興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

如題.....

子爵府

回覆:有無人用NOKIA呀

我老公用,不過係打出打入个D。

阿尼陀佛   enjoy enjoy
black lady/sexy cool/fifty cent/多肉動物/式持恒/沈思懷

珍珠宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

nokia 既乜野?
想問乜野?

阿仔...你心裡團火仍在嗎?....

伯爵府

linggo 發表於 14-4-22 13:02
nokia 既乜野?
想問乜野?
我想問, 是否無速成呀?
同埋, 呢部機有咩好玩?

珍珠宮

回覆 123!@# 的帖子

其實...你講緊咩機?

伯爵府

linggo 發表於 14-4-22 15:48

其實...你講緊咩機?
sorry, 係nokia既 1520

珍珠宮

冇速成...傳聞 wp 8.1 更新會有.
傳聞呢個月...出更新.

伯爵府

linggo 發表於 14-4-22 16:13

冇速成...傳聞 wp 8.1 更新會有.
oh, 無速成我真係唔太慣...因為我唔識倉頡的

仲有, 想問下, 是否無得裝小熊來電架?

仲有仲有....想問, 點解我想send相俾 we既郡組, 唔得既......

大宅

回覆:有無人用NOKIA呀?

遲多個幾月有正式window phone 8.1 更新,到時所有window phone 都有速成了,至於小雄來電,暫時window phone 是沒有的,但有Line whoscall 是和小來電同樣功能的,而且系統本身也有差不多功能。

大宅

安裝WeLoveWP 這個Apps 會對你了解Windowphone 有幫助的,send 相去羣組的問題,是Whatsapp 羣組還是什麼羣組呢?

男爵府

我用緊1320。如果你未買機又用開android機的話,我就唔建議買住!

伯爵府

TKFY 發表於 14-4-22 22:02
遲多個幾月有正式window phone 8.1 更新,到時所有window phone 都有速成了,至於小雄來電,暫時window pho ...
Line whoscall 是否自己去dl 既 apps呀?

你話系統有差不多既功能我又唔多覺, 因為昨日我都收過幾次"廣告電話".....

伯爵府

TKFY 發表於 14-4-23 01:19
安裝WeLoveWP 這個Apps 會對你了解Windowphone 有幫助的,send 相去羣組的問題,是Whatsapp 羣組還是什麼羣 ...
wechat既群組.....whatsapps 群組我未試過.......

伯爵府

三十歲男人 發表於 14-4-23 02:02
我用緊1320。如果你未買機又用開android機的話,我就唔建議買住!
我已經買左啦......其實用落我都覺得ok既, 只因我係"電白", 所以比較難攪

大宅

123!@# 發表於 14-4-23 09:12
Line whoscall 是否自己去dl 既 apps呀?

你話系統有差不多既功能我又唔多覺, 因為昨日我都收過幾次"廣告電 ...

Line whoscall 是apps 來的。
http://www.windowsphone.com/zh-tw/store/app/line-whoscall/9b3794c4-b812-407c-b1d2-09bba1b3c3a2

而手機設定入面,本身就有個<來電+簡訊過濾器>,但只可封鎖無來電顯示的電話和封銷號碼清單入面的電話,個號碼清單是要自已在通話記錄入面找到要封鎖的號碼,然後在畫面長按就會出面<封鎖號碼>的選擇,按下就封鎖了,當然用Line whoscall 就會像小熊來電那樣啦。

大宅

我本身無用到wechat,所以要看有無其他 C hing 幫到你了,
本身一張相的話,你進入相簿然後進入相片按右下多的...
再按<分享...>之後選擇你想用以分享的apps就行了,
如果一次過分享多過一張相的話,我知Line 是未能的,Whatsapp 和 facebook是可以的,
Whatsapp的話是要先進入Whatsapp ,在<附加檔案><相簿>再按<選取>來進行的。

大宅

你用開Android 的話,會有不小地方會發現和Window Phone 是不一樣的,
或者你等到正式版8.1 update之後,使用體驗又會接近Android一點,
而且隨著8.1 Microsoft 開放更多API之後,D apps 的功能又可能全面番D,
因為現行有D apps 的功能是Android / IOS 版本有而WP版本是無的。

伯爵府

TKFY 發表於 14-4-23 10:24
Line whoscall 是apps 來的。
http://www.windowsphone.com/zh-tw/store/app/line-whoscall/9b3794c4-b812 ...
謝謝你....我都唔知可以用 "來電 + 簡訊"呢樣野......

伯爵府

TKFY 發表於 14-4-23 10:35

我本身無用到wechat,所以要看有無其他 C hing 幫到你了,
本身一張相的話,你進入相簿然後進入相片按右下多的...
再按<分享...>之後選擇你想用以分享的apps就行了,-----我揀左wechat, 但分享唔到"群組"囉.....只可以單一分享俾1個人.....

伯爵府

TKFY 發表於 14-4-23 10:59

你用開Android 的話,會有不小地方會發現和Window Phone 是不一樣的,
我其實好"電白"的....我只係暫時要1d 好簡單既操作就得...不過我仲未掌握好, 謝謝你....

首頁

尾頁

跳至