烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

大宅

想平平地買黎玩下, 但實在係新手, 一定要跟食譜....睇緊以下幾個牌子, 想請教下意見
伊碼IBM12L
億世家BM20
GRANDAZ
AKAI XBM1333

謝謝!!!

男爵府

回覆:carky 的帖子

我都想知,見有人講柏翠,唔知好唔好

個人簽名親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

大宅

我用緊是較貴的 柏翠PE8990SUG....效果唔錯....

比對過柏翠平貴款的分別, 程式功能都是一樣, 只是冇左自編程序....做麵包的份量較少, 沒有自動投料, 及雙管烤焗功能......

食過朋友用P仔做的麵包, 質感的確是好鬆軟, 平價機都可以有補救方法, 就是扣起牛油及酵母, 先用"和麵"攪15分鐘, 然後才落牛油及酵母, 用番正常程序做包.....

有個jm 用部平價Gemini 麵包機, 佢話用了這方法後, 麵包質感大有改善....

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

我用GRANDAZ (信用咭禮品) , 面包好鬆軟 , 整咗咁耐無失手

男爵府

引用:我用緊是較貴的+柏翠PE8990SUG....效果唔錯

原帖由 pangdeng 於 14-04-15 發表
我用緊是較貴的 柏翠PE8990SUG....效果唔錯....

比對過柏翠平貴款的分別, 程式功能都是一樣, 只是冇左自編 ...
我剛買左部aca

個人簽名親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

大宅

謝謝意見, 請問柏翠係邊到有得賣呀? 價錢如何?

大宅

回覆 simple430 的帖子

想問係唔係唔可以跟機嘅食譜? 好多JM都話會失敗同埋係唔係一定要提早出爐?

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:回覆 simple430 的帖子想問係唔係唔可以跟

原帖由 carky 於 14-04-15 發表
回覆 simple430 的帖子

想問係唔係唔可以跟機嘅食譜? 好多JM都話會失敗同埋係唔係一定要提早出爐?
初時跟機食普 , 最近跟面包書 一樣成功

carky    發表於 14-4-15 15:26

子爵府

回覆:carky 的帖子

我用Gemini,好好用。

carky    發表於 14-4-15 19:08

男爵府

我都係用GRANDAZ, 團購價$399, 有酸奶mode可做獨立發酵, 正到無朋友 !

大宅

回覆 rentssp 的帖子

我最後都買咗GRANDAZ, 平平地試下!

複式洋房

回覆 rentssp 的帖子

我頭先見到有得團, $399, 跟手入左谷, 再睇埋食譜, 而家心CC想買一部, 不過都幾巨型下, 我家有焗爐, 諗住如果我真係整包失敗既, 都可以用黎打麵團同發烤, 希望我可以成功啦!

禁止訪問

引用:我用Gemini,好好用。

禁止訪問

引用:我都係用GRANDAZ, 團購價$399, 有酸奶mode

首頁

尾頁

跳至