懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

bb今日啱啱36w, 早兩日返醫院覆診,姑娘話bb 已經6.6 磅,可能要提早38 w 催生,否則怕bb 太大。 有無媽咪試過差唔多case呀?

大宅

引用:bb今日啱啱36w,++早兩日返醫院覆診,姑娘話

原帖由 Candicetong 於 14-04-19 發表
bb今日啱啱36w, 早兩日返醫院覆診,姑娘話bb 已經6.6 磅,可能要提早38 w 催生,否則怕bb 太大。 有無媽咪 ...
係政府醫院定私家醫院?政府姑娘問都唔講bb幾重,連大中細碼都唔講,話過時,依家唔興講

大宅

引用:Quote:原帖由+Candicetong+於+14-04-19+發

原帖由 Maggiechanwa 於 14-04-19 發表
係政府醫院定私家醫院?政府姑娘問都唔講bb幾重,連大中細碼都唔講,話過時,依家唔興講

...
下。哩個係咩爛理由?有冇搞錯啊

複式洋房

回覆:Maggiechanwa 的帖子

政府醫院,可能我血糖超咗,所以要monitor 住bb size呀

禁止訪問

大宅

回覆:有無媽咪試過因bb size 太大要提早催生?

我政府生,37w5時政府超聲波話個胎已經7磅幾就8磅,整體大左2星期。醫生都係話:「如果佢呢兩日自己作動就當然最好,但如果係遲遲唔作動,到時先評估你生唔生到咁重磅,可能都俾你試順產,到時唔得即刻轉開刀。」醫生無話有得提早催生...。

我係細型媽媽。

女兒~~~你現在先在天上看顧爸媽,過多半年就要帶齊野,再回來爸媽身邊啦!

禁止訪問

BK Milk勳章 畀面勳章

引用:政府醫院,可能我血糖超咗,所以要monitor+

大宅

我胎水多,醫生都話38週如果都多,就催生

男爵府

引用:bb今日啱啱36w,++早兩日返醫院覆診,姑娘話

bb今日啱啱36w, 早兩日返醫院覆診,姑娘話bb 已經6.6 磅,可能要提早38 w 催生,否則怕bb 太大。 有無媽咪 ...
你就好啦,你可以話比我知,你平時食d咩?bb吸收得咁好,我個系中碼b咋,我38週開刀,我想佢起碼7磅以上。

大宅

我bb反而係太細要催生…

複式洋房

引用:我試過36w時話胎水少咗, 早咗半個月多催生,

原帖由 winnie333 於 14-04-20 發表
我試過36w時話胎水少咗, 早咗半個月多催生, 結果催唔到要開刀。
我都怕催生不成,要開刀呀。。。。。,

複式洋房

引用:我政府生,37w5時政府超聲波話個胎已經7磅

原帖由 蝦子媽 於 14-04-20 發表
我政府生,37w5時政府超聲波話個胎已經7磅幾就8磅,整體大左2星期。醫生都係話:「如果佢呢兩日自己作動就 ...
咁你結果幾周時生呀?

複式洋房

引用:Quote:原帖由 Candicetong 於 14-04-19 發

原帖由 meimei11 於 14-04-20 發表
有糖尿的話,醫院會好緊張,我都係糖尿,3胎都要38w催生,醫生話糖尿B不要留在肚內大耐,

依醫院安排,冇 ...
我家姐都有糖尿,但佢bb 無我個咁巨,所以都係到預產期先催生
有少少打亂我放產假計劃

禁止訪問

大宅

引用:Quote:原帖由+蝦子媽+於+14-04-20+發表我政

原帖由 Candicetong 於 14-04-21 發表
咁你結果幾周時生呀?
於是,我聽完個醫生咁講完,每日都飲青瓜蘆薈奶/清胎毒既葡萄乾水/薏米水/腐竹蛋薏米糖水/綠豆沙,每日一至兩次,仲有咁多利咁多兼繼續每日對個肚講數。終於38w3半夜陣痛,幾個鐘後生左(第一胎)。出世3.72kg(8.18lbs)。

女兒~~~你現在先在天上看顧爸媽,過多半年就要帶齊野,再回來爸媽身邊啦!

大宅

引用:政府醫院,可能我血糖超咗,所以要monitor+

政府醫院,可能我血糖超咗,所以要monitor 住bb size呀
即係你有妊娠糖尿?咁真係可能會催生。

我都俾醫生以為我糖尿,36週時要飲第三次糖水,結果合格。

大宅

引用:我bb反而係太細要催生…

原帖由 banananab 於 14-04-20 發表
我bb反而係太細要催生…
點解太細要催生?我聽朋友講過不過無問過點解

複式洋房

引用:Quote:原帖由 banananab 於 14-04-20 發表

原帖由 Linbb 於 14-04-21 發表
點解太細要催生?我聽朋友講過不過無問過點解
係啦,唔係應該留喺胎盤盡量吸收多啲營養咩?

複式洋房

引用:Quote:原帖由 Candicetong 於 14-04-19 發

原帖由 蝦子媽 於 14-04-21 發表
即係你有妊娠糖尿?咁真係可能會催生。

我都俾醫生以為我糖尿,36週時要飲第三次糖水,結果合格。
係呀,我有妊娠糖尿兼bb 太大,再留耐啲就怕大到生唔到

複式洋房

回覆:Candicetong 的帖子

我個b 35週6磅幾,37週已經差唔多8磅,好彩冇糖尿,但醫生建議戒澱粉質&糖份。
之後政府係39週催生,塞左兩次藥都冇效,最後要開刀,阿b重8.2lbs出世。
健健康康,肥肥白白!

首頁

尾頁

跳至