自由講場

跳至

首頁

尾頁

洋房

P1考 cambridge flyer 拎15盾=好叻 ??????

我個朋友個女係 p1考 flyer拎15盾 , o的朋友一見到佢就讚佢,又話佢點好, 點勁 ,點叻 . 我個仔p6 ,遲下先考 flyer , 但o的人成日都話個個女仔叻過我個仔 .

我唔覺 lor ,因為個女仔o既活動係有俾佢呀媽迫o既成份 ,同埋少少事佢呀媽就鬧佢.
但我個仔由細到大o既活動全部係佢自己 choose . 就算佢學左一排要放棄我都無鬧過佢.

我有少少替個女仔慘

大宅

唔洗理人點講呀,個仔係你,你鍾意佢學多d書本已外嘅野啫.冇咩問題,人比人比c人架.E.Q同I.Q都唔同啦.每個人成長過程都唔同,唔好令小事唔開心.有好多BK媽咪支持你OK.
原文章由 nataliewing 於 07-9-23 00:05 發表
P1考 cambridge flyer 拎15盾=好叻 ??????

我個朋友個女係 p1考 flyer拎15盾 , o的朋友一見到佢就讚佢,又話佢點好, 點勁 ,點叻 . 我個仔p6 ,遲下先考 flyer , 但o的人成日都話個個女仔叻過我個仔 .

我唔覺 lor ,因 ...

男爵府

各有前因莫善人,每個小朋友的成長經歷都唔同,只要你覺得依家安排比自己個小朋友的係最合適的就夠架啦,做好自己,唔好理人啦!

琥珀宮

個女仔同佢阿媽唔知有無問題, 但 "的人成日都話個個女仔叻過我個仔" 既人就好有問題and離譜

原文章由 nataliewing 於 07-9-23 00:05 發表

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

唔駛理人點睇, 亦無需比較, 你自己同囝囝覺得ok咪得囉~~~ 唔好為左呢d事唔開心~~~~ :-P

我囡囡學咩我都無特別同朋友講, 就係唔想比較. 我自己一定唔會比較, 但人地要比較我又唔可以避免, 所以最好唔好講....人地講到自己小朋友幾叻, 我會讚下佢附和下, 無咩所謂. 自己小朋友叻我又唔會到處宣揚, 自己知就得!! 學下我睇開d, 你會過得好開心~~~

洋房

其實就算全世界係佢個女最叻,咁又點?
講真都唔關我既事,
我寧願有時間同自己既仔女玩多d好過,
賴理他們啦

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔需要理佢啦, 迫出黎既好得幾耐 況且人人都有唔同既潛質, 條條大路通羅馬, 最緊要為自己既細路好咪得囉.

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

其實你自己唔需要太解意人地點睇, 人比人比死人平常心對待, 如果你咁解意你自己又唔開心, 連帶你囝囝都會因為呢 d 問題會受影響. 如果係朋友交換湊仔心得就無所謂, 但係如果佢地成日都要將自己仔女做比較咁不如小 d 見面唔使自己唔開心.

首頁

尾頁

跳至