在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

我剛轉左做全職媽咪, 想問題如果你地家務唔須要做, 平時會唔會悶o架. 做d乜啊,點打發啊(除左照顧小朋友)
小叭係06年12月5日出世時重3.23kgs,1個月4.55kgs,2個月6.40kgs,3個月7.72kgs,4個月8.20kgs,5個月8.80kgs, 6個月10.00kgs, 7個月9.55kgs, 8個月10.00kgs, 9個月10.16kgs, 10個月10.45kgs, 11個月10.91kgs
(4個月第一次反身, 5個月坐, 8個半月爬, 9個半月出牙(上面兩只),10個月出牙(上面兩只)12個月7只牙, 11.81 kgs

細叭係09年1月26日出世, 體重6磅半.
4個半月轉身, 5個月識坐, 7個半月出第一只牙(下面)

別墅

工人只負責清潔及COOKING,兩個仔仔d嘢自己跟番,日日自己買餸,淨係咁都夠忙,又點會悶

大宅

我都係自己買餸, 不過bb仲細, 所以中午成日都訓覺

原文章由 cindybb 於 07-9-14 18:08 發表
工人只負責清潔及COOKING,兩個仔仔d嘢自己跟番,日日自己買餸,淨係咁都夠忙,又點會悶
小叭係06年12月5日出世時重3.23kgs,1個月4.55kgs,2個月6.40kgs,3個月7.72kgs,4個月8.20kgs,5個月8.80kgs, 6個月10.00kgs, 7個月9.55kgs, 8個月10.00kgs, 9個月10.16kgs, 10個月10.45kgs, 11個月10.91kgs
(4個月第一次反身, 5個月坐, 8個半月爬, 9個半月出牙(上面兩只),10個月出牙(上面兩只)12個月7只牙, 11.81 kgs

別墅

My maid does the housework & cooking too.
Normally after I take my son to school I'll go out to have lunch, then either exercise/yoga/massage/facial before collecting my son from school, then spend evening watching the 2 kids while she cooks.

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

fion2504, 又係我呀平時工人做家務cooking時我就湊仔, 下晝有時我會去做gym, 唔出街就上bk, 好多時都帶埋工人同bb一齊行商場(又一城), 樂富Jusco等等, 因為我老公好憎shopping, 所以我趁佢番工就做d佢平時唔會同我一齊做既野囉我又上ebay賣衫, 賺番d外快比自己兼過日晨
,

侯爵府

right now, enjoy your life as much as you can la, once your baby starts to walk, you won't even have time to pee gar la

原文章由 fion2504 於 07-9-14 23:12 發表
我都係自己買餸, 不過bb仲細, 所以中午成日都訓覺

男爵府

我都係照顧bb,工人做家務及cooking, 當亞b訓時便會得閒d, 我會上bk或有時帶bb出街同朋友去街。

大宅

哈哈....我有時候都去又一城, 樂富Jusco, 都見你唔到o架:mrgreen: 小叭中午會訓兩次, 每次1-2hr咁啦. 不過我每日都要坐係到睇個股市, 所以都唔可以行開, 小叭又成日係我旁要走來走去.......有時都幾煩o架. 原本諗住今日去理髲(付理子), 但c6又要我睇住個市, 所以join左 massage/facial 都唔可以去住, 成個月無做facial加減肥機了:-( :-( :-(

原文章由 LMCK 於 07-9-15 02:16 發表
fion2504, 又係我呀平時工人做家務cooking時我就湊仔, 下晝有時我會去做gym, 唔出街就上bk, 好多時都帶埋工人同bb一齊行商場(又一城), 樂富Jusco等等, 因為我老公好憎shopping, 所以我趁佢番工就做d佢平時唔會同 ...

大宅

你的生活好"正"啊. 等我個仔再大d, 番學.....我諗我都可以好似你咁.....咁爽啊

原文章由 sa_li 於 07-9-14 23:29 發表
My maid does the housework & cooking too.
Normally after I take my son to school I'll go out to have lunch, then either exercise/yoga/massage/facial before collecting my son from school, then spend ...

首頁

尾頁

跳至