跳至

首頁

尾頁

大宅

我bb呢個星期就滿月了, 但係我條腰&個肚腩同剛生完bb時一樣大, 一D都無減到:-( 。其他媽媽既進度又點樣呀?
我係無痛分娩的, 生完沒有用腰封cool 肚, 唔知係唔係因為我沒有用腰封的關係(其實用過一日, 好辛苦所以沒有再用), 個肚一d都唔縮細!! 大家有無呢方面的經驗呀, 現在開始用又會唔會遲左d呢?

大宅

我都係無痛分娩。。。
我一出院就著束褲,著左差唔多成個月
個肚生完時已經收左,但條腰就。。。唉

[ 本文章最後由 nataliekyn 於 07-9-19 19:32 編輯 ]

複式洋房

我係開刀的,所以在醫院之內已經需要穿腰封,否則傷口會好痛。我已經滿月一星期,個肚已經冇左好耐但係仍然未完全地修身(仲係有小小肚籃,已經有番條腰),我覺得一定要用腰封,但係唔好太心急,慢慢會開始見效。加油啊!

大宅

原文章由 pooh_tigger 於 07-9-19 17:32 發表
我bb呢個星期就滿月了, 但係我條腰&個肚腩同剛生完bb時一樣大, 一D都無減到:-( 。其他媽媽既進度又點樣呀?
我係無痛分娩的, 生完沒有用腰封cool 肚, 唔知係唔係因為我沒有用腰封的關係(其實用過一日, 好辛苦所以沒有 ...

你唔好咁心急,我都係出院先用腰封,未滿月時真係好似冇咩點瘦,而家個半月覺得開始瘦返d,雖然cool住係辛苦d,但都要繼續cool呀,大家一齊努力呀

男爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章

我有用腰封

我在醫院冇用--因為突然開刀

出院後一、二天後開始用,但到現在比起生知前,己經少了一半,但係仲有個肚腩喺到。

現在唔係經常帶,因為皮膚生了很多瘡(好癢)---8月坐月實在很辛苦。

洋房

生第一胎時冇用腰封,搞到肚皮鬆晒,所以今胎生完第二日都未出院已經用啦,到依家用左兩個星期倒,效果都唔錯咁,不過就要D恆心,過多兩個星期再匯報進展啦!

你o地用邊隻牌子腰封呀

[ 本文章最後由 labellecat 於 07-9-21 22:19 編輯 ]

洋房

大家仲有冇用腰封?用邊隻牌子呀?

首頁

尾頁

跳至