論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

姐姐將會續約,但要求放一個月大假回鄉,如果冇親朋照顧12歲仔,請問你地會點安排小朋友

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

同學仔D媽咪可以幫下手嗎?

侯爵府

回覆:唔知點好=_=

乜要放一個月大假咁多咩??我工人姐姐果時放2星期。

禁止訪問

BK Milk勳章

伯爵府

引用:同學仔D媽咪可以幫下手嗎?

原帖由 wcpcelia 於 14-04-23 發表
同學仔D媽咪可以幫下手嗎?
冇呀!唔想打擾人

伯爵府

引用:乜要放一個月大假咁多咩??我工人姐姐果時

原帖由 yucheung 於 14-04-23 發表
乜要放一個月大假咁多咩??我工人姐姐果時放2星期。
係佢要求,不過佢好多年冇番印尼,所以

伯爵府

引用:係囉,佢拎埋nopay+呀?

原帖由 jwkkwok2013 於 14-04-23 發表
係囉,佢拎埋nopay 呀?
No pay

侯爵府

引用:Quote:原帖由 yucheung 於 14-04-23 發表乜

原帖由 濛查查 於 14-04-23 發表
係佢要求,不過佢好多年冇番印尼,所以
我果時個姐姐都有8年無返印尼,我地都只係比佢放2星期,唔可以放一個月no pay 都得。

侯爵府

引用:Quote:原帖由 濛查查 於 14-04-23 發表係佢

原帖由 yucheung 於 14-04-23 發表
我果時個姐姐都有8年無返印尼,我地都只係比佢放2星期,唔可以放一個月no pay 都得。

...
No pay 都唔得。

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

濛查查 發表於 14-4-23 15:39
冇呀!唔想打擾人
沒有親人幫手的話, 點都要問下其他人架喎...
其實都12歲, 可以放學去D托管班,放工接番佢得嗎?

伯爵府

引用:Quote:濛查查+發表於+14-4-23+15:39+冇呀!

沒有親人幫手的話, 點都要問下其他人架喎...
其實都12歲, 可以放學去D托管班,放工接番佢得嗎?
咁大仲有托管?

雲母殿

濛查查 發表於 14-4-23 16:09
咁大仲有托管?
小學/中學(初中)應該都有架喎...

伯爵府

引用:Quote:濛查查+發表於+14-4-23+16:09+咁大仲

小學/中學(初中)應該都有架喎...
請問可以喺邊到搵

雲母殿

濛查查 發表於 14-4-23 17:22
請問可以喺邊到搵
留意你果區屋苑附近的補習社

男爵府

有D補習社可以接埋放學、再到補習社!
要事先提出!

wcpcelia    發表於 14-4-24 07:49

男爵府

When's the holiday?

伯爵府

引用:Quote:濛查查+發表於+14-4-23+17:22+請問可

留意你果區屋苑附近的補習社
如果暑假的話,補習托唔到咁多個鍾,問咗隣居,附近冇呢d服務

雲母殿

濛查查 發表於 14-4-23 21:51
如果暑假的話,補習托唔到咁多個鍾,問咗隣居,附近冇呢d服務
其實你放假時,自己可以周圍問下的...

或者去附近地區的社區中心的託管服務

珍珠宮

回覆:唔知點好=_=

12歲學獨立,唔駛大人跟,現在開始訓練啦。我姐姐放1個月,我地預4個大人輪流攞假湊bb, 好彩有公公婆婆幫忙

珍珠宮

引用:12歲學獨立,唔駛大人跟,現在開始訓練啦。

原帖由 小紅梅 於 14-04-24 發表
12歲學獨立,唔駛大人跟,現在開始訓練啦。我姐姐放1個月,我地預4個大人輪流攞假湊bb, 好彩有公公婆婆幫忙 ...
姐姐暑假先放? 可否在小朋友返学期間放? 因返学期間易攪D, 阿仔都唔细,可自行放学,你放工後煮飯!

首頁

尾頁

跳至