自由講場

跳至

首頁
12345...16

尾頁

大宅

回覆:坐男同事私家車,坐位問題...

人地老婆係道緊係老婆座車頭,如果只有兩個人一定座車頭,如果座後座就好似座的士咁,俾人感覺當人地係柴可夫。。

喵~~~~

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

你個同事講得冇錯,一來坐後面係冇禮貌

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

翡翠宮

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:今日同事間傾計,+講開某女同事黐某男同事私

原帖由 poohbb_hk 於 14-04-15 發表
今日同事間傾計, 講開某女同事黐某男同事私家車一齊返工..女同事坐司機位隔離嘅..

咁我就話啦, "俾我唔會 ...
如果無其他人坐前面無問題,但有其他人的話就會等其他人坐左先

任何地方同樣的你,
有人把你抬得很高,
有人把你眨得很低,
有價值的東西,
只有在懂價值的人面前才有價值!
不要管別人怎麼看,
關鍵是自己怎樣看自己~

子爵府

2024年龍年勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章

有人坐就讓人坐前,冇人會坐前座!

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

唔想人地老婆/女友誤會, 解決方案唔係坐前面OR坐後面的問題, 而係盡量唔好單獨坐人地啲車; 香港咁方便, 有巴士, 地鐵, 小巴, 的士, 洗咩黐某男同事私家車喎; 成日黐住某男同事啲車有一個可能係個女人想有野

Care_Bears2009  Agree  發表於 14-4-16 07:33
快樂ma  不能同意更多  發表於 14-4-16 07:22
elyseluk  Yup  發表於 14-4-15 21:02
star420    發表於 14-4-15 20:11
LedTV  Right  發表於 14-4-15 19:57
suki111999    發表於 14-4-15 16:45
kwansara  right  發表於 14-4-15 16:37

侯爵府

坐前面係基本禮貌。

公爵府

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

坐前面
有時2-3個人坐朋友車, 都會睇下邊個最遲落車就坐前面

珊瑚宮

poohbb_hk 發表於 14-4-15 16:22
今日同事間傾計, 講開某女同事黐某男同事私家車一齊返工..女同事坐司機位隔離嘅..

如果得兩個人, 坐係司機隔離, 坐係後面當人地係司機咩..........

如果多過兩人, 就以相熟程度定, 最熟坐係隔離, 然後係後排最左,中間同司機背後嘅位。

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

坐後面好肉酸, 好似當人係司機; 如果前座位放咗野, 咪扮傻坐後面, 否則都係前面坐!

poohbb_hk  俾我就係咁囉...  發表於 14-4-15 16:37

大宅

畀面勳章

我會坐前面,坐後面係唔太有禮貌咖,坐後面人地會以為你當人佢司機咖,如果佢女朋友或老婆一齊坐,就一定要讓前面俾佢哋坐

小肥楊    發表於 14-4-15 16:34

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

坐前面係禮貌

坐後面當人係司機

侯爵府

牛年勳章 月餅勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

坐前面

子爵府

引用:坐前面(因為坐後面好似當佐人地係司機咁)

原帖由 小肥楊 於 14-04-15 發表
坐前面(因為坐後面好似當佐人地係司機咁)
我都係咁諗

公爵府

想當年初出茅廬,有車人士既老婆話一定係坐前面,否則當人地係你司機

大宅

回覆 poohbb_hk 的帖子

我會坐後面,但會講話我怕女主人唔鐘意.但如果朋友話唔mind 叫我坐前面我就坐前面.

964000  吾鐘意就直頭你吾應該上車啦  發表於 14-4-15 23:11
Superman-GF  無禮貌x2  發表於 14-4-15 19:18
bozz  無禮貌  發表於 14-4-15 18:06

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

引用:今日同事間傾計,+講開某女同事黐某男同事私

原帖由 poohbb_hk 於 14-04-15 發表

如果只得我坐順風車!一定係坐前面!

坐後面感覺好差!佢唔係我司機呀!

伯爵府

坐前面係禮貌黎, 如果一嚟就坐後面係無禮貌

唔想人誤會咪問人坐前面定後面

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

係要坐前面。 我舊老世有次車個新同事, 點知個新同事坐後面, 比我舊老世叫佢坐返前面。
我哋全班同事知道後都話佢當老世係司機

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

小肥楊 發表於 14-4-15 16:29
唔想人地老婆/女友誤會, 解決方案唔係坐前面OR坐後面的問題, 而係盡量唔好單獨坐人地啲車; 香港咁方便, 有 ...
agree, 長期都唔好咁樣黏人車坐, 好似老馮咁, 人地女友未必喜歡!!!

珍珠宮

坐前面先係禮貌

首頁
12345...16

尾頁

跳至