網購天地

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章

話時話你地當初係點樣開如接觸淘寶 ? 我係勁耐之前已經知道 , 但一直唔識淘 , 後尾有同事真係淘成功左,我先開始淘~~
你地仲記唔記得自己第一次成功淘既係乜野 ? 我記得我係3c 產品

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:分享下當初點接觸淘寶

知左好耐不過覺得太耐同好易出事,所以一直逃避

直到叫表妹幫手淘絲帶整蝴蝶頭飾俾個女,點知淘到錯晒,又唔好意叫佢再淘,硬住頭皮自己黎

先發覺其實好易,越淘越多野

果然,好易出事囉

adaleung717  哈... 上得山多終遇虎 我有時都會遇虎  發表於 14-4-21 17:36

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

果陣去yahoo買bb衫同親子裝,之後同事話淘寶仲多仲靚,仲幫我買過,跟住就自己學,開頭次次加成$30直送香港,後來學埋集運,話咁快就五六年啦!

adaleung717   淘左好耐啊  發表於 14-4-21 17:36

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

當初我係見forum有人開團購(當時仲未興集運架),見到d野好平,自己又唔識開acc, 咪join人地買
之後覺得次次都要出去交收好麻煩,集運興起,多左人做代購,我就幫襯代購
漸漸覺得長期比人賺代購費都幾貴,機緣巧合睇到條youtube片係step by step教人開acc和淘野步驟,原來好容易
就自己開返個acc啦,跟住就密密淘喇

adaleung717  條片係咪「hxyoyo」架 ? 我當初係睇佢學架   發表於 14-4-21 17:35

大宅

好耐之前發現,去試左之後就上癮了。。。
太平啦,香港咪又係洶寶貨,洶好過啦
話咁快vip2去緊vip3
一路有節制住,反而而家準備囡囡啲野已經再次密密洶

男爵府

BK Milk勳章

我仔學校嘅老師、校長都好喜歡淘寶、時常將在淘寶買的衫、褲、鞋着回校、聽他們說好平!
之前阿仔放新年假在家、老公又要返工、在家好悶、便上網學、原來好簡單、跟住上網學集運!
到現在我只淘了2個月左右、每個月限定自己用$300!
但每次淘的貨品都好滿意.

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

引用:好耐之前發現,去試左之後就上癮了。。。太

原帖由 florny 於 14-04-21 發表
好耐之前發現,去試左之後就上癮了。。。
太平啦,香港咪又係洶寶貨,洶好過啦
話咁快vip2去緊vip3:excited ...
我都係vip3, 不過幾年都一直好節制,每年都係淘幾千蚊,唔覺唔覺咁,不過呢度好多大戶架

大宅

引用:Quote:原帖由+florny+於+14-04-21+發表好耐

原帖由 goo_littlebb 於 14-04-21 發表
我都係vip3, 不過幾年都一直好節制,每年都係淘幾千蚊,唔覺唔覺咁,不過呢度好多大戶架

...
我知有返咁上下年份既洶年,都係大戶

別墅

之前係大陸讀書d同學介紹,
個ac 2006年已開,
初初冇咩點淘,
果陣支付寶冇咁而家方便, 下下去atm過數(大陸),

之後愈泥愈放膽, 咩都淘-__-
而家已經係vip4......4黃鑽既ac..

大宅

09年生完BB唔方便出街開始敗家

vkyu  我都係個仔出左世後, 少左行街, 多左淘  發表於 14-4-22 17:39

象牙宮

引用:當初我係見forum有人開團購(當時仲未興集

原帖由 瑤瑤~ 於 14-04-21 發表
當初我係見forum有人開團購(當時仲未興集運架),見到d野好平,自己又唔識開acc, 咪join人地買
之後覺得次 ...
條片係咩呀?我識D唔識D咋

瑤瑤~  唔好意思, 遲左回覆, 已PM你  發表於 14-4-23 05:40

男爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

一早知,同開了淘戶帳,不果上年先開始正識去淘貨xdd
一個男人,可以不夠有錢,但一定要給你愛的女人信心。女人可以吃苦受窮,但前提一定得是:那個男人對她的愛,值得讓她去熬煎。

大宅

引用:之前係大陸讀書d同學介紹,+個ac+2006年已開

原帖由 kobemamama 於 14-04-21 發表

之前係大陸讀書d同學介紹,
嘩。。。vip4

男爵府

第一個是焗爐, 約HKD 600.

子爵府

回覆 ck8181 的帖子

哇 ! 第一次淘敢淘咁貴既? 

男爵府

看了接近四個月了...
於1111节首發買了.

http://detail.tmall.com/item.htm ... &spm=0.0.0.0.gC09wK

香港無得賣類似功能, 價格的焗爐..http://img03.taobaocdn.com/imgextra/i3/1676452224/T2UjshXXdbXXXXXXXX_!!1676452224.jpg_.webp

珍珠宮

我呢就仲係叫淘寶新人,因為我上年11月先開始淘,不過呢5個月來,我係幾乎每周一淘,都好密下~~~~

其實我早1,2年先知有淘寶,不過因為知道運東西來香港好像好大工程,又怕煩,又怕比同胞呃,又怕D貨好有問題,所以從來無打算淘野~點知上年5月我買左SONY手機,我同個FD呻, 唉,為何香港無咩SONY的機殼款呀?? 佢說 : 你去淘寶買嘛, 大把~~
咁我終於好奇去看下淘寶網啦,嘩~~~~一看就"驚為天人" ,原來有好多不同種類的東西買,~~同我想像中(好大陸FEEL)完全2回事!! 不過我第一樣買的,居然唔係SONY的機殼, 而係更為吸引我的又美又中意的項鏈~~~

子爵府

回覆 pansy888hk 的帖子

哇... 每周一淘 ? 都係集運 ?

珍珠宮

adaleung717 發表於 14-4-21 21:49
回覆 pansy888hk 的帖子

哇... 每周一淘 ? 都係集運 ?
是呀,不過每周都係淘3-4間店而已~~同埋加埋最多hkd500元左右(忍得好辛苦,想淘多d)

大宅

從前喺yahoo買XXL嘅衫,後尾見淘寶賣平好多,所以就開始上TB買喇。

首頁

尾頁

跳至