心聲留言

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

引用:傻妹,你要想清楚呀!我都可以用過來人既身

原帖由 oni2 於 14-04-25 發表
傻妹,你要想清楚呀!
我都可以用過來人既身份來分享我既故事你聽:
曾經好鍾意好鍾意一個男仔...同佢一起 ...
你好幸福呀我都有睇愛我請留言,好touch亦有共嗚

oni2  thx! 你都一樣得架 ^_^  發表於 14-4-25 22:23

水晶宮

向前看啦,ex會重新追你,追到過哂現任男友好多再算。反正之前佢冇珍惜過你。

rachel_ching  X2  發表於 14-5-2 15:11

複式洋房

引用:向前看啦,ex會重新追你,追到過哂現任男友

原帖由 HLDMaMa 於 14-04-25 發表
向前看啦,ex會重新追你,追到過哂現任男友好多再算。反正之前佢冇珍惜過你。 ...
那我應該採取什麼態度對ex呀?

複式洋房

回覆:KittyKittylolo 的帖子

TVB劇集 愛我請留言 主題曲
作詞:張美賢
作曲:張家誠
編曲:張家誠
監製:何哲圖/韋景雲.

如沒法攀山跨海講一聲你好嗎
還是要打通手機留言留傳牽掛
曾是你 甜蜜句 甜蜜處美麗國度媲美送花

時日過真心真話越問就越虛假
麻木到一聲不響情感亦在簡化
懷念你 懷念我 曾共對偉論偉大得似天馬

如愛就愛吧 三心幾意後誰又留戀逝去落霞
都總有事情來讓幸福歇息休假
長篇美事 一天一些變化純熟情話 還是廢話
能說就說吧 兜灣轉角後誰又提起昨天吵架 越說越差
真的很怕 如何又信六歲聽過的童話

無事幹寫出一堆小感觸認真嗎
然後我打開手機收得到回覆嗎
文字戲 談近況 談大愛我共你像一對啞巴
更多更詳盡歌詞 在 ※ Mojim.com 魔鏡歌詞網 

時日過真心真話越熱就越像虛假
螢幕裡編織關心情深款款怎消化
懷念你 懷念我 曾共對抱著笑著溫馨暑假

長篇美事 一天一些變化純熟情話 還是廢話
能說就說吧 兜灣轉角後誰又提起昨天吵架 越說越差
真的很怕 如何又信六歲聽過的童話

留言留下記掛 誰又看化望穿短信中蓋住了面紗
地球在變化 是情人在變近或變差

長篇美事 經得多少變化衛護承諾 原是天價
想愛就說吧 兜灣轉角後誰亦曾經受傷驚怕 踏錯行差

真的想要 能重拾信心就回話一聲好嗎

大宅

回覆:KittyKittylolo 的帖子

人生路漫長,7年都不曾珍惜只能說明他習慣了有妳,不曾用心愛妳、疼妳,以後每個7年妳要怎樣過?打開心扉,放下包袱,不要生活在過去裡!

rachel_ching  Totally agree  發表於 14-5-2 15:12

禁止發言

回覆:誰是最愛?

公爵府

好媽媽勳章

gigi1020 發表於 14-4-22 12:29
唔好復合, 試下新男友
EX鐘意等你, 叫佢自己等
認同咁做~
網上世界咩人都有 ,謝絕介紹買賣 ,謝絕代購!

珍珠宮

回覆:誰是最愛?

憑心而行

你問心想同邊個一齊罷
亦可以兩個都唔要
最緊要自己唔後悔

子爵府

回覆 KittyKittylolo 的帖子

其實你弄清楚了和EX之間存在甚麼問題嗎?他當時為何要和你分開?今天他是因為寂寞?是因為他知道你另有新歡?所以突然發現原來身邊是最好的?這點要先弄清楚,否則不是你選誰的問題,而是你對自己未夠好,不懂得如何去好好愛自己,讓EX一再傷害自己,就是你不懂得自己究竟要的是甚麼?

