懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

我預產期係十月十六号,依家好心急想bb快D出世,我覺得依段時間最難捱,出街行得多又好易攰,:-( :-( 好似道道都唔啱去,噤多位十月嘅媽媽,你哋又點過吖??

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

hi,我預產期係十月九日,但身體ge感覺一d都唔似,個肚可能唔大同本身瘦,所以感覺上仲好輕鬆,唔似係陀緊bb。我一向出街行路行得快,但而家行得快又怕比人望住哂,行得慢又唔自然。

民房

我預產期係10月17日呀,我政府record話係10月17日,私家果邊話係10月15日,唔知準唔準呢?我成身出晒風難,d skin 一達達紅點,連去街都無心機,成日係屋其,因為我又無野做,更加覺得時間咁慢咁.

民房

我預產期係10月17日呀,我政府record話係10月17日,私家果邊話係10月15日,唔知準唔準呢?我成身出晒風難,d skin 一達達紅點,連去街都無心機,成日係屋其,因為我又無野做,更加覺得時間咁慢咁.

別墅

咪係囉!!你哋有冇擔心會早生呀?因為人定話第一胎通常都會比預產期早架,其實你哋有冇唸過一作動係會點去醫院呢? call白車定搭的士?定叫老公揸車呀?

大宅

我預產期是10月14日,我會是10月3日開刀生,但是我宜家都好驚bb會早過10月3日出世啊!!

http://www.lifeconceptshk.com/

大宅

hi~ 原來我地個預產期都好近喎, 我係15/10.
我呢個星期覺得d骨痛左好多, 尤其係尾龍骨同耻骨位. 行耐d就好攰, 加上對腳又腫, 唔舒服之餘出街仲成日俾人眼望望,真係好唔鍾意 ... 不過都要行, 唔郁多d驚好難生阿b出來...

我聽d老人家講好似第一胎係容易遲d出世喎 ... 老實講, 我唔想阿b遲過預產期, 但又唔想佢太早, 因為我99話我阿b細粒, 我想阿b重d先出來...
如果作動我諗我會搭 的士去醫院, 因為我會係浸會生, 白車只係去最近的公立醫院....

大宅

好媽媽勳章

我EDD係10月16日, 不過要返埋呢個禮拜工先放產假, 基本上身體都頂得住, 行得走得. 重左25磅, 肚有40吋. 人地見我肚未夠低, 話未有咁快生得.
不過我有個Friend 今朝生了個6磅BB仔. 她EDD係10月2日, 真係恭喜晒佢, 等我呀女出世可以同佢玩了.

別墅

我預產期係10月30日,我都怕bb早出世!!今早個肚痛,痛到醒左!!!幾驚生得!! 今個week35週啦!開始覺得行得慢左!而且要出街就早d,少d人ma! 而且可以就佳巴士多,因唔使企!!

男爵府

我同你差唔多,不過我18/10會開刀,返埋下個星期就唔洗返,好緊張,同好似會好忙咁,因為d BB衫、毛巾、奶樽等都未開始洗!

原文章由 man2 於 07-9-23 16:17 發表
我預產期係10月30日,我都怕bb早出世!!今早個肚痛,痛到醒左!!!幾驚生得!! 今個week35週啦!開始覺得行得慢左!而且要出街就早d,少d人ma! 而且可以就佳巴士多,因唔使企!! ...

別墅

我都忙於洗bb d野!又忙於清潔屋企!!

伯爵府

我預產期係10月5號~依幾除左個肚成日都好緊之外都無乜唔舒服,之前就想細b快d出黎,但距離生得既日子越近,又開始唔想細b咁快出世
大b駿逸細b駿晞

民房

我預產期係10月21日呀,本來的預產期係10月5日,但後來個醫生睇返我兩,三個月時既照(星)波記錄先改左做21號ja!我本身個肚唔係太大(比起其他大肚既),又唔係好肥,所以都無咩特別既感覺lor!但係就真係想快d生出黎,依家日日咁係度等,真係唔知要等到幾時呀!?大大話話都hai左年幾兩年,真係唔想再hai落去,快d生出黎俾我做返d野啦!
如果作動我都唔係咁驚(我估),因為我屋企去醫院搭的士都係5mins ja! 怕就怕到時多人迫埋生就煩啦,特別係d大陸人!
By the way,有無人打算無痛分勉ga?

複式洋房

我 2 Oct 晌荃灣廣安開刀, 已經係屋企悶左一個星期:( , 覺得個人"論論盡盡", 去街都唔行得耐, 好想快d挨完呢個懷孕期, 但又有d驚開刀個傷口好痛(上一胎順產), 好矛盾呀!

別墅

我EDC係20/10,依家36週,但係已經覺得好辛苦,好想佢快D出世,最好係37或者38週啦!

大宅

我預產期29/10, 但醫生估計阿b 會早d出世! 阿b頭仔轉左, 位又落, 覺得好墬, 而家行步路都慢過人, 好似蝸牛咁!
仲有發覺d手指, 腳仔有少少腫, 大左d添, 之前我都冇, 仲陀得好輕鬆, 真係到最後一個月先辛苦!
我都希望阿b大概38周呢d時間出黎!

複式洋房

我預產期係22/10, 會在瑪麗生. 終於都洗左bb d 衫等, 尋日仲執埋個走佬袋, 不過仲未洗奶樽(未研究點用個steam煲)...
6/10開始放產假, 依家返工都好眼訓, 晚晚訓極都唔夠咁, 如果行街行半個鐘頭以上, 已經要坐下抖下. 如果企響度15分鐘以上, 已經想死咁, 因為個肚好重好墜, 所以好多節目都無我份...
唯有放假響屋企睇碟, 睇電視, 打下機咁, 或者訓多d~(遲d亞b出世實無覺好訓~)

別墅

我其實35週嗰時個肚都己經好底,到依家37週仲底D,好多人都話我會早生架 不過其實我都想亞b早D出世,因為我セ都準備好曬...日日喺屋企都冇セ嘢做?-( ?-(街又唔想多去 !吖..我仲有樣嘢想知架?因偽為我會喺仁安生,有冇媽咪知係咪一定要隔住玻璃望亞b架,我去過政府探朋友,佢個b係可以放喺自己將床隔離嘅 錦如果有屋企人來探要求拎亞b出黎又得唔得呢?

男爵府

wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章

原文章由 EVEVEVEVE 於 07-9-24 02:45 發表
我預產期係10月21日呀,本來的預產期係10月5日,但後來個醫生睇返我兩,三個月時既照(星)波記錄先改左做21號ja!我本身個肚唔係太大(比起其他大肚既),又唔係好肥,所以都無咩特別既感覺lor!但係就真係想快d生出黎,依家日 ...

Hello EVEVEVEVE,
我b預產期同你一樣, 0係威院生, 番埋下星期就放前2後8, 現在是等待的心, 個人有些緊張, 因預知唔到阿B幾時想出世

別墅

我預產期本是11月3日,但我會在10月24日開刀生(法國醫院),所以由11月媽媽變成10月媽媽,第一胎,有無媽媽都係10月24日法國開刀.:mrgreen:

首頁

尾頁

跳至