跳至

首頁

尾頁

別墅

有冇bb都已經識企同埋會扶住離行嫁?

洋房

有呀, WellWell1月7號生, 三個禮拜前未夠8個月就可以自己坐響度扶住野起身, 然後扶住離行啦.

原文章由 點算好 於 07-9-16 23:16 發表

別墅

我亞b識扶住sofa打橫嚟行!但係會唔會偒腳呢?

[ 本文章最後由 myfirstbaby 於 07-9-16 23:32 編輯 ]

別墅

原文章由 myfirstbaby 於 07-9-16 23:28 發表
我亞b識扶住sofa打橫嚟行!但係會唔會偒腳呢?

都驚嫁!! 不過點都好, 要教佢識跌先. 正所謂
"有乜e郁,渣住碌竹"
教佢渣住d野, 坐低個人, 用個屁股落地....咁樣跌低都唔會撞親個頭仔..

大宅

原文章由 點算好 於 07-9-17 00:02 發表

都驚嫁!! 不過點都好, 要教佢識跌先. 正所謂
"有乜e郁,渣住碌竹"
教佢渣住d野, 坐低個人, 用個屁股落地....咁樣跌低都唔會撞親個頭仔..

有時佢係playplan扶住做引體上升添 , 不過佢好怕死, 有時企得耐就大叫, 叫人扶佢坐返底

martse

禁止訪問

睛靈勳章

大宅

柏熙仔巳經自己放手企係到 , 企得都好好, 有十秒先跌 , 佢仲想行tim 呀 但一行第一步就跌
柏熙樂園<== click here

大宅

延延都係咁,不過最慘係佢唔驚死,以為自己係爬山高手,跌左落黎仲係度笑。

原文章由 martse 於 07-9-17 09:40 發表

有時佢係playplan扶住做引體上升添 , 不過佢好怕死, 有時企得耐就大叫, 叫人扶佢坐返底

martse

別墅

唉哎...點解你地d阿b咁勁嘅, 佢前日先識"吉"起pat pat想爬, 我都已經開心到眼濕濕lu

原文章由 點算好 於 07-9-16 23:16 發表

大宅

原文章由 wuleung 於 07-9-17 14:30 發表
唉哎...點解你地d阿b咁勁嘅, 佢前日先識"吉"起pat pat想爬, 我都已經開心到眼濕濕lu

你阿b係唔係細d, 我阿b1月12日出世

margaret

別墅

行行係1月最細嘅bb, 佢1月31日出世

原文章由 martse 於 07-9-17 14:43 發表

你阿b係唔係細d, 我阿b1月12日出世

margaret

男爵府

謙謙佢只係識得少少向後爬咋....向前一d都未識, 8個月喇.....

男爵府

我阿朗朗可以扶住bb床木行,由坐扶東西自己企.可以爬小小向前,因爬兩步就坐,佢唔鐘意爬,不過超like 企,佢攰就會自己坐底. 我見過佢自己坐在我腳上突然起立(沒有扶 0野),不過一站起即跌,但我都覺得好勁 lu!
http://i92.photobucket.com/albums/l29/chrisyam/Christmas/160711198.gif

大宅

原文章由 JHsbb 於 07-9-17 17:33 發表
謙謙佢只係識得少少向後爬咋....向前一d都未識, 8個月喇.....

我都開始擔心...你地bb咁叻,我呀仔而家重未識爬,推佢屎忽仔佢都只係趴在床上,同埋笑...就係反身都係我幫佢佢至反! 自己瞓就一定唔會反身!

坐都唔算好穩,坐坐下佢會向後瞓,撞親頭仔就呆一呆。

其實佢比起之前已經有力左好多,但係就一d爬既衝動都無...

會唔會有問題呢?

複式洋房

原文章由 TAROPIG 於 07-9-18 00:03 發表

我都開始擔心...你地bb咁叻,我呀仔而家重未識爬,推佢屎忽仔佢都只係趴在床上,同埋笑...就係反身都係我幫佢佢至反! 自己瞓就一定唔會反身!

坐都唔算好穩,坐坐下佢會向後瞓,撞親頭仔就呆一呆。

其實佢比起之前已經有力 ...

我個b都好"屎", 只係好似條蟲咁向前"lan"

別墅

原文章由 JHsbb 於 07-9-17 17:33 發表

..向後爬?
不過有時都唔知系好事定唔系好事, 見到人地BB識某D野,自己梗系想自己隻B都識啦, 但系又驚唔知會唔會有咩影響, 好似太早企起身會唔會傷腳仔. 我隻大王佢鍊左"蛤蟆功"成兩個月先有技巧去起身, 我諗呢個系關鍵.

http://i192.photobucket.com/albums/z225/cwccutebaby/fog/fog001.jpg

http://i192.photobucket.com/albums/z225/cwccutebaby/fog/fog002.jpg

http://i192.photobucket.com/albums/z225/cwccutebaby/fog/fog003.jpg

首頁

尾頁

跳至