跳至

首頁

尾頁

大宅

有無人睇過淘大郭子樑?如果淘大附近睇邊個兒科醫生好?

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

Dr. Ng Man To on 3/f of Amoy Plaza
原文章由 lazioman 於 07-9-20 22:16 發表
有無人睇過淘大郭子樑?如果淘大附近睇邊個兒科醫生好?

大宅

Dr. Ng Man To 是不是兒科?

別墅

原文章由 lazioman 於 07-9-21 15:24 發表
Dr. Ng Man To 是不是兒科?

DR.Ng佢係兒科, 不過唔好嫁, 落d超重既藥, 郭子樑好過佢, 不過好多人,
一定要打去book 左先............

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

I don't think so. Dr. Ng is better than Dr. Kwok for my daughter.
原文章由 kellyho123 於 07-9-21 15:50 發表

DR.Ng佢係兒科, 不過唔好嫁, 落d超重既藥, 郭子樑好過佢, 不過好多人,

大宅

唔知道去郭子樑度打bb針好唔好呢?
會唔會粗手粗腳的?

大宅

小兒之前都係比郭醫生打針, 手勢好好, ok! 不過最好預約打咩針先好, make sure有得打先去咯! 上學日子的早上不會太多人, 適合小bb去診所.
開藥方面我試過, 但係無浸會兒科咁夾, 所以傷風咳就無搵佢喇.

大宅

原文章由 kellyho123 於 07-9-21 15:50 發表

可唔可以比郭醫生電話我, THANKS,

別墅

郭子樑, tel. 2758 5988. General sickness $250.

If general sickness can also consider, Dr. Lau Sau Wah (tel.2798 0663), who also locate at 3/F amoy plaza ($220), just beside Dr. Ng Man To.

FYI, my 3.5months baby 打針 (6 in 1) at $600 each x 3 times, with Dr. Yeung Sing (tel.2755 9332), who is the best 兒科 in Kowloon Bay (near Ngau Tau Kok market), general sickness $400. Year 2004, my elder daughter got eye sickness also visiting him.

So, i will suggest serious case ---> Yeung Sing.

General case ---> Dr. Kwok or Dr. Lau.

洋房

郭子樑 我個女發燒睇ㄧ次就好,睇Ng Man To 睇兩次都唔得

大宅

原文章由 miki516 於 07-9-26 04:52 發表
郭子樑 我個女發燒睇ㄧ次就好,睇Ng Man To 睇兩次都唔得

我奶奶鐘意郭子樑, 通常普通傷風唔駛食晒d藥已經好返, 仲可以攞定咳水, 退燒藥, 退燒塞肛藥看門口, 雪住留做平安藥都得

男爵府

以下是我的意見
Dr.Yeung 開藥比較重, 不是嚴重不用看他. Dr.態度好好, 不過超貴
Dr.Ng 態度不太好(看醫生心情), 但我幾個鄰居的仔女都係看佢, 所以我的仔仔都係搵佢打肺鏈針.
Dr.Kwok 太年青, 加上在bk網上看過呢個醫生麻麻, 打針前不會問下媽咪bb有冇發燒及其他不舒服, 亦冇磅重, 所以感覺上麻麻.

大宅

原文章由 QooKU 於 07-9-25 00:28 發表
郭子樑, tel. 2758 5988. General sickness $250.

If general sickness can also consider, Dr. Lau Sau Wah (tel.2798 0663), who also locate at 3/F amoy plaza ($220), just beside Dr. Ng Man To.

FYI, my 3. ...

THANKS A LOT!

首頁

尾頁

跳至