婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

唔洗一齊住,每星期最少見一次,但每一次見面後我都好想好想以後避開佢地,好想同老公呻,但同佢呻完,佢都無能為力......我完全無解決方法,只係想搵個平台呻下...

事源係因為我同6299對於我3個小朋友既管教方式有分歧,我係ftm,我同工人姐姐負責湊細路,照計啲細路係我自己湊,外人唔應該干涉咁多,我同老公係果啲做岩會讚做錯會鬧果啲,絕對唔會縱佢地果啲。當我地教佢地時,我62好鍾意做救世主,去抱走佢地,又話無事唔驚,大佬,你咁樣我點教。好似擒晚咁,大女睇電話,但係痴埋去果隻,會對眼唔好,我好聲好氣同佢講左超過10次,解釋佢都唔聽,我就開始鬧,個女就開始喊,跟住救世主就抱起佢tum佢,我老公就拉埋個女埋一邊同佢傾計,我62竟然講左句,你唔好亂黎呀,我反面ga,跟住又話得3歲啫,好彩我姑仔都幫口話又唔係打又唔係鬧你做咩啫。我真係忍得好辛苦,嬲得好緊要,手都震曬,後未老公同個女傾完計,我就再同個女講兩句,然後我話,爸爸媽媽鬧你係有原因,今日唔教好你,第時就會害左你,當然呢啲說話係係62面前我專登講。臨走前,係樓下望下有無月亮,大女好驚望上天空,可能似我畏高,我自己都怕望上去,解釋比62聽佢又唔信,今日又再打黎問我老公點解,好似驚死我虐待過個女咁。

平時一路以黎,都成日吩咐我同老公要點做點湊,當然我係唔會show佢地,但每一次見面我都好谷氣,由擒晚件事開始,我就同自己講,我呢世都唔會一齊住,因為我99不止一次問我會唔會,比我拒絕。唔單止唔會一齊住,我真係好想避開佢地............ .

侯爵府

引用:唔洗一齊住,每星期最少見一次,但每一次見

原帖由 oooCeciooo 於 14-04-20 發表
唔洗一齊住,每星期最少見一次,但每一次見面後我都好想好想以後避開佢地,好想同老公呻,但同佢呻完,佢都 ...
同c6有共識唔一齊住好事,免得發生爭拗
老人家錫孫冇計,叫c6 同佢傾下,你地教就唔好出聲,如果再唔得就減少見面次數,去佢屋企改成出去飲茶算

男爵府

引用:Quote:原帖由 oooCeciooo 於 14-04-20 發表

原帖由 mingjan 於 14-04-20 發表
同c6有共識唔一齊住好事,免得發生爭拗
老人家錫孫冇計,叫c6 同佢傾下,你地教就唔好出聲,如果再唔得就減 ...
最搞笑係佢地對我老公細個都好嚴,點解係要縱我既細路。

侯爵府

引用:Quote:原帖由 mingjan 於 14-04-20 發表同c

最搞笑係佢地對我老公細個都好嚴,點解係要縱我既細路。
老人家金句

仔係要嚟教,孫係要嚟縱

falalala  我老爺都係咁講,不過唔會夾硬黎  發表於 14-4-22 15:35
oooCeciooo  我老豆縱佢地,我都可以開聲,家下我對住62,只可以吞左去  發表於 14-4-20 21:06
鍾C9  冇錯,D老人家都系甘,對邊個孫都系錫到燶,對自己仔就拳打腳踢  發表於 14-4-20 20:47
chows  我媽都係咁講  發表於 14-4-20 20:33

水晶宮

老人家縱細路係正常嘅~~
但係咁嘅教育方法真係害佐小朋友~~

禁止訪問

引用:唔洗一齊住,每星期最少見一次,但每一次見

男爵府

引用:老人家縱細路係正常嘅~~但係咁嘅教育方法真

原帖由 dinosaurmum 於 14-04-20 發表
老人家縱細路係正常嘅~~
但係咁嘅教育方法真係害佐小朋友~~
我就係唔想縱壞小朋友,因為我姑仔個仔係佢6299湊,得罪講句,已經縱壞左,我唔想我啲細路係咁,況且我係自己湊,點解要干預

男爵府

引用:Quote:原帖由+oooCeciooo+於+14-04-20+發表

原帖由 冬瓜盅 於 14-04-20 發表
同我62一樣,但佢一咁做,我就阻止佢,而家直頭反埋面,唔洗見,非常開心

...
反面........咁樣唔單止我辛苦,連老公都影響埋

男爵府

回覆:oooCeciooo 的帖子

我好驚呀~

男爵府

引用:我好驚呀~ +

原帖由 dvdbb2003 於 14-04-20 發表
我好驚呀~
驚咩?

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+冬瓜盅+於+14-04-20+發表同我

侯爵府

回覆:好辛苦,次次要見面前都好大壓力

如果只係單單呢樣行為要同男家反面、仲要有壓力、係太誇張定我了解太少?老人家呢d說話好似呼吸咁平常、有無必要睇得咁大、而且又唔同住、係咪仲有內情未講曬呀!

男爵府

佢哋一縱,下星期唔返去,問點答佢上次見面後悔縱到好曳,要罸,

男爵府

引用:如果只係單單呢樣行為要同男家反面、仲要有

原帖由 lazywife 於 14-04-20 發表
如果只係單單呢樣行為要同男家反面、仲要有壓力、係太誇張定我了解太少?老人家呢d說話好似呼吸咁平常、有無 ...
當然呢3年,因為細路既事,積積埋埋唔少剌啦,呢單只不過係舉例,如果要數曬,我打到聽朝都唔完啦

男爵府

回覆:oooCeciooo 的帖子

驚遲D我都要面對咁嘅問題

公爵府

堅持唔同住同用自己的教法就可以啦,
淨係咁就好大壓力,好像過敏了一些吧!

男爵府

引用:Quote:原帖由+oooCeciooo+於+14-04-20+發表

原帖由 冬瓜盅 於 14-04-20 發表
係我老公都頂唔順佢地d歪理,都反埋
其實3個老實講句,佢地係好鍚3個孫,我好感謝佢地麵係當親生仔女咁鍚,但無奈我真係怕左佢地咁樣

男爵府

引用:堅持唔同住同用自己的教法就可以啦,淨係咁

原帖由 littledot 於 14-04-20 發表
堅持唔同住同用自己的教法就可以啦,
淨係咁就好大壓力,好像過敏了一些吧! ...
3年來,每次見面都會因為湊細路而有衝突,你話點會無壓力。話就話唔洗理,但每當我教仔,佢就抱走,我仲可以點。
好似佢地3歲,牙都出齊啦,啲肉剪大舊啲,又話唔得,講緊只不過係2個一毫子啦大。比粒腰果佢地食,又話唔得,太大粒。個女唔肯食菜,又話算,唔好比

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆:好辛苦,次次要見面前都好大壓力

我都有不同住既屋企人幫我"縱仔",通常我都唔出聲,只會:縱壞左,將來佢俾人鬧,俾人"問候娘親",俾人話"無家教"既時間,我一定會叫阿仔同人講:唔關我阿媽事,係xxxx縱壞我!

不知所謂的乙陸!!!

琥珀宮

引用:Quote:原帖由+dinosaurmum+於+14-04-20+發

我就係唔想縱壞小朋友,因為我姑仔個仔係佢6299湊,得罪講句,已經縱壞左,我唔想我啲細路係咁,況且我係自 ...
佢地只係一星期見一次,可以縱得幾壞丫!儘量唔好在佢地面前教,小朋友過份既只需制止,要教要閙咪留番返屋企先law,費時比機會62做小朋友既救世主啦!

首頁

尾頁

跳至