跳至

首頁

尾頁

大宅

Dear ALL,

為左舒緩下大家的精神分裂狀態,我們又要出動啦 :mrgreen: :mrgreen: .....

安全問題...要 body guard 住小朋友,建議 2大1小的組合;時間緊迫 book 船,所以大家諗 2 日好啦o下....後日(20/9) 截止!

日期 : 30/Sep (Sun)
人數 : 25 (為免沉船,絕不超額!)
上船地點 : 西貢碼頭
時間 : 6:00pm (暫定)
費用 : $100/head (大小同價)

(1) Cherryma – 12
(2) Jacqueline – 11
(3) Bonnie – 21
(4) BeBe – 21

: 65 (11)

[ 本文章最後由 JacquelineHo 於 07-9-18 17:52 編輯 ]

子爵府

Dear ALL,

為左舒緩下大家的精神分裂狀態,我們又要出動啦 :mrgreen: :mrgreen: .....

安全問題...要 body guard 住小朋友,建議 2大1小的組合;時間緊迫 book 船,所以大家諗 2 日好啦o下....後日(20/9) 截止!

(5) Cyrusmum - 2大1小

: 8大6 (14)

大宅

Dear ALL,

(6) Mamiya - 2大1小

: 10大7小 (17)

子爵府

mamiya,
一係唔出現, 一係又咁機警既?

侯爵府

減齡達人勳章 親子王國15週年勳章 好媽媽勳章

原文章由 Cyrusmum 於 07-9-18 20:08 發表
mamiya,
一係唔出現, 一係又咁機警既?

mamiya,

我重諗住聽日打電話同妳講聲, 怕妳無時間check e-mail添:tongue:

侯爵府

Dear ALL,

食物 : 釣幾多墨魚就煮幾多黎食, 所以大家要努力, 釣唔到就無得食:cry: 不過可以另加些炒飯炒麵, 另計錢

: 10大7小 (17)

重有8個位, 20/9如果都唔夠人數17個我都會照訂船, 因為我要盡快通知船主人數, 所以要報名就快手啦

[ 本文章最後由 cherryma 於 07-9-18 22:13 編輯 ]

大宅

Dear ALL,

食物 : 釣幾多墨魚就煮幾多黎食, 所以大家要努力, 釣唔到就無得食:cry: 不過可以另加些炒飯炒麵, 另計錢

(7) Ivy -- 2大1小

: 12大8小 (20)

重有8個位, 20/9如果都唔夠人數17個我都會照訂船, 因為我要盡快通知船主人數, 所以要報名就快手啦

大宅

Dear ALL,

(8) Cheukheimammy -- 2大1小

: 14大9小 (23)

重有2個位, 要盡快通知船主人數, 所以要報名就快手啦

大宅

Dear ALL,

(9) DuncanMaMa -- 11

: 15大10小 (25)

Just in time, 盡快通知船主

侯爵府

時間 : 6:15pm集合, 6:30pm準時上船, 7:00pm開始釣墨魚. 回程約9:30pm到碼頭
食物 :
(1) 炒飯炒麵--我會在西貢買上船
(2) 墨魚幾味--船主太太用不同醬料烹調
(3) 白灼游水蝦&東風螺--在西貢碼頭買, 船主太太煮
(4) 飲品: 大人-2包紙包飲品, 小童-1包紙包飲品, 不夠可自己携帶上船.
費用 : $100/head (大小同價)(到時再多除小補)

(9) DuncanMaMa -- 11

: 15大10小 (25)

[ 本文章最後由 cherryma 於 07-9-19 19:58 編輯 ]

侯爵府

船主說這一個星期好多墨魚, 但到9月30日就未知, 所以佢會9月28日打比我通知我最近釣墨魚的數量, 如果不太多的話, 會建議我在西貢碼頭買一些, 免得到時只釣得數隻無啖好食

別墅

Dear All,

希望到時會有好多啦!我昨晚話比個仔聽有得釣墨魚,他非常興奮,到時如果他釣不到,可能會很失望!

cheukheimummy

原文章由 cherryma 於 07-9-19 20:02 發表
船主說這一個星期好多墨魚, 但到9月30日就未知, 所以佢會9月28日打比我通知我最近釣墨魚的數量, 如果不太多的話, 會建議我在西貢碼頭買一些, 免得到時只釣得數隻無啖好食 ...

