論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

頭先俾我話完, 話要走, 我話唔會炒佢, 一係做, 一係俾一個月我. 點知佢走去報警 而家勁嬲.

複式洋房

回覆:唉....工人, 以後咪搞!

報警做咩阿佢

珍珠宮

畀面勳章

去報警,什麼事報警

大宅

回覆:Grace007 的帖子

佢痴邊條線呀

大宅

報咩警,有無病

佢地啲警察係咁用架?

大宅

佢話要搞清楚件事....警察走左啦.....浪費時間

大宅

佢同人地講, 話我叫佢走,我唔俾錢, 唉, 話再做有人生安全, 警察話會點唔安全? 話我唔中意佢, 成日話佢.........人地問, 咁你有無做錯? 佢話, 做錯野係好" nature la ! " 最後警察叫佢如果唔做就出信, 唔好講咁多. 當然佢緊無錢啦. 咪死死地做, 之後都係建議我搵後路..........

falalala  佢痴左  發表於 14-4-18 12:09

大宅

咁癲
請問你個工人係菲定印?
你之後都係小心D,免得佢整親自己又屈你打佢

珍珠宮

而家啲工人咁巴閉,玩報警

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

留起晒D record, 炒佢時比埋Immigration投訴個衰工人報警屈你.

似乎工人等錢使, 想你炒攞多個月. 小心佢整爛野.

wcpcelia  thx for sharing  發表於 14-4-16 08:59

大宅

回覆:lily-of-valley 的帖子

我個同你個一樣要多炒佢。

大宅

回覆:stephen07leung 的帖子

要我炒佢

象牙宮

Grace007 發表於 14-4-16 01:02
佢同人地講, 話我叫佢走,我唔俾錢, 唉, 話再做有人生安全, 警察話會點唔安全? 話我唔中意佢, 成日話佢..... ...

樓主值得一贊.
外傭也好, 雇主也好... 和明事理的人, 理智, 識思考問題, 是非分明, 真係易溝通d.
maid 不知所謂 多喔! 動不動 十个外傭 九十愛此句. 你炒我啦! 由 0一2年 說到完約, 都有架. 吹張.

唔需要 中意 or 唔中意, 中意佢, 係理唔使 do? 唔需做好佢工作先? 口臭D stupid axxxxxx

好簡單 : 2个 option
1. 唔做就出信. 我就請人... 找到人了, 你不就可即 88
2. 要不就同我合作. 做返自己職責.

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

大宅

但係依家同個工人反哂面好煩喎, 你又勁憎佢, 佢又可能做D衰野來搏炒啊! 要小心睇緊D野喇!!!

男爵府

crazy maid...so chi sin

別墅

要小心。她報警的目的是什麼?有何居心?唉,做僱主真不易!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

stephen07leung 發表於 14-4-16 06:55
我個同你個一樣要多炒佢。
你成日引用我, 又九唔搭八, 究竟乜野事?

stephen07leung  你工人同我工人一樣要我炒佢  發表於 14-4-17 20:34
stephen07leung  你好燥  發表於 14-4-17 20:32
stephen07leung  打錯字,  發表於 14-4-17 20:31

大宅

唉…叫左我阿媽全天後睇住,當佢鐘點咁洗。唔俾小朋友同佢單獨相處,我真係投降。 我過埋假期都要决定下點搞。

大宅

妳有老人家都好,要睇實佢有無偷野,打小朋友,煮飯都咪叫佢煮。妳要迫佢resign, 要佢每日大掃除,換床單,佢唔做就出warming letter。resign letter內要佢寫返段字表明自己唔再追究代通知金,可以問agent攞template.加油,唔洗怕呢d垃圾工人

男爵府

你自己小心,佢在暗你在明,小心係水入面做手腳, 落dd洗潔精係水,比小孩飲左都唔好,仲有如果要佢煮飯小心加料

首頁

尾頁

跳至