婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

睇到尾先知真正原因。

禁止訪問

熱血勳章

引用:有得搬就嗱嗱聲啦!仲有咁多理由…

翡翠宮

原來係臭腳帖位媽咪
咁既態度佢地而家先叫你搬都算好人
比我開門要你走9世

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:咦 你之前明明話間屋早就ready, 過完年坐完

原帖由 racheland 於 14-04-24 發表
咦 你之前明明話間屋早就ready, 過完年坐完月就即搬走呢個“熱鬧的家”,依家連復活節都過埋咯 ...
過埋下個年呀

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

咁衰,我係你就好有骨氣地同一家人斷交,唔好理佢地,快d搬出去,等你大佬大嫂慢慢受你奶奶隻臭腳啦

不過其實咩叫被迫搬走呢? 屋契有你同老公名? 唔係點叫被迫? 最多係業主叫住客搬遷啫

伯爵府

回覆:被迫搬走

既然自己有屋, 又唔鍾意99俾隻臭腳阿b, 又講到如果激嬲你, 到時要c6一齊搬 6299就唔好怨你, 都唔明點解唔搬, 而家又要講到好似俾人迫走咁, 其實, 你62用心良苦, 俾個下台階你, 等你走都走得理直氣壯, 大家舒服姐!

子爵府

畀面勳章

11月新屋已經裝修好,bb依家都4個月,難怪人地出聲叫你搬,自己識做啲咪唔洗聽到呢啲説話囉

仲有,bb都4個月了,工人都未上手,係咪樓主train得唔好?

大宅

回覆 mmki 的帖子

會唔會呢幾個月,樓主個單位租左出去,又未收得回來住.打算收夠1年租,拖得1日得1日?
都係的,收租1年,有幾萬,甚至十萬收入,幫補下,都幾和味.[以上靠估,等樓主開估了.]

fra924wong  agree  發表於 14-4-26 19:30
zhouzhouBB  我覺得樓主唔會開估, 因為佢可能覺得無理由佢咁出名, 臭腳99  發表於 14-4-24 13:42

男爵府

呢度有好多新抱疑得今日即刻搬走唔使同6299住,樓主隨時走得其實好幸福。搬屋執嘢嗰陣咪叫娘家幫手囉

侯爵府

Jorgina 發表於 14-4-23 23:24
買左第二間屋架喇,
只不過之前大肚,而家又岩岩生完,
未有咁快搬到去,
明白你感受。。有種被人“趕” 既感覺。。。

而且大家都知道你有屋搞緊,都要甘。。一家人喔。。。

搬後,少d上人地屋企拉,知道嗎!? 廢事人家吾中意拉。。。。

男爵府

樓主你真係身在褔中不知褔阿, 有幾多JM被迫要同99住, 都係因為各種原因, 其中一個係無樓. 但你自己又有樓, 又有工人, 又有媽咪邦, 係我一坐完月就即搬拉, 仲要同甘多人一起住. 你吾會覺得吾舒架.

講句公道說話, 你亞嫂同你分開食, 都係叫工人分開煮俾你食, 又吾使你自己煮, 但你甘都介意. 如果你大嫂小家, 其實你也不見得大方.

珍珠宮

睇完呢個帖,我覺得道理係62同大嫂度。你調轉角色諗,你係大嫂,無奈地咁多人一齊住,一家四口先住個房。可能有人同佢講過: 忍下啦,將就下啦,細佬另外有間屋,生完過完年就搬。點知等等下,何止過年,清明,復活節過左,端午節都來緊啦。點知細佬同細嫂都係諸多理由,唔知住到幾時。

凡事唔好只諗自己,諗下人啦。

大宅

走囉, 人地咁對你,, 早走早著啦, 記得帶埋個仔走丫, 你地先係一家三口

珍珠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章

回覆 肥妹心 的帖子

同咪再講, 屋主都出到聲要求你地搬落..
好過正係一味比說話你聽..

而且你62擺明幫晒你大伯...咁都總有原因既..
呢d你又唔會知道,

咁嚴格黎講, 只係個老豆要求個細仔搬走, 比個大仔一家住..
都冇咩話涼唔涼薄既..

至於佢地要求你放底個bb, 你唔放亦好合理..

我慶幸我是水瓶星座.
爸爸是我心中的大樹.
媽媽是我一生的偶像.
姐姐是我一世的知己.
弟弟是我生活的依賴.
多多是我平常的歡樂.
一家人嘛!

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

"99話唔想我老公訓得唔好,
夜晚成日嘈醒影響工作,
仔仔半個月戈陣佢話要bb 跟佢訓
工人訓佢隔黎間房,
我同老公訓係打通嘅另外一個單位"

樓主兩公婆一間房, BB跟99瞓, 工人姐姐一間房, 即是你一家佔用了2間半房, 而大哥一家4口一間房, 你大嫂唔出聲先至奇啦. 話時話, 間新屋係邊個俾錢買架? 如果係你6299俾錢, 而你又咁唔想搬, 不如將新屋俾大伯一家住, 你地留低啦.

pigdull_kwok  講得好   發表於 14-4-24 12:41

禁止訪問

熱血勳章

引用:\"99話唔想我老公訓得唔好,夜晚成日嘈醒影

子爵府

引用:"99話唔想我老公訓得唔好,夜晚成日嘈醒影

原帖由 tantanmama 於 14-04-24 發表
"99話唔想我老公訓得唔好,
夜晚成日嘈醒影響工作,
仔仔半個月戈陣佢話要bb 跟佢訓
你心水好清啊!

nipnam1  你心水好清啊!x2!!!  發表於 14-4-25 13:46

子爵府

引用:走囉, 人地咁對你,, 早走早著啦, 記得帶埋

原帖由 wongyukyuk888 於 14-04-24 發表
走囉, 人地咁對你,, 早走早著啦, 記得帶埋個仔走丫, 你地先係一家三口
agree,早走早著,明明有新屋都唔住,要人地一家四口住一間房,自己就吉咗間新屋出來,都唔明咩道理。

nipnam1  佢沒咩道理架啦.要人地1家4口1個房.佢有屋都唔搬.是否為了收租呀"?  發表於 14-4-25 13:46

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+wongyukyuk888+於+14-04-24+

原帖由 ctsang1006 於 14-04-24 發表
agree,早走早著,明明有新屋都唔住,要人地一家四口住一間房,自己就吉咗間新屋出來,都唔明咩道理。

...
呢D人咪係心理變態囉

大宅

搬啦!咁多人一齊住好唔方便,好多夫婦返工都喺工人照顧BB的。反正你對這家人都沒有好感。

首頁

尾頁

跳至