興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

用開部notebook或版燒左,換都要$2800,維修d人建議我買過部平平地ge好過.
有人叫我去黃金買HP,話行 i3,要$3600......想請教各位.

我主要係平時用黎上淘寶同BK,睇下mytv,同埋買賣期指用.

大宅

SAMSUNG,你既要求唔係太高,有BUDGET就買i5 3XXX系CPU,無budget就i3,去高登買,唔好去百x匯,高登有d model比百記平1k以上.

angeljodi  嘩!!平到咁多架??正喎!!  發表於 14-4-20 20:19

侯爵府

machalie 發表於 14-4-20 19:57
SAMSUNG,你既要求唔係太高,有BUDGET就買i5 3XXX系CPU,無budget就i3,去高登買,唔好去百x匯,高登有d model比 ...
我岩岩燒左底板果部都係SAMSUNG, 上次行入唔記得高登定黃金求其搵左間舖俾個SALES點, 介紹我買左果部, 返到去至留意到原來係內置電池, 結果我成日插住懶關機攪到燒左.........五千幾蚊一年多D就玩完.
我諗i3我夠用喇,係咪都係搵SAMSUNG好?

男爵府

Obe2009 發表於 14-4-20 20:06
我岩岩燒左底板果部都係SAMSUNG, 上次行入唔記得高登定黃金求其搵左間舖俾個SALES點, 介紹我買左果部, 返到 ...
我對電腦唔太熟, 不過自己用緊部SAMSUNG就用咗6年, 我早排稔緊換機(因為HD爆咗), 問咗幾個同事都異口同聲話SAMSUNG機好, 所以我出年換機都會用番SAMSUNG

大宅

Obe2009 發表於 14-4-20 20:06
我岩岩燒左底板果部都係SAMSUNG, 上次行入唔記得高登定黃金求其搵左間舖俾個SALES點, 介紹我買左果部, 返到 ...
屋企用,唔帶出街,有位至少買15.6",大D睇都舒服D,我唔可以講SAMSUNG一定係好野,只係LENOVO你睇,同價一定比SAMSUNG高一個CPU MODEL,但好多FRIEND講,一年貨仔好快壞,其他HP,ACER,又唔係好信得過...得返FUJISU同SAMSUNG,無辦法,價一定SAMSUNG平D...屋企用我多數連電都唔會裝,係出街先會用,屋企用AC算數.

至於你問係唔係平到1K,2月到老婆部8年SAMSUNG機花畫面,去百記睇要65XX,去高登只要53XX...唔係部部都平,舊少少MODEL會平多D.

侯爵府

回覆:平平地notebook買咩牌子-型號好

請問Dell機又如何?

男爵府

回覆:平平地notebook買咩牌子/型號好?

買機除左性價比,仲有售後服務要注意!某日本大牌子同台灣大牌子機售後服務就極差勁!

男爵府

Samxxxx 係撞手神,我同同事一齊買,我同事都係咁用,佢半年燒底板,上去代理免費換,我就用左11年而家嫌慢。最緊要買長少少保養。

大宅

我有全新hp的i3有touch screen平讓,100%新,只買了兩天,因為朋送的,我想要的是mac book,所以3000平讓,有單,未過7天包換,行貨

別墅

不要買dell 同acer, 太差勁. lenovo cheap cheap 地可以, 如果想平

大宅

BK Milk勳章

引用:不要買dell 同acer, 太差勁. lenovo cheap

原帖由 mikekkchan 於 14-04-23 發表
不要買dell 同acer, 太差勁. lenovo cheap cheap 地可以, 如果想平
我部lenovo就係愈用愈慢,我都想換機,但未睇價錢型號,一心都諗住試下3星

複式洋房

有無相片看及幾重呀

首頁

尾頁

跳至