侯爵府

原文章由 Cheukheimummy 於 07-9-20 08:57 發表
Dear All,

希望到時會有好多啦!我昨晚話比個仔聽有得釣墨魚,他非常興奮,到時如果他釣不到,可能會很失望!

cheukheimummy

樂樂都係第一次去釣咋, 而我都係釣過一次咁大把, 只有cherry每年都會跟舅父舅母去一次, 所以最有經驗都係佢啦:lol:

我都唔希望樂樂失望, 佢現在已周圍同人講佢幾時幾時去釣墨魚:mrgreen:

大宅

Cherryma, Cheukheimummy,

乜您們咁早爆響口的 :mrgreen: ....我慣性去到她先會知,一來 surprise,二來唔洗俾 yuki 成日問住煩,一唔覺意有咩o依郁重煩.....:mrgreen: :mrgreen: ....

子爵府

JacquelineHo,
你同我一樣, 我都鐘意臨尾至話比佢聽, 一來唔駛比佢成日問, 二來有時萬一有乜轉變都唔駛比佢哦嘛!

大宅

Cyrusmum,

果然英雄所見呀下.....

是關 Cyrus + Yuki 都係會 "抽後腳" 之輩嘛,咁會少好多麻煩 :mrgreen: :mrgreen: .!!

侯爵府

今之真係大煲啦, 我呢個發起人可能去唔到:cry:

今晚返黎同樂樂沖涼, 佢同我講老師叫佢去TVB表演, 不過係30號, 點算, 無得去釣墨魚, 我重答佢: 去釣墨魚好夜, 唔會表演到咁夜嘅 點知沖完涼睇通告, 先知9月30日4:00-6:30pm去紅館綵排, 要7:30pm先係學校接佢, 10月1日重要9:00am-9:00pm錄影, 真係去唔到添. 我比佢揀, 佢都係揀表演, 我都覺得到時係電視可能只見到佢蚊芝咁細粒, 但係呢個機會好難得, 所以唔想放棄:-|

其實全程都唔比家長陪, 我都可以去得, 但又好似唔係幾好:cry:

點算呀? 大家比啲意見我啦

大宅

原文章由 cherryma 於 07-9-21 19:29 發表
今之真係大煲啦, 我呢個發起人可能去唔到:cry:

今晚返黎同樂樂沖涼, 佢同我講老師叫佢去TVB表演, 不過係30號, 點算, 無得去釣墨魚, 我重答佢: 去釣墨魚好夜, 唔會表演到咁夜嘅 點知沖完涼睇通告, 先知9月30日4: ...

cherryma,

樂樂咁威有得上TVB,就算細粒都係經驗黎架,
以前晉晉k1有得係畢業禮表演,雖然明知轉校,
我都比佢去玩下,都係細細粒架,
佢睇返d相都重記得,見識下大場面麻,
若果你唔支持佢,怕唔怕樂槳唔肯過你
:wave:  :wave:  :wave:  :wave:  :wave:  :wave:

侯爵府

原文章由 cnine 於 07-9-21 22:15 發表

cherryma,

樂樂咁威有得上TVB,就算細粒都係經驗黎架,
以前晉晉k1有得係畢業禮表演,雖然明知轉校,
我都比佢去玩下,都係細細粒架,
佢睇返d相都重記得,見識下大場面麻,
若果你唔支持佢,怕唔怕樂槳唔肯過你 ...

其實我唔駛支持佢架, 因為全程我都只係可以湊佢返學校, 係學校湊返佢返屋企, 再通知親朋戚友睇TV咋

侯爵府

J. Ho,

釣墨魚團交比妳得嗎?

首頁

尾頁

跳至