母乳餵哺

跳至

首頁
12345...15

尾頁

男爵府

我真係支持唔住喇!成日都唔知去左邊!

大家繼續係呢邊傾啦!

男爵府

原文章由 Strawberrys 於 07-9-15 11:20 發表
Morning ! bbpooh & tvoincy

bbpooh,

How are you today ? Will you report duty on next Monday ?

我今天仍見宮縮同腰背痛.明天去睇下西醫,睇下佢點講,因為剛才上网睇左資料使我有點擔心.明天唔會返功.

男爵府

原文章由 ivyscyip 於 07-9-15 15:15 發表
I am so pissed off!!!!!!!!! The situation is this: our boss wants to tell a lie for a very near term benefit, three of us in the company disagree...Today she sent a very long e-mail saying that I hav ...

公司有時係咁!我以前成日都會有d相似的情況,我會把立場講出來,最終老闆要點,我地做細都冇辦法,我會keep silent!

男爵府

報告

今天睇完西醫.佢話個胎盤升高了少許係好現象,但官縮又係小產SYMPTOM,所以仍然不能讓我上班,在診所做了宫縮測試,由于個肚太細,謢士整個位不對,所以量唔到,不過我冇出聲,因為我畏疾忌醫,怕醫生又叫我入院,加上我食緊中藥,我覺得有改善,所以情願在家休息.我今星期又放病假.

尋晚做公司野做到好夜,一路做一路比丁爸話,今晚佢放工返屋企,仲要嚇我話佢同事個舊同事又係咁,唔愛錫自己身體,掛住做公司野,結果生出來的BB智商有問題,我都想乖乖地,但受人錢財,都唔可以咁冇責任感,不過我真係唔坐得咁耐,坐太耐條腰都痛.

我週三再去睇中醫,希望有進展.我仍然冇咩胃口,已經迫自己食野,但係事與願違.但為了小噹噹我會努力!

男爵府

原文章由 Cyntoby 於 07-9-19 09:57 發表
又想拾哂d大肚衫, 用品比哂人, 唔洗放哂起度, 自己已不會再用喇,

你有咩大肚用品呀?睇下我有沒有用,上胎所有野都係借人,但已歸還,好多野要再買!

男爵府

報告

尋日訓左全日,真係全日,覺得個子官收縮情況有所改善,已經沒有之前咁密,我覺得D中藥好似真係好勁!

胃口仍然一般,但都有所改善,尋日食返多少少野,姐姐知道我夜晚乜都唔食,只可以飲湯同白飯,佢日日大大碗湯給我,又"不"好多湯渣同肉.但其實所有肉最後我都比左丁爸.不過佢都好唔錯.

今天再睇中醫,希望佢話我脈有所改善啦!

男爵府

報告

今晚睇完中醫,佢話我感冒,唔可以食安胎藥,要先清左感冒.唉!:-( 佢話我感冒時,其實肚入面個個都同樣感冒!無奈!!!!

男爵府

草莓,CYN

我需要冬天衣服,唔介意借埋托腹帶.(我隻CHEAP C9.上次只買了一條托腹帶,然後都係問人借).

等我好返D先CALL 你地啦!萬二分感謝!

男爵府

原文章由 Cyntoby 於 07-9-20 00:21 發表

我拾哂出黎先, 但要'坐完監', 先比倒妳.

Thank you sin!

男爵府

原文章由 diaperb 於 07-9-19 23:24 發表

bbpooh,
Do you mind, I didnt bought many pregnant stuff last time. I actually have a Maternity jeans, quite good. Would you like it too?

Yes, of course! But just afraid I cannot fit into. You are so slim

男爵府

原文章由 tvoincy 於 07-9-19 23:56 發表

No!
創價 & 宣道-->Kowloon Tong
崇真-->Sham Shui Po
靈糧堂--> Ma On Shan

崇真-->本是我們首選,但K1沒有全日,所以放棄了!

同樣好多名校都係沒有全日班,如培正,所以我地都冇咩得選!

男爵府

原文章由 Hellocandy 於 07-9-20 08:49 發表
morning 丁媽

早晨呀!豆媽!!

男爵府

原文章由 Strawberrys 於 07-9-19 15:56 發表

邊兩三間呀? 我暫時會報培正, 民生, 崇真, 浸大.

草莓

培正,崇真同浸大都沒有全日班喎,你唔係要琪琪讀全日咩?

男爵府

原文章由 Hellocandy 於 07-9-20 08:53 發表

我果條你又會大得濟呢

你好肥咩?其實我唔覺得你好肥喎!

男爵府

各位C9,

如果你地知道邊間一條龍幼稚園有提供K1-K3 全日班的,請告知!謝謝!

男爵府

原文章由 fsy 於 07-9-20 09:07 發表
丁媽,

今日咁早, 返咗工呀?

未返工,不過姐姐送丁丁返學,我就煲緊藥.所以可以上网

男爵府

原文章由 Hellocandy 於 07-9-20 09:08 發表
丁媽, 你唔介意條大大肚牛仔褲, 我可以比你試下先, 我好like呢條褲因為著得條腿好slim , 但應該冇機會再著喇!

開工sin, 今晚再傾.

對一個cheap c9來說,有咩會介意呢?等我返工後call 你啦!

男爵府

原文章由 fsy 於 07-9-20 09:09 發表
丁丁返學返成點? 想問下你意見, 返咗學仲上唔上 playgroup 好?

自從丁丁開學以來,我差不多每天都在家(病假),但我又送唔到佢返學,每天叫他穿校服都好似打仗咁,有時會lei在枱底,有時掉校服,有時拉姐姐去衣櫃表示要穿去街衣服,出門見我唔陪佢就喊到"湯豬"咁.返到學校門口,都唔係好想入課室,每次姐姐或婆婆都要抱佢入課室,但老師係度,佢又唔喊,又會乖乖地拿體溫卡給老師.

老師話佢上堂都冇喊,初初坐唔定,但這個星期可以坐定定,老師話丁丁變乖了!

上唔上playgroup?---->會繼續,起碼今年會繼續上,因為覺得playgroup學的野同學校唔同,我覺playgroup比我好多idea我點同丁丁玩,也可以平日叫姐姐同丁丁玩得有意義點.so far我同丁爸覺得這個playgroup唔錯,不過噹噹出世後就唔知可以點上堂.加上丁丁都好鐘意上堂.

男爵府

原文章由 fsy 於 07-9-20 09:12 發表

丁媽, 你真係好正, 我果陣無諗過可以問人借, 差唔多全部大肚嘢都係新買. 第時如果真係有子進 no. 2, 都效法下先

冇計啦,我係cheap c9一名,大肚衫好貴,穿得幾個月唔值得買,我到現在都只係買了幾件娃娃衫,大肚褲就去女人街買了幾條.上次陀丁丁時都買了二條西褲,嘩!貴到cc下,大減價後都要成$4xx,食左我隻車,好肉痛!

你的大肚衫比晒人喇咩?再用米得law!

男爵府

原文章由 tingfai 於 07-9-20 09:19 發表
All in different district wor. Actually, where do u live?

佢住在馬安山

首頁
12345...15

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