心聲留言

跳至

首頁

尾頁

民房

我個仔讀緊九龍城合Y堂小學,先前在一間補習社補習,一路都有進步。有一日佢學校個羊主任找我,話間補習社唔好,叫我轉返上學校的課後功課補習班,我信佢,點知上左半年就退左差不多廿名,依家再轉去補習社都遲啦,比佢害死 !佢都唔知係咪有回佣收 !

侯爵府

畀面勳章

我覺得佢有份開添

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章

回覆 aa002345 的帖子

學校課後功課補習班導師質素幾參差
又得果個零鐘
做晒功課都好囉
邊有乜時間同學生溫書
未旨意晒佢
使唔使錢?

民房

回覆 cat_koo 的帖子

係比外邊一般平少少,其實我唔係貪便宜,只是誤信了學校的主任,原來學校的功課輔導班老師根本就只是看學生做功課,一點也沒有教的。學校的主任唔應該唱其他補習社唔好,只吹噓自己學校辦的好。我已替小兒轉了外出的補習社,不過唔知可否追得上。

男爵府

BK Milk勳章

咁點解你自己唔想清楚呢?你都要負番自己的責任架!
Charmmy is DADA, MAMA's Darling.
Charmmy is 18 months aged.
Charmmy Likes To Play With DADA & MAMA.
Charmmy Has 2 Bowls Of Rice Everyday.
Charmmy Likes To Eat Bananas And Bread.
Charmmy, DADA, MAMA Love You All The Time.
Charmmy Starts To Said "MA" November 27.
Charmmy Starts To Stand On The Bed In December.
Charmmy Travels To Singarpore In March 2010.
Charmmy Walks By Herself In April 2010.

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章

回覆 aa002345 的帖子

唔好咁擔心
離期考仲有一段時間
小五呈分試?
這類功輔班基本上都係教做功課為主
至於溫習教番唔識既野好睇時間同導師
一班又咁多學生
要俾錢就唔值

民房

回覆 cat_koo 的帖子

謝謝!

珍珠宮

的確係有D老一輩GE老師好保守GA,覺得你出去搵人補習即係串緊學校D老師無料到
我以前讀大學果陣PART-TIME幫人補習從家長口中得知,小朋友最好報2個補習,1個係類似你講羊主任果D執功課,上完執功課果D之後先上D一對一GE(有D家長簡上完執功課即去一對一,有D選擇星期6/日先一對一),一對一果D因為無功課GE負擔(因為執功課果陣已經做曬),就可以專心D幫小朋友UPGRADE成績
你同你小朋友都要+油AR~

子爵府

引用:我個仔讀緊九龍城合Y堂小學,先前在一間補

原帖由 aa002345 於 14-04-13 發表
我個仔讀緊九龍城合Y堂小學,先前在一間補習社補習,一路都有進步。有一日佢學校個羊主任找我,話間補習社 ...
我校課後功課班唔使錢,一定差過要錢的補習社,而且同學話課後只會借用課室坐住做功課,沒有老師教又可以玩耍的,所以課後功課班免費我都無留,回家自己教,怕每天在玩耍學壞,你自己決定,老師一定話留校好,除非無時間自己教或無金錢去私人補習社才好留校呀!

男爵府

aa002345 發表於 14-4-13 19:14
我個仔讀緊九龍城合Y堂小學,先前在一間補習社補習,一路都有進步。有一日佢學校個羊主任找我,話間補習社 ...
學校課後功課補習班 -- 多少錢一個月, 時間如何?
補習社補習呢 -- 多少錢一個月, 時間如何?

男爵府

回覆:無良學校主任

睇下邊隻啦,依家有d關愛基金/課後伙伴支援,都係唔洗錢,因為政府俾晒,但係d老師一定要係讀education, 師資好過出面補習社添
但依家太多喇,比較難分

首頁

尾頁

跳至