3歲或以上

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

陪月勳章

回覆:5歲2個月14.3kg 99cm我嗰個係咪全港最奀呀

我囡同樓主囝囝一样大,102cm, 14kg都冇!食嘢超慢!冇乜試過一個小時完成一餐!有時真係好灰呀!我囡又係平日好乖,一開餐就会俾我鬧,同樓主囡超夾……我囡食嘢慢之餘還要含飯,死末

大宅

陪月勳章

我反而冲加營素俾囡飲,味道好過保兒!飲得多果排真的重得快啲!有時見她食得少,会开三次奶,早餐,下午茶及睡前!

大宅

陪月勳章

樓主可pm你的中医資料给我嗎

大宅

引用:Quote:KYCHOW1231 發表於 14-4-23 10:56 我

原帖由 sickbanana 於 14-04-23 發表
我囝4歲時都係同囝差不多高, 有14kg, 因為之前有比奶粉佢飲又有耐唔耐睇中醫開胃吓所以都算有dd肉, 自從舊 ...
可以介紹個醫生給我嗎?

大宅

好鬼似我個女,餐餐食三口就飽,佢依家4歲7個月,105高,得14.8kg. 年幾冇重過

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我個仔現在重有個幾月就3歲, 得22,23磅左右, 90CM高, 成年都無乜重過咁
瘦到d骨突哂出黎...
個個同學仔都高佢半個頭咁滯

男爵府

引用:我個仔現在2歳6個月,得24lbs+只有85cm+高

原帖由 bonn1231 於 14-04-25 發表
我個仔現在2歳6個月,得24lbs 只有85cm 高,每半年返去E院睇佢高度,E生話到3歳應該要有90cm 高先正常。我 ...
2歳半唔駛咁快擔心住,谷谷佢半年追5cm都唔難,我仔一年高DD又冇乜點重我先識驚

男爵府

引用:我囡同樓主囝囝一样大,102cm,+14kg都冇!

原帖由 DAUDAUCAT 於 14-04-25 發表
我囡同樓主囝囝一样大,102cm, 14kg都冇!食嘢超慢!冇乜試過一個小時完成一餐!有時真係好灰呀!我囡又係 ...
佢2個一齊玩最好,我仔D同學成個個over 110, 我見住一齊有比較特別心傷

男爵府

引用:我個仔現在重有個幾月就3歲,+得22,23磅左右

原帖由 meow_day 於 14-04-26 發表
我個仔現在重有個幾月就3歲, 得22,23磅左右, 90CM高, 成年都無乜重過咁
瘦到d骨突哂出黎...
個個同學仔都 ...
未夠三歲90cm唔算差,最怕好似我仔成年冇乜高

大宅

陪月勳章

哈哈,兩個劲慢的人一齊食飯会点呢?!下次試下一齊去disneyland, 我地玩完去接返佢地

珍珠宮

睛靈勳章 陪月勳章 畀面勳章

6歲,14.5kg, 105cm

呢個星期腸胃炎,食咩嘔咩,瘦左成個碼,陰公

男爵府

小軒軒 發表於 14-5-6 23:55
6歲,14.5kg, 105cm

呢個星期腸胃炎,食咩嘔咩,瘦左成個碼,陰公
我仔細個bb時試過, 99比咗d放係壺度成日又反熱既粥, 食完腸胃炎, 攬住個盤不停嘔咗一晚, 好慘, 病咗都成2星期, 之後慢慢食返嘢, 自此我一定比新鮮煮好既比阿仔, 而家咁大個都係, 食淨放入雪樻既飯都係我2公婆食, 阿仔全食新鮮

珍珠宮

睛靈勳章 陪月勳章 畀面勳章

引用:Quote:小軒軒 發表於 14-5-6 23:55 6歲,14

原帖由 sickbanana 於 14-05-07 發表
我仔細個bb時試過, 99比咗d放係壺度成日又反熱既粥, 食完腸胃炎, 攬住個盤不停嘔咗一晚, 好慘, 病咗都成2星 ...
佢無食隔夜野架,感冒菌周圍走都無計

男爵府

小傻b 發表於 14-4-25 00:59
我個女6歲先得30磅咋,高100cm多dd
同我個女都差唔多。6歲半,36磅,105 - 6 cm高。

洋房

我仔五歲九個月,高就好高,有124cm,但就得20kg!呢個重量已經維持咗兩年幾,由115cm到依家都一樣重!所以越嚟越奀,真係成個火柴人咁!都唔知點好!
佢無乜偏食,飯菜肉奶生果乜都肯食,食量亦唔算少,但就係唔知去晒邊,越嚟越瘦!問西醫又話唔會生蟲,佢地分別睇重量同高度嘅數字就話無問題,但唔啱比例呢!頭痛!

大宅

引用:一年前磅14kg+96cm,+成年重咗0.3kg,+好得人

原帖由 sickbanana 於 14-04-22 發表
一年前磅14kg 96cm, 成年重咗0.3kg, 好得人驚, 我舊年冇買奶粉之後開始冇乜點重, 睇嚟要即刻買返比佢飲, 坐 ...
我囡下個月5 歳,97cm; 12.5 Kg
本身一路屬於細粒b, 不過4-5 yrs 呢年冇乜高過。 食嘢永遠兩、三啖就叫飽!
佢超級活躍型,好動!又係跑得好快。我都唔明佢d energy 邊度嚟,正常唔食嘢點會有力!?

肥瘦已經唔再緊張,希望每年都有高就算了!總之健健康康就算!

男爵府

回覆:sickbanana 的帖子

Sigh my daughter takes 1.5 hrs ... I am a crazy mum when I feed her every night

子爵府

好媽媽勳章

我發覺做完運動會果下食好多. 我仔食得勁差, 但每次去完游水就食好多, 我把握果一個鐘係咁比佢食.

運動完頭一個鐘食嘢最吸收.

波蘿包1  同意 而家夏天多去游水再飲奶  發表於 14-5-23 17:22

民房

睛靈勳章

回覆:sickbanana 的帖子

我個仔case同你一樣…大啖d都ur想嘔咁…飯3粒4粒咁食…6歲仔108cm 32lbs咋…成碌竹咁,我都冇晒辨法…

大宅

引用:Quote:wwc 發表於 14-4-22 16:01 磅數都未

原帖由 sickbanana 於 14-04-23 發表
佢4歲去健康院驗眼時姑娘都話佢太細粒, 要寫醫生紙去轉介, 不過我99話冇病冇痛睇咩醫生唔駛睇喎 ...
我都覺得要迫下d醫院,瘦唔緊要,不過如果唔高可能係關生長荷爾蒙事,去睇睇好d

首頁
12345...7

尾頁

跳至