樓市動向

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題

子爵府

熱血金章

回覆:請點被取消點上訴

我記得你同我一樣一月審。。。咩事肥左?

伯爵府

下, 點解會唔合資格既, 之前都有留意你既post,仲以為你差不多成功上樓

別墅

你過額定犯左規比人取消先?過額就半年可上訴,犯左規就兩年後先可以重新申請

大宅

引用:你過額定犯左規比人取消先?過額就半年可上

原帖由 1993917 於 14-04-16 發表
你過額定犯左規比人取消先?過額就半年可上訴,犯左規就兩年後先可以重新申請 ...
犯規意思是指什麼?是指没報保險/銀行戶口?

大宅

等佢寄信比你,信上面有寫點做

別墅

回覆 xl_bigbig_b 的帖子

係,係申請個時虛報左1d入息同資料「例如保險,工作,家庭人數等」

大宅

回覆:1993917 的帖子

係果時伸請查我老公到二月既倫工咁咁岩我二月尾就到搵野做
我老公由果年三月開始失業。。。而果一年既三月中保文仵時要我簽失業聲明(因為岩岩做份工未夠一個月唔知會唔會定所以我就照簽果份聲明) 而到過咗一兩星期份工定咗我有打去問過話老公失業我做野要報番可以點。。。但當時即員答我到審查時一次過交番文仵就得。。。
咁到4月頭審查主任就打黎話見到我入息證明既入即日期同聲明日期就話我虛報叫我即刻去解釋!!
咁我就照實解釋話未過是工期所以冇報而當時公司都唔會比證明我。。。佢要我比番果年2-3月證明佢我比咗到今早睇就取消咗喇!!!
我打咗去問佢話會比上訴主任跟。。
我都知點講都係自己大意唔岩。。但希望有得傾啦。。。我岩岩有咗本來好開心。。。又咁樣!!唉。。。

伯爵府

回覆:我要一個家 的帖子

我見cy個邊有個人同你情況差唔多,最後上訴失敗要重新申請點都好,希望你成功上訴!

別墅

希望有得傾! 希望在明天!
你有左....更加要注意身體呀!! 身心健康都對BB好重要GA

祝你一家平安!

我要一個家  謝謝你!  發表於 14-4-17 14:59

大宅

希望在明天!加油。

別墅

有定心理準備,祝福你

大宅

回覆:1993917 的帖子

唉。。。真係好唔開心。。。收到取消信了。。仲有話我穩門保險紅利!!我就暈。。。明明睇完依度知咁多人衰保險後!!都打過去問即員洗唔洗報番喇。。。佢地話審查時一次過保交都得。。但依家竟然係其中一個取消我既原因!!你話我冇報做野。。係點講都我唔岩。。但我未過試用期點攪啫。。到過咗打比佢地又話你審查報番得。。。唉。。。好灰呀。。。點解啲大陸人伸請咩都咁易咁快我地就咩都冇。。我果日聽住個講廣東話都未正既大陸人問即員。。。(和大囉有物業死唔死爆)人地有物業都伸請得。。。我地呢死等難等仲要查三世書咁查。。。一路打字一路喊。。。真係好難受呀!!!

大宅

回覆 我要一個家 的帖子

唔好咁, 你再寫信打去問下, 可以有轉機架,

別墅

我都讚成試下寫信解釋求情政府做野你夠「煩」就得

大宅

你之後做返靚條數就得啦,唔駛灰心

大宅

回覆:Keithm1023 的帖子

其實條數冇野。。。係我當初冇報佢咬住我。。。我等咗咁耐到有點點希望有自己既家就係我一手攪成咁。。。由細到大都好似寄人離下咁到嫁咗要同奶奶住。。老公個賤哥番親黎食為咗唔好嘈都會同呀仔出去。。感覺好難受。。我真係好想快點有自己既家呀。。。每次唸到係自己錯攪到咁就喊。。但又唔敢對住人喊怕佢地掛心。。。唔知係咪因為有咗情緒控制差咗今日搵過議員傾佢地都話有啲難度想話叫吓求情信但都。。。你地話打去煩佢地咁煩咩講咩???本來唸仲出年會上到樓老公可以出番黎工作咁先生多個而家。肚就大咗。。屋就冇咗
對唔住呀。。。。謝謝各位關心。請原諒我在此發勞酥發放負能量。。我會盡量控制自己的!!唔好意思

男爵府

開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 畀面勳章

回覆 我要一個家 的帖子

點解無端端話妳無報紅利?妳有報保險,主任查到妳間保險公司?

大宅

回覆:wingkaho 的帖子

我都唔知呀我審查時一次過全部比哂佢地都冇呃佢。。。

大宅

今日收到電話叫我五月五可以見上訴主任。。。好開心又好擔心。。自從收到被取消信後就日日都好唔開心好大壓力。。依個係最後希望。。。一路聽個電話就一路喊。。。好大壓力好唔開心呀。。。

首頁

尾頁

跳至