嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

我6週開始嘔,但仲叫控制到,去到8週,嘔到失去理志,行行下忍唔住嘔,係餐廳食野都突然話嘔就嘔,每次返到屋企樓下仲想嘔,一開屋門就嘔,有食物嘔食物,冇就胃酸,旦水照嘔......

最慘我又冇胃口,嘔完食唔落,飲水都見腥,免強飲到保曠力,果汁(不過c6又話甜唔比飲咁多),睇醫生,醫話有開止嘔比我,有食藥好一點,不過都有嘔,醫生話孖係咁架啦!反應會大點,我已經嘔到脫水入左醫院,好担心阿b呀!

別墅

回覆:小談心 的帖子

個時我陀孖 b, 都係勁嘔, 返工嘔到放工, 食完即嘔, 文到少少唔鐘意既味又嘔, 陀孖既反應係會大 d, 不過到 4 個月到啲反應會慢慢冇晒。。加油。。

男爵府

我陀過單又陀過孖,的確係孖嘔得勁啲。

大宅

回覆:孖媽會嘔得勁d

我比較好少少...頭8週都食得瞓得...係依家12週快13週開始無胃口啲同間唔中嘔~初初醫生提過當自己有胃口就乜都盡量食,食得就食!因為我哋唔係時時都有胃口同食到野~媽咪一齊加油!!

複式洋房

回覆:小談心 的帖子

我陀了5個月,一次都未嘔過

伯爵府

回覆:孖媽會嘔得勁d?

我都一次都無嘔過!我孖仔

大宅

我6week, 宜家常作嘔,不論早午晚, 有時刷牙都刷吾到。

大宅

仲有我心跳仍快了, 有心悸

複式洋房

我剛5個月,都係一次都未嘔過。嘔唔嘔應該係睇體質。

大宅

我都係陀單B同孖B都嘔, 孖嘔得更利害, 嘔到眼皮同頸皮下出血, 一點點紅點
又唔食得, 初期只能食腿通同魚, 至後期差異30週後才有胃口, 但34週就生。 好彩唔算太細粒。

複式洋房

我又唔係好嘔但係勁唔舒服同反胃
不過而家捱到20周好好多了
但仍心跳好快咁

男爵府

開心吸收勳章 美好大世界2017勳章

我8週-16週幾日日嘔, 29週嘔過一次, 上星期又再嘔. 真是辛苦

首頁

尾頁

跳至