嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問如果d game係壓縮版, 咁應該點解壓? 首先save落邊度, 跟住點解壓? 有冇人可以幫下我?

大宅

原文章由 miumiu98765 於 07-9-22 09:51 發表
請問如果d game係壓縮版, 咁應該點解壓? 首先save落邊度, 跟住點解壓? 有冇人可以幫下我?

壓縮版多數都係zip或rar,如果係部機都有呢兩隻就ok!!

正常你dl左個save,多數都係會桌面,之後double click個flie,按解壓,之後佢就會出左係桌面or其他位置(要睇你放左個save係邊),就後用MicroSD usb/其他usb將張卡開出黎,之後將解左壓既nds檔放入去,咁就ok.....

大宅

原文章由 Jackievv 於 07-9-27 02:27 發表

壓縮版多數都係zip或rar,如果係部機都有呢兩隻就ok!!

正常你dl左個save,多數都係會桌面,之後double click個flie,按解壓,之後佢就會出左係桌面or其他位置(要睇你放左個save係邊),就後用MicroSD usb/其他usb將張卡 ...

Jackievv,

唔該晒你! 好詳細!

男爵府

畀面勳章

請問d GAME 可以o係邊樹搵到? 如cooking mama2, SUPER MARIO...

Thank you!

原文章由 Jackievv 於 07-9-27 02:27 發表

正常你dl左個save,多數都係會桌面,之後double click個flie,按解壓,之後佢就會出左係桌面or其他位置(要睇你放左個save係邊),就後用MicroSD usb/其他usb將張卡 ...

大宅

我多數係呢兩個網度dl games......

http://nds.hkorz.com/index.html
↑↑咩games都有↑↑
http://pocket.92wy.com/nds_0_0_1.html
↑↑呢個係簡體網,佢仲有d漢化左既games↑↑

男爵府

畀面勳章

Jackievv 你好犀利呀! 有咁多資料, 想問有無d game好玩ga? 介紹下可以嗎??

Thank you!

原文章由 Jackievv 於 07-12-27 03:43 發表
我多數係呢兩個網度dl games......

http://nds.hkorz.com/index.html
↑↑咩games都有↑↑
http://pocket.92wy.com/nds_0_0_1.html
↑↑呢個係簡體網,佢仲有d漢化左既games↑↑ ...

大宅

原文章由 onon530 於 07-12-27 13:14 發表
Jackievv 你好犀利呀! 有咁多資料, 想問有無d game好玩ga? 介紹下可以嗎??

Thank you!

個個人玩既野都唔同,我鍾意模擬&育成.....

Mario Party DS
賤兔2
cooking mama 2
動物之森
任天狗
Mario賽車 DS
耀西島 DS
炸彈人
SIMS PETS

男爵府

畀面勳章

咁我都比亞仔睇下先!

Thank you!

原文章由 Jackievv 於 07-12-28 02:35 發表

個個人玩既野都唔同,我鍾意模擬&育成.....

Mario Party DS
賤兔2
cooking mama 2
動物之森
任天狗
Mario賽車 DS
耀西島 DS
炸彈人
SIMS PETS

大宅

如果係俾小朋友玩,我就見意俾佢玩........

互動故事書 DS 系列 1Click here
互動故事書 DS 系列 2Click here
互動故事書 DS 系列 3Click here

入面係岩小朋友既野,有英文講故事,有樂器,有畫畫&填色,仲有小測驗~~~

好岩小朋友玩架~~~

[ 本文章最後由 Jackievv 於 07-12-31 04:51 編輯 ]

男爵府

畀面勳章

Thank you very much!

原文章由 Jackievv 於 07-12-31 04:47 發表

互動故事書 DS 系列 1←Click here
互動故事書 DS 系列 2←Click here
互動故事書 DS 系列 3←Click here

入面係岩小朋友既野,有英文講故事,有樂器,有畫畫&填色,仲有小測 ...

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 Jackievv 於 07-12-31 04:47 發表

互動故事書 DS 系列 1←Click here
互動故事書 DS 系列 2←Click here
互動故事書 DS 系列 3←Click here

入面係岩小朋友既野,有英文講故事,有樂器,有畫畫&填色,仲有小測 ...

愛 我 就 別 傷 害 我

大宅

我係新手......想請問點解我 download 咗個 cooking mama 同 mario party 之後, 裡邊有個4個壓縮檔! 是不是要全部都解壓呢? 定係只要解壓一個呢?

謝指教, 謝謝!

大宅

1664 - 料理媽媽 2 - 與朋友聚餐 <---美版
1668 - 料理媽媽 2 - 與朋友聚餐 <---日版
0560 - 料理媽媽 <---美版
0362 - 料理媽媽 <---日版
1694 - 馬里奧派對 DS <---美版
1613 - 馬里奧派對 DS <---日版

click入去,入面有得DL,仲有埋DL教學架~~

我平時都係呢個網DL NDS games架!!
[url]http://nds.hkorz.com/rom.html [/url]

大宅

好多謝你呀!!

男爵府

我想問如果想住部機, 想轉琉第2個GAME, 係可以點按? 我每次都係關機再開過嚟揀架, 好C惷呵

大宅

Jackievv 於 07年12月27日教過以下方法:--

L+R+A+B+X+Y
6個制一齊禁,就可以出返去遊戲目錄~~

但係要留意開機之後,係遊戲目錄右上角,會有一個紅色OR綠色既R圈圈....

R係綠色,咁入到GAMES,一齊禁果6個制,就可以回到
遊戲目錄!
R係紅色,咁入左GAMES之後,要唔可以咁做,只可以關機再開!

如果你見到係紅色R,咁你可以禁一下個R,咁佢就會轉返做綠色~~

但係有D野要小心,因為有D GAMES要用埋L/R制(如:大金剛 - 叢林攀爬者),萬一禁禁下,禁錯制,就會飛左去遊戲目錄[我就係試過亂禁之後飛左出去]........

所以玩咩GAMES之前要睇清楚~~

原文章由 MavisNg 於 08-5-7 14:55 發表
我想問如果想住部機, 想轉琉第2個GAME, 係可以點按? 我每次都係關機再開過嚟揀架, 好C惷呵

大宅

monkeyhill,
你果然有聽書呀~~

大宅

當然啦, 得人恩果千年記!

你幫過同教過我地好多次有關電腦上的問題, 我都好多謝你架!!

原文章由 Jackievv 於 08-5-10 03:16 發表
monkeyhill,
你果然有聽書呀~~

大宅

原文章由 monkeyhill 於 08-5-10 11:23 發表
當然啦, 得人恩果千年記!

你幫過同教過我地好多次有關電腦上的問題, 我都好多謝你架!!

我識既一定幫,唔識既都可以幫人問~~

大宅

原文章由 monkeyhill 於 08-5-8 11:25 發表
Jackievv 於 07年12月27日教過以下方法:--

L+R+A+B+X+Y
6個制一齊禁,就可以出返去遊戲目錄~~

但係要留意開機之後,係遊戲目錄右上角,會有一個紅色OR綠色既R圈圈....

R係綠色,咁入到GAMES,一齊禁果6個制,就可以回到 ...

Jackievv﹕
好多謝你講解呀,我都唔使下下熄機啦,不過一部得另一送唔得呀,唔知點解???

不過入遊戲仲未得呀,明明入左張咭度,但玩時開左都唔見的遊戲
mouth: mouth: mouth:

首頁

尾頁

跳至