跳至

首頁

尾頁

複式洋房

唉....我而家先踏入第8週但係條腰已經粗左2吋有多, 到底有冇咁快呀:-(

大宅

我都唔敢度條腰幾多吋~~總之成個人都變大左左一個碼,體重加左3磅,我同你一樣踏入第8週喳~~~

爸爸見到我,著條娃娃連身裙,已第一時間問我係咪有左,因已有肚腩,個胸大左好多,成個樣好似發水包包咁@@

複式洋房

我差不多9 weeks, 我都已見肚肚, 不過, 我係第二胎, 應該會比你o地快見肚, 再加上自己有肚腩. 有好多人都問我係咪有左, 我只係答遲 d 先話你知!:loveliness:
:fighting1:

大宅

我6w幾咋.. 睇你地咁講,
今朝咪拎把尺出黎度吓..
嘩...... 條腰..... 粗左2寸呀!!!!! :tongue: :tongue:
唔知係咪又無乜得便便,
所以谷住...

果日做節我媽咪都話我肥呀... (佢未知我有左)

跟住最後同自己講, 肥左係幸福o既標記, 哈哈!!

禁止訪問

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 asmclara 於 07-9-29 09:03 發表
我差不多9 weeks, 我都已見肚肚, 不過, 我係第二胎, 應該會比你o地快見肚, 再加上自己有肚腩. 有好多人都問我係咪有左, 我只係答遲 d 先話你知!:loveliness: ...

我同妳一樣呀, 而家好似有左4,5個月咁, 不過好彩只係重左1磅.

別墅

係啦, 個肚腩已經冇得收埋, D 肉又鬆咗, 尋晚我呀媽話我要開始肥啦, 唉..... 真係怕怕
不過只要呀 B 健康就得啦, 最多生完努力減囉

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

原文章由 asmclara 於 07-9-29 09:03 發表
我差不多9 weeks, 我都已見肚肚, 不過, 我係第二胎, 應該會比你o地快見肚, 再加上自己有肚腩. 有好多人都問我係咪有左, 我只係答遲 d 先話你知!:loveliness: ...

asmclara

乜第二胎真係會快d見肚ga? 我以為係自己個肚暴肥咋. 我本身都有肚腩, 依家只係6 wks 多就見肚......

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

複式洋房

我都係 ar,條腰係我唔多發覺的期間偷走左,我都度過 la, 粗左兩寸,所以好多返工著的 suit 都覺得好窄咁,高跟鞋都唔想著,我聽日要去買過 d suit & 鞋 tim ar, 又要洗錢啦,唉 !!!
我都覺得個肚 (下腹) 有 d 突左出黎,搞到我平日著個 d t shirt 全部都短晒咁,而家無乜必要都唔出街,因為覺得自己真係好醜樣, :-( :-( :-( :-( :-(

大宅

原文章由 SouSou 於 07-9-30 01:50 發表
我都係 ar,條腰係我唔多發覺的期間偷走左,我都度過 la, 粗左兩寸,所以好多返工著的 suit 都覺得好窄咁,高跟鞋都唔想著,我聽日要去買過 d suit & 鞋 tim ar, 又要洗錢啦,唉 !!!
我都覺得個肚 (下腹) 有 d 突左出黎,搞到我平 ...

原來大家都一樣,我都覺得條腰同hip位肥咗好多,d suit都唔啱身.但又唔想買過,因為遲d點都著唔到,唯有著多d針織,有d彈性嘛!鞋,我就一早換咗,不過,妳都係買住少少好啦!因為遲d,對腳會腫,又要買過啦!

大宅

咁你亞b即一定正常地成長緊啦~~之前你的所有憂慮可以減了一大半了!!下次係幾時照亞b呀?

至於我,今日行街見到街坊,街坊的一時間係望我個肚,我話咩事呀(以後遮住個肚),佢地就無出聲(個肚出哂唻啦@@)

出街搵衫著,發現連牛仔裙都唔啱了@@(唔止肚緊,連大腿都緊了!)

原文章由 SouSou 於 07-9-30 01:50 發表
我都覺得個肚 (下腹) 有 d 突左出黎,搞到我平 ...

複式洋房

原文章由 sze0203 於 07-9-30 18:26 發表
咁你亞b即一定正常地成長緊啦~~之前你的所有憂慮可以減了一大半了!!下次係幾時照亞b呀?

至於我,今日行街見到街坊,街坊的一時間係望我個肚,我話咩事呀(以後遮住個肚),佢地就無出聲(個肚出哂唻啦@@)

出街搵衫著,發現連牛仔裙都 ...

sze0203,

係呀,我諗其實個肚都明顯 ga,因為我著 t-shirt 都好似突突地,有時 d friend 都望望下,我而家好多時出街都加件大風褸或搏件風褸係腰度 lor,費事大家問 la. 我諗係米我食多左野的關係,其實我覺得全身都肥左
我真係無之前咁驚 la, 我會係黎緊的星期二去再照 u/s,本來想等到 10 月尾去睇江孟儀先 check,但又覺得等得太耐,所以個 friend 介紹左個醫生叫陳柳娟比我,叫我試試,希望到時會見到 bb 心跳 la。
另外,你地有冇覺得個肚肚係夜晚會比較多扯下扯下的感覺呢,

複式洋房

係喎....唔知點解個肚成日扯下扯下咁, 好似m到咁!!

大宅

sousou, smileynemo,
你地要著 suit 返工 咁真係難d遮遮掩掩喎,
我平日多數係著t-shirt,
但條腰果d都無乜著lu,
牛仔褲我都無乜勇氣試 費事扣唔到

all,
我個肚通常係一早一晚扯得比較多,
尤其朝早去完尿尿,
瞓番上床係會扯多左.

大宅

原文章由 dormom 於 07-10-1 08:18 發表

all,
我個肚通常係一早一晚扯得比 ...

我個肚通常都係夜晚扯多d.諗住明日問吓醫生.

複式洋房

原文章由 dormom 於 07-10-1 08:18 發表

all,
我個肚通常係一早一晚扯得比 ...

你就好啦,可以 t-shirt 牛仔褲返工,我同你一樣,d 牛仔褲都費事穿入去,相信穿得落都未必扣到,扣到都一定好緊,所以都費事浪費時間之餘又傷自己的自信心

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

唔好玩啦,我前日先見過你,瘦到支柴咁,唔快話唔似有左吖,根本都似生過BB

原文章由 jeje 於 07-9-29 10:45 發表

我同妳一樣呀, 而家好似有左4,5個月咁, