 真的有9樣功課呀!

原文章由 sugarjade 於 07-9-14 16:30 發表
蘇太,
真係比你驚到我標........汗呀, 九樣甘多吾係講笑呀.....

公爵府

有係賣廣告既時候...

恭喜哂

http://203.198.174.28/news/0708/academic/alumnus/alumnus.htm

我個仔今日由3點9開始做功課剛剛打比我話已經做哂9樣功課, 我都要恭喜下自己先得, 我問佢點解可以咁快架, 我大仔話我有留意聽書囉, 我識做唔駛問人, 所以咪咁快囉...

後來我問今日英默點呀?我大仔話比少少提示你(即係我)啦, 除左大階P寫上左少少, 小階p字寫低左少少, 其餘我都應該ok架, 我大仔即係叫我有心理準備, 已經匯報左, 唔好鬧我嗱!

公爵府

我剛才同班主任傾電話呀! 曾老師好詳細講左我大仔呢兩星期既學校生活, 曾老師真係好細心, 講出左我大仔既性格, 同埋留意到我大仔寫字既陃習, 真係要家教一心, 希望我大仔可以乖乖地上堂啦!

首頁
12345...20

尾頁

跳至