潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

版主

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆:佐敦閃閃

版主示:如欲索取資料請直接pm有關會員,勿pm me回應推文影響他人 。

男爵府

引用:Quote:原帖由+oneonemama+於+14-04-21+發表

原帖由 cookingmonster 於 14-04-21 發表
我反而覺得佐敦嘅sales 同老闆都好nice 喎
啲閃閃都好閃喎, 最近拎左粒e color vs pear shape 去商 ...
所以有時都係人夾人,同一間舖,大家嘅感覺都可以好唔同。

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=forumdisplay&action=list&fid=10533

男爵府

BK Milk勳章

我琴日都去左,無開門

伯爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由 cookingmonster 於 14-04-21

原帖由 oneonemama 於 14-04-21 發表
所以有時都係人夾人,同一間舖,大家嘅感覺都可以好唔同。
你講得好啱,正如好多靓太鍾情屯門/河内铺一樣,揾啱自己嘅心水就好

複式洋房

回覆:cici1800 的帖子

我之前都喺河內買過手鈪同重雙吊咀,D石都好白好閃呀!仲同我講D石有分級數,仲比意見我,又冇hard sell 我用貴嘢,佢地比較後生D,買嘢感覺舒服D

叮噹媽媽  agreed  發表於 14-4-27 00:00

男爵府

河內果間講明唔同價錢唔同級數石,我之前訂做咗一條一萬蚊嘅手鏈,用一般級數石都好白好閃。反而之前去佐敦果間,買佐碎石耳環,覺得好似買貴咗。

公爵府

引用:河內果間講明唔同價錢唔同級數石,我之前訂

原帖由 smellycat 於 14-04-21 發表
河內果間講明唔同價錢唔同級數石,我之前訂做咗一條一萬蚊嘅手鏈,用一般級數石都好白好閃。反而之前去佐敦 ...
河內道係做批發,所以會跟一般業內行規,有寫明各樣收費同質數,有各種級數嘅石做選擇,但要比cash,沒有太多現貨或款可供選擇。佐敦係一間舊式運作街坊珠寶店地鋪,不標價,不會逐項列明收費,也不會寫明質數,除了有GIA cert, 不過我也沒發現大行會寫明石嘅質數,但有回收同可用卡找數。屯門也是街坊珠寶地鋪,雖有標價,但也不是明碼實價,同標價有段距離,店大貨款較佐敦同河內多,也可用卡找數。其實良心細鋪價錢一般應該同質數掛鈎,以上三間熱店,人㚒人,最緊要啱自己,自己去比較下最好,我相信還會有更平更靚嘅珠寶店。

fiona116  分析得好好呀  發表於 14-4-22 00:29
Damita  sasa 好中肯!  發表於 14-4-21 13:43
WiNniE_726  岩聽  發表於 14-4-21 13:13

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+smellycat+於+14-04-21+發表

男爵府

引用:Quote:原帖由+smellycat+於+14-04-21+發表

原帖由 Sasalam2012 於 14-04-21 發表
河內道係做批發,所以會跟一般業內行規,有寫明各樣收費同質數,有各種級數嘅石做選擇,但要比cash,沒有太 ...
說話中肯,其實買石都係講眼緣,只要自己鐘意,幫襯邊間都冇所謂

男爵府

原帖由 Sasalam2012 於 14-04-21 發表
河內道係做批發,所以會跟一般業內行規,有寫明各樣收費同質數,有各種級數嘅石做選擇,但要比cash,沒有太 ...
講得好!最緊要啱自已

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=forumdisplay&action=list&fid=10533

大宅

見咁多靚媽都重鑲石,我又心思思,想問下邊間好啲?同埋係咪就咁比自己粒石佢地報價就得?
(唔好意思,唔識嘢,要學下!)

子爵府

畀面勳章

刀唔係呀,d碎石好閃喎唔貴又抵帶

ting2014    發表於 14-4-21 19:17

侯爵府

Sasalam2012 發表於 14-4-21 12:30

我係佐敦鑲果隻百鳥碎鑽, 我帶比我金鐘買開珠非常相熟SA睇, 佢行內人用鏡幫我仔細睇, 公道地對鑲工讚口不絕, 問我幾錢, 我話佢知時佢話我間舖收得我勁平。 至於NON-GIA 石質, 我只要白同夠閃, 我會走出舖頭白光睇下夠吾夠閃, 同自己落鏡睇淨度, 夠閃我就OK收貨, so far, 我對耳環同手鏈都比朋友讚好閃, 我自己收貨架.

我亦係河內道鑲珠, 鑲介子, 我自己會揀高一級嘅石, 比多少少錢, 細細地幾份一粒嘅石都好白好閃. 不過始終佢地吾係做起嘅款, 揀D未電色嘅托時我覺得都幾困難下囉, 有時同自己想有嘅效果有出入.

大宅

可以俾佐敦閃閃既地址我麻,thx

大宅

回覆:祖明 的帖子

佐敦有無淨托買架?會吾會都分手工令同吾令?可以pm我嗎?

大宅

引用:Quote:原帖由+cici1800+於+14-04-20+發表回

原帖由 Honey917 於 14-04-20 發表
我都覺得佐敦的手工比較细緻.
佐敦邊間?我都想知?

版主

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

版主示:如欲索取資料請直接pm有關會員,勿pm me回應推文影響他人 。

大宅

可以pm 佐敦地址嗎?

侯爵府

引用:佐敦有無淨托買架?會吾會都分手工令同吾令

原帖由 helloangelkitty 於 14-04-22 發表
佐敦有無淨托買架?會吾會都分手工令同吾令?可以pm我嗎?
佐敦佢地一個價quote 比你。河內會列清楚金重、石錢、手工、d托係你自己揀,但係未電色的。

珍珠宮

hashtag旅遊勳章 DHA勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

Sasalam2012 發表於 14-4-21 12:30

完全認同

首頁

尾頁

跳至