親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

我見比較多人去係Woongjin playdoci 同 One mount, 4萬幾won一個人都唔平, 仲好似幾遠, 請問有無人去過可以俾d意見! 值唔值得去? 我一行7人, 3個大人, 2個長輩, 2個小朋友, 9月去尾~

另外我見有人去過Four season water park 同 SeaLaLa, 呢兩間仲近市區, 唔洗坐個幾鐘車, 請問有無人去過呢兩間, 因為網上面得好少資料, 我又唔識睇韓文~

除咗呢4間仲有無其他好介紹? Thx!

禁止訪問

大宅

回覆:請問有無首天爾水上樂園介紹

我去了playdoci, 由弘大去,連埋等車,大約1小時。我哋喺地鐵攞了本旅遊單張,入面有張coupon, 買入場卷有6折,所以平好多。playdoci裡面好大,好啱小朋友玩,好多個池,我2隻女(2.5 & 6歲)個個池都浸下,有玩水的,有spa熱水的,又有室外的,真係玩到唔肯走,同埋最重要係絕大部份都係韓國本土人,無big 6的。我大女話成個trip, 最好就係呢度!

大宅

回覆:louiseter 的帖子

請問攞個本旅遊單張,係乜野樣架?

大宅

引用:我去了playdoci, 由弘大去,連埋等車,大約

原帖由 louiseter 於 14-05-11 發表
我去了playdoci, 由弘大去,連埋等車,大約1小時。我哋喺地鐵攞了本旅遊單張,入面有張coupon, 買入場卷有6 ...
請問你張旅遊單張係咩站攞架?我都係住弘大

大宅

如搭機鐵,在弘大站落,未出閘前有個單張架,左手邊是行入廁所,我老公就是在等的和個女去廁所時,隨手攞單張睇,發現了這本書仔的,希望你找到! 我哋2大1細(另妹妹2.5歲,唔使入場費),慳了大約$400,抵!

大宅

引用:如搭機鐵,在弘大站落,未出閘前有個單張架

原帖由 louiseter 於 14-05-11 發表
如搭機鐵,在弘大站落,未出閘前有個單張架,左手邊是行入廁所,我老公就是在等的和個女去廁所時,隨手攞單 ...
唔該晒,我發現網上都搵到coupon,有7折同6折,幾多個人就要print幾多張coupon, 好采你提一提,真係摼唔少

同埋想問除咗spa係熱水,戲水池同滑梯池啲水係唔係都係凍水?我個細囡好易病,我又9月尾先去,驚啲水會好凍,病咗就大件事

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+louiseter+於+14-05-11+發表

大宅

引用:Quote:原帖由 louiseter 於 14-05-11 發表

原帖由 olivia_kyk 於 14-05-11 發表
唔該晒,我發現網上都搵到coupon,有7折同6折,幾多個人就要print幾多張coupon, 好采你提一提,真係摼唔少:m ...
其他池的水都不是熱,但又唔係凍冰冰,是微暖。浸在水中玩時唔覺凍,上水果下有少少,帶定毛巾上水即著就ok。我哋帶得多嘢,因有2個細嘅,所以拎了個細喼去,都放得入locker的,十分方便。可以唔使帶拖鞋,因為一入到場,就要除鞋,跟住分開男女兩邊換衫,locker入面有位放鞋,換好衫行落下一層,就係泳池。裡面有food court,個個都係著住泳衣食嘢,同埋唔准自己帶食物入去,門口有人會check袋的。

大宅

回覆:louiseter 的帖子

我D小朋友十幾歲,想玩刺激D,唔知邊個水上樂園啱呢

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 olivia_kyk 於 14-05-11 發表

大宅

回覆:crabtree528 的帖子

我都係喺yahoo 度search playdoci coupon 就見到有

crabtree528  唔該曬  發表於 14-5-17 12:48

大宅

回覆:twobabymami 的帖子

呢個都有長滑梯,大人都啱的。

大宅

回覆:黃花花 的帖子

原先想去埋玩雪兜,結果無去,因為玩水已玩了5個鐘,無時間&無精力再去玩雪。

大宅

想問吓水上樂園係米一定要戴泳帽?

大宅

How about Carribean Bay? Very Nice.

大宅

引用:想問吓水上樂園係米一定要戴泳帽

原帖由 mama915 於 14-05-12 發表
想問吓水上樂園係米一定要戴泳帽?
淨係spa果邊要帶帽,咩帽都得,唔一定泳帽,好多都帶cap

大宅

Woongjin playdoci 糸咪即糸又可以玩水、玩雪?
玩雪是全天候開放的室內場?
我暑假去

別墅

回覆 louiseter 的帖子

想問一問Woongjin Playdoci 還存在是嗎?因為,上official website www.playdoci.com 查不到它!

大宅

回覆 Connieleo 的帖子

你應該search www.playdoci.co.kr

首頁

尾頁

跳至