嬰兒食譜

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我老爺同99成日話我煲粥冇味,之後就比蛋糕或大人食嗰D魚等其他野BB食,但囡囡先得7個月多D

大宅

回覆:Miniwong1229 的帖子

我99都係

複式洋房

回覆:lamhowing 的帖子

你點解決?我覺得好煩

禁止訪問

引用:我老爺同99成日話我煲粥冇味,之後就比蛋糕

別墅

回覆:有冇人D老人家比有味野,搞到BB唔食粥仔

我99都係,呢排好左,佢連白飯都想餵bb食啖,老公喺度帮我阻止佢,不過有時候真係好嘔血,老人家食親咩都想俾bb試,得閒就引下bb,我唔覺得好玩,又唔好意思話佢,唉

男爵府

引用:我99都係,呢排好左,佢連白飯都想餵bb食啖

原帖由 kiki06032013 於 14-04-19 發表
我99都係,呢排好左,佢連白飯都想餵bb食啖,老公喺度帮我阻止佢,不過有時候真係好嘔血,老人家食親咩都想 ...
我地每次餵糊仔我老爺都中意逗B玩,叫佢唔好咁做,佢話鼓勵BB吃野!吖B望住佢都唔肯吃,講極都係咁!

別墅

引用:Quote:原帖由 kiki06032013 於 14-04-19 發

原帖由 Jomancc 於 14-04-21 發表
我地每次餵糊仔我老爺都中意逗B玩,叫佢唔好咁做,佢話鼓勵BB吃野!吖B望住佢都唔肯吃,講極都係咁!

...
通常我餵奶就關門入房,避免不必要滋擾餵糊仔多數得我同bb在家

大宅

引用:我老爺同99成日話我煲粥冇味,之後就比蛋糕

原帖由 Miniwong1229 於 14-04-18 發表
我老爺同99成日話我煲粥冇味,之後就比蛋糕或大人食嗰D魚等其他野BB食,但囡囡先得7個月多D

...
我呀媽食更飯盒,我見佢筆左羹飯扮畏佢食,見扮咪算羅,點知我抱返呀b,見佢係甘妹妹下,見到有飯係口度唔係比一粒飯甘少,甘細邊識食飯呀,講極都亂比野食

別墅

我62,好煩

伯爵府

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我阿媽又係成日話落d 鹽啦,咩味都冇點食。由我個女1歲前講…成日解釋完下次佢又係講返同樣既野,覺得唔加鹽好怪咁。對上一次我同佢講:"我而家又唔係餵你食,我餵bb喳嘛,bb鐘意食未得囉!" 頂佢唔順

我真係唔明老一輩人咩心態,成日都當啲bb好似要大人咁食野就最開心

大宅

呵呵同病相連啊....4個月99就喂飯~~我真係唔敢想像依家阿仔個胃係點....
依家仲食埋蛋糕....油炸鬼....乜都有...總之佢覺得軟既野就得...
仲話d米糊無味阿仔唔仲意食..
...煲粥仔又落糖~搞到個仔連水都唔飲~不過我唔出聲~~我老公日日夜夜同佢講呢個問題講左n百次...佢咁講:唔食唔食咯~~等你地唔係度我咪又係照喂....
真係噁晒血...呢兩日我老公遮唔住火同佢大吵...大家面左左..

同埋唔知係咪我多心呢...佢唔係好仲意我同bb親近...我放工未返到去就啦啦聲哄阿b訓...我老公又係前日同佢吵呢個問題~唔比佢哄個仔訓...要等我返來先,又成日唔比我抱...我要抱~阿b無留應佢又話阿b唔要我~~

依家我老公搵d家姐出馬同佢媽講~都唔知得唔得~~
真係好難搞~除非個99比較通情達理d~

tomato~mama  你都算好野。忍到無同99理論,我就忍不住講左佢幾句,宜家關係差左,成日叫我地自己湊返。搞到唔知請唔請工人湊好  發表於 14-4-25 17:49
falalala  咁都得?  發表於 14-4-24 06:24

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

下??我個囡六個月先開始食糊仔咋喎,老人家咁快比大人魚佢食

大宅

SARABO 發表於 14-4-23 14:58
呵呵同病相連啊....4個月99就喂飯~~我真係唔敢想像依家阿仔個胃係點....
依家仲食埋蛋糕....油炸鬼....乜都 ...

same same with you~~ 我99直情當左自己係佢呀媽 想搶左我個女咁 成日話BB好親佢 好鍾意佢 日抱夜抱 連放假我接呀女返屋企佢都唔LIKE

大宅

引用:Quote:SARABO 發表於 14-4-23 14:58 呵呵同

原帖由 mung2613 於 14-04-24 發表
same same with you~~ 我99直情當左自己係佢呀媽 想搶左我個女咁 成日話BB好親佢 好鍾意佢 日抱夜抱 連放 ...
係啊。。成日講bb淨係要佢,咩人都唔要。唉有無諗過bb始終係要跟返父母架,唔同父母親,以後好難教

大宅

大家都系同病相憐,我個仔而家唔中意食粥,要食飯了.我62癡線到,蒜茸豆士蒸扇貝,佢連豆士都俾我仔食,睇見都火曬.

大宅

引用:大家都系同病相憐,我個仔而家唔中意食粥,要

原帖由 rachelkwong 於 14-04-24 發表
大家都系同病相憐,我個仔而家唔中意食粥,要食飯了.我62癡線到,蒜茸豆士蒸扇貝,佢連豆士都俾我仔 ...
真係服左d 62…佢地果一輩既男人未湊過仔乜都唔識架。。我62係3個幾月果陣比旺旺餅食。。

lo94602611    發表於 15-3-29 10:57

首頁

尾頁

跳至