對EX可以說,一切都結朿了,過去的錯失過的,今天不想再去追回了,機會過去了,就無法走回頭。你想重新開展自己的新生活,如他真的有這麼愛你,請大家重新再去審視過去,究竟他為何當時這樣待你?他答不出來,即代表他只是因為怕你被搶走,他又未找到一個如你這樣遷就他的女友,所以回頭來找你。這絕對會使到過去的事情一再發生。

至於新男友,也不妨趁此機會想清楚,你是為了找水泡轉移自己的心傷才和他開始,又或者他真的是吸引到你?不要讓過去的情懷和遺憾影響自己的決定!
mc <()>

男爵府

既然你己有新男朋友,倒不如比個機會自己同新男朋友發展一下。而個前度,老實講,佢一定有問題你地先要分開,如果個問題仲係度未解決既話始終係有條刺... 好唔番,可必再難為自己?

複式洋房

如同"愛我請留言"既 茹初見 張日熙... 最後茹初見都係選擇不回頭...

但人總係容易心軟...

我自己都回頭...
但係,都有點質疑...
覺得如果再勇敢d向前走, 可能更快有結果。

水晶宮

引用:既然已開始了新戀情就向前看,除非現任都係

原帖由 walnutman0509 於 14-04-21 發表
既然已開始了新戀情就向前看,除非現任都係唔好,或你對他沒感覺

複式洋房

引用:人生路漫長,7年都不曾珍惜只能說明他習慣

原帖由 大頭細B 於 14-04-28 發表
人生路漫長,7年都不曾珍惜只能說明他習慣了有妳,不曾用心愛妳、疼妳,以後每個7年妳要怎樣過?打開心扉, ...
我也跟他說,我已經比了7年時間你,不是7個月,既然不珍惜我,現在又何必強求?他回答我不是不珍惜,只是不懂表達自己

複式洋房

引用:回覆 KittyKittylolo 的帖子其實你弄清楚了

原帖由 mc 於 14-04-29 發表

其實你弄清楚了和EX之間存在甚麼問題嗎?他當時為何要和你分開?今天他是因為 ...
你說得沒錯,我就是生活在過去的日子裡,所以見到ex而家咁樣,我好心痛

侯爵府

引用:Quote:原帖由+mc+於+14-04-29+發表回覆+Kit

原帖由 KittyKittylolo 於 14-05-05 發表
你說得沒錯,我就是生活在過去的日子裡,所以見到ex而家咁樣,我好心痛

...
咁佢到底做左啲咩呢?

複式洋房

引用:Quote:原帖由 KittyKittylolo 於 14-05-05

原帖由 skybiebie 於 14-05-06 發表
咁佢到底做左啲咩呢?
其實,佢真系沒為我做過什麼,只是我自己放不低

侯爵府

引用:Quote:原帖由+skybiebie+於+14-05-06+發表

原帖由 KittyKittylolo 於 14-05-06 發表
其實,佢真系沒為我做過什麼,只是我自己放不低
我意思係佢做左啲咩要令你同佢分手?

子爵府

你傷心和難過是不必要的,不愛你的人,根本應該把和他的回憶大掃除清走,不用留下,因為你要好好愛自己,ex都不停傷害你,他又有哪點值得你再費心機去傷心和難過呢?
mc <()>

男爵府

玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

你要自己清楚對前度系愛情定系感情?畢竟一齊左7年﹐吾多吾少都有不捨的!你地分手後﹐好快又同第二個一齊﹐你會吾會只系當依個系水泡?因為要放下一段感情﹐吾系一頭半個月就可以!自己都未ready就發現新一段感情﹐對現任都系好吾公平架!我覺得你應該自己林清楚自己想點?因為現任只系個零月感情﹐深吾到去邊﹐只系心裡面會有點內疚﹐因為會傷害左佢!

複式洋房

引用:Quote:原帖由 KittyKittylolo 於 14-05-06

原帖由 skybiebie 於 14-05-07 發表
我意思係佢做左啲咩要令你同佢分手?
因為我覺得佢唔珍惜我……7年了,也不肯結婚

首頁

尾頁

跳至