跳至

首頁

尾頁

別墅

我個BB已經15個月喇, 住宇晴軒, 我想比佢認識下d同齡既鄰居,又想大家可以share個clubhouse比BB玩,做家長既又可以share下湊仔搵學校既心得。

禁止訪問

別墅

Hi, 我都係宇晴軒, 我b仔就快23個月, 剛剛今日in了寶血幼兒園.

原文章由 akinasin 於 07-9-14 00:12 發表
我個BB已經15個月喇, 住宇晴軒, 我想比佢認識下d同齡既鄰居,又想大家可以share個clubhouse比BB玩,做家長既又可以share下湊仔搵學校既心得。

複式洋房

你地好:lol: ﹐我係from Banyan 架﹐我個B就快九個月喇。

而家欠一個碧海藍天o甘四小龍就齊啦

別墅

Hei larrychun, fjbaby, little_ribs:

你地好呀!我仲諗住無人回應我個topic添!!
你地住左呢度幾耐呀? 有冇去過club house個兒童王國呢?

別墅

我搬來一年. 個兒童王國我個仔已玩到厭了.

原文章由 akinasin 於 07-9-22 20:32 發表
Hei larrychun, fjbaby, little_ribs:

你地好呀!我仲諗住無人回應我個topic添!!
你地住左呢度幾耐呀? 有冇去過club house個兒童王國呢?

別墅

我之前住Banyan, BB出世就搬左過黎。大大話話都住左成四年喇...
BB好鍾意去兒童王國, 但婆婆話過幾次佢被人打, :-( 跟住就唔同佢去。凈係係室外玩滑梯。
係呢, 你地屋苑有冇中秋活動? 我今晚同亞女係樓下"撈"金魚, 佢好開心呀!!!

複式洋房

:lol哈哈﹐原來係舊鄰居 。

我地好少參加屋苑活動架﹐都唔o岩BB玩...

洋房

hi, 大家好

我住喺昇悅居,都住咗3年幾啦,囝囝依家13個月大,我係全職媽媽,近呢個月先開始同囝囝落會所玩,間唔中會去平台玩。

大家有時間聯絡下﹗

複式洋房

你地好呀!!
我住碧海o家, 住咗1年, 我個女重有1個星期就1歲啦.

大宅

hi all:

我來自昇悅, 囝囝剛剛1.5歲! 而家愁緊搵N1學校!!

cymmyh:
我同你一樣, 住了3年, 都間中同BB去club house, 可能仲有玩過tim呀... 但睇張相, 我唔係好認到你個bb呀! 搵日約咪一齊去呀!

akinasin:
我都有諗搬去宇晴呀,因為而家個單位唔夠住了. 宇晴好住嗎?

呀b一日一日長大, 帶來很多歡樂和煩惱!! 但係見到佢笑, 真係好開心好開心!!
  [url=HEIB'S ALBUM]http://www.babyhome.com.tw/luyinhei[/url]

男爵府

Hey... 我來自昇悅...你地有冇興趣自組Playgroup....我啱啱知道我地可以邀請導師黎我地屋苑攪Playgruop...最少8個小朋友, 我小朋友1歲 大, 佢話8-15個月既小朋友可以成1 Group...你地有冇興趣試堂呀???

原文章由 korg 於 07-10-7 18:52 發表
hi all:

我來自昇悅, 囝囝剛剛1.5歲! 而家愁緊搵N1學校!!

cymmyh:
我同你一樣, 住了3年, 都間中同BB去club house, 可能仲有玩過tim呀... 但睇張相, 我唔係好認到你個bb呀! 搵日約咪一齊去呀!

akinasin:
我都有諗 ...

複式洋房

喂喂, HAZEL,
我係湘湘呀, 重有3日我地就1歲啦,
你有節目未呀?

講開PLAYGROUP, 我都想JOIN呀,
因為之前媽咪幫我APPLY VICTORIA, 但係好FULL,
而家重未有下文, 如果自組PLAYGROUP預埋我呀!!

男爵府

Hi....湘湘..你好呀!!好耐冇見啦!!!
湘湘點呀? 依家一定大個咗好多..
我依家想幫hazel 揾playgroup...見呢度可以試堂,睇下可唔可以凑夠8個人試試呀!!!

原文章由 湘媽 於 07-10-9 17:46 發表
喂喂, HAZEL,
我係湘湘呀, 重有3日我地就1歲啦,
你有節目未呀?

講開PLAYGROUP, 我都想JOIN呀,
因為之前媽咪幫我APPLY VICTORIA, 但係好FULL,
而家重未有下文, 如果自組PLAYGROUP預埋我呀!! ...

別墅

嘩...有成個星期冇上BK,原來多左好多新鄰居,大家好!!
BB上星期開始去美孚和Noddy既playgroup, 佢好開心,冇怯場之餘仲周圍搞野, 搞到我地好累!!!

Korg:
宇晴都okay架, 地方大左, 點都好d。 不過, BBd野不斷增加, 地方大左仲好似細左添...:-(

男爵府

Hi, akinasin,
Can you tell me the detail of the playgroup. I am finding the playgroup ah... Thanks.

原文章由 akinasin 於 07-10-10 14:17 發表
嘩...有成個星期冇上BK,原來多左好多新鄰居,大家好!!
BB上星期開始去美孚和Noddy既playgroup, 佢好開心,冇怯場之餘仲周圍搞野, 搞到我地好累!!!

Korg:
宇晴都okay架, 地方大左, 點都好d。 不過, BBd野 ...

洋房

hi all

我想問其實返playgroup有咩做架?
korg:
我囝囝呢幾日病咗,所以冇去會所囉,我平日通常朝早10點零同佢落會所玩個零鐘,你呢?

別墅

shelleym,

我BB去美孚間小蜜蜂度上playgroup,有唱歌、說故事、油顏色同free play,$600/4堂,每堂個半鐘,以英語為主。我覺得好低, 但未知好唔好。
Noddy就係我買左佢既教材包既。我諗等BB大d, 會上d music或ballet d playgroup。 希望佢變得文靜d。

係呢, 你地有冇d心水既幼兒園呀?

民房

可否給我資料, 我住在荔枝角

原文章由 akinasin 於 07-10-13 00:23 發表
shelleym,

我BB去美孚間小蜜蜂度上playgroup,有唱歌、說故事、油顏色同free play,$600/4堂,每堂個半鐘,以英語為主。我覺得好低, 但未知好唔好。
Noddy就係我買左佢既教材包既。我諗等BB大d, 會上d music或ballet d play ...

男爵府

Can u PM the info to me? THanks.
原文章由 akinasin 於 07-10-13 00:23 發表
shelleym,

Noddy就係我買左佢既教材包既。我諗等BB大d, 會上d music或ballet d play ...

首頁

尾頁

跳至