論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

引用:+本帖最後由+DoReMi媽媽+於+14-4-21+18:28+

原帖由 DoReMi媽媽 於 14-04-21 發表
但禾兩樣都做過

斷約三星期完成申請,期間工人閃去大陸呆等,簽正一出便回來,一年內出入境一次是但馬交大陸即日來回便可。

完約又是一樣、等待期送佢回大陸,三星期後可以來,之後一年內閃去馬交大陸一轉就可以

冇分別

公爵府

引用:Quote:原帖由+幸福黃太太+於+14-04-20+發表

原帖由 cfs 於 14-04-21 發表
我講梗個working visa呀。過境緊係即日啦
原來你講visa,由工人係前雇主家release 計。2星期出左了。

公爵府

引用:Quote:原帖由+DoReMi媽媽+於+14-04-21+發表

原帖由 cfs 於 14-04-25 發表
但禾兩樣都做過

斷約三星期完成申請,期間工人閃去大陸呆等,簽正一出便回來,一年內出入境一次 ...
完約唔洗出境架,我2個工人都係香港等visa架。

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

cfs 發表於 14-4-25 00:36
但禾兩樣都做過

斷約三星期完成申請,期間工人閃去大陸呆等,簽正一出便回來,一年內出入境一次 ...
其實斷約嗰個,你有冇睇佢護照,入境處有要佢一年內出境?入境處只批咗一年簽証俾佢?兩種情形我都試過,亦睇清楚佢哋護照,入境處對斷約工人,係要求佢哋離境,而斷約工人再做申請,入境處係當佢哋海外工人嚟做,唔會只簽1年俾佢,所以唔存在工人要一年內離境哩個情況。

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

幸福黃太太 發表於 14-4-25 02:45
完約唔洗出境架,我2個工人都係香港等visa架。
就係哩個原因,入境處怕完約工人幾個約都唔放假離港,所以早年規定工人要離境放假,以往試過有工人入禀話多年冇離港,要成為香港居民。

首頁

尾頁

跳至