論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

Maid 1
29歲印印,已婚有一子,諗住做一個約
優點: 醒目,煮飯好食,流利廣東話
缺點: 無心裝載,多口 (包括多籍口),鐘意做表面野
湊bb: ok

Maid 2
25歲賓賓,single
優點: 聽話,誠實,勤力
缺點:唔識煮飯,做野慢,蠢蠢地,唔識廣東話
湊bb: 有心機

咁你會點揀,定係兩個都唔要 

[ 本文章最後由 milb 於 07-9-21 17:14 編輯 ]

大宅

If in my case, I will choose maid 2.

原文章由 milb 於 07-9-21 17:12 發表
Maid 1

Maid 2
25歲賓賓,single
優點: 聽話,誠實,勤力
缺點:唔識煮飯,做野慢,蠢蠢地,唔識廣東話
湊bb:  ...

複式洋房

原文章由 milb 於 07-9-21 17:12 發表
Maid 1

Maid 2
25歲賓賓,single (會好鐘意扮靚)
優點: 純良,誠實,勤力 (係咪有人用過?鬼知係咪真假)
缺點:唔識煮飯,做野慢,蠢蠢地,唔識廣東話 (咪教度你嘔血)
湊bb:  ...
(你親眼見到?)

你d資料AGENCY比你架?

我個前菲菲最初好似個賓賓咁.佢工作點,唔講啦.你看我係CONFIRM 佐個BUN BUN 個欄d回應啦

邊一個好,好似買六合彩咁,我就2個都唔揀

重有無多d揀呀?

別墅

Maid 1係我而家個工人,maid 2係我諗緊請唔請,兩個都有辣有唔辣,唔知炒唔炒屋企個件,但又驚第二件仲衰...

原文章由 黃阿媽 於 07-9-21 17:24 發表
(你親眼見到?)

你d資料AGENCY比你架?

我個前菲菲最初好似個賓賓咁.佢工作點,唔講啦.你看我係CONFIRM 佐個BUN BUN 個欄d回應啦

邊一個好,好似買六合彩咁,我就2個都唔揀

重有無多d揀呀? ...

複式洋房

所以我咪話好似買六合彩咁.

我依家個菲菲已婚,2個仔,屋企係大家姐,係安曼做佐2年,我看過佢PASSPORT 既前WORKING VISE. 無花無假.洗安曼照顧2大3小,同我家一樣.係安曼重無假放.因為無假放先唔做.

黎佐2個多月,暫時O.K.因為佢要還財仔,好唔好真係要完約至知(因為我怕d工人比d衰工人教壞

大宅

做野點樣唔講,我會覺得睇b最緊要...
而家個工人已經開始無心裝載,多籍口,同鐘意做表面野
呢D比較對b有影響...

你唔會知你地唔係度時,對bb點樣,最多係靠隔離左右睇下...
做錯野又會用大話掩飾(籍口同大話對我黎講無分別)...
我打個比喻咁講,例如佢掛住講電話而唔換片,攪到阿bpatpat紅哂,比你見到時實會話唔知,你未見到時,阿b又要忍幾耐?忍到咩程度??

另一個25仲係單身,可能都係做一個約就走,返去結婚...
呢D你自己諗喇...

別墅

我confirm左maid 2...其實諗黎諗去都唔知點揀,不過最後諗既然我唔放心而家個亞印湊我個bb,變左好多野都要自己做,真係唔知點解比錢都要自己咁辛苦,寧願再搏一博...求神拜佛希望第二個會好d啦...不過都有晒心理準備喇...

首頁

尾頁

跳至