跳至

首頁

尾頁

大宅

你地個B有無打到肺炎鏈球菌針 ?
打完會唔會發燒 ?

大宅

原文章由 catandpig 於 07-9-17 23:39 發表
你地個B有無打到肺炎鏈球菌針 ?
打完會唔會發燒 ?

醫生話唔會, 不過我連5合1 一齊打, 咁就有少少, 通常醫生都會開退燒水比佢食一兩次就ok了.
我bb有少少燒, 就吃左一次

複式洋房

我bb都係肺炎+五合一+輪狀一齊進行,
當晚有發燒(38.5度),食左一次醫生開嘅退燒水,
及沖涼傘熱,好快就冇事,不過bb好扭計,
唔知係咪打針位置痛...:cry:

複式洋房

我bb打咗六合一之後兩星期打肺炎,無發燒

原文章由 COFFEEQQ 於 07-9-18 22:42 發表
我bb都係肺炎+五合一+輪狀一齊進行,
當晚有發燒(38.5度),食左一次醫生開嘅退燒水,
及沖涼傘熱,好快就冇事,不過bb好扭計,
唔知係咪打針位置痛...:cry:

Hi~~~~

伯爵府

請問你地係邊到打呀, 同埋幾多$

大宅

我囡囡都有打呀, 冇發燒 (touchwood), 仲冇喊添..:mrgreen: :mrgreen: . 輪狀病毒果支都有食呀..so far 都ok, 下次打六合一時就會食埋第2 次.
我係樓下個兒科醫生到打, 輪狀果支好似$620一支, 肺炎果支就$680一支

原文章由 Little_cy 於 07-9-20 00:03 發表
請問你地係邊到打呀, 同埋幾多$

伯爵府

where u live? 個醫生係米兒科醫生黎架
原文章由 smilebaboo 於 07-9-20 09:25 發表
我囡囡都有打呀, 冇發燒 (touchwood), 仲冇喊添..:mrgreen: :mrgreen: . 輪狀病毒果支都有食呀..so far 都ok, 下次打六合一時就會食埋第2 次.
我係樓下個兒科醫生到打, 輪狀果支好似$620一支, 肺炎果支就$680一支

...

大宅

我住tko 架, 果醫生大人細路都會睇架..不過我見佢好多小朋友, 甚至bb都睇佢, 因為佢係醫院係專做兒科架喎 (我睇到佢d certificate), 我大囝都係一直睇佢, ok 喎.

原文章由 Little_cy 於 07-9-20 15:18 發表
where u live? 個醫生係米兒科醫生黎架

洋房

我都係全tko, 你可唔可以話俾我聽個兒科醫生地址呀, 唔該

原文章由 smilebaboo 於 07-9-20 17:04 發表
我住tko 架, 果醫生大人細路都會睇架..不過我見佢好多小朋友, 甚至bb都睇佢, 因為佢係醫院係專做兒科架喎 (我睇到佢d certificate), 我大囝都係一直睇佢, ok 喎.

...

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

醫生話唔會, 不過我 bb有少少燒

大宅

我呀b打完有37.3度, 有少少燒

首頁

尾頁

跳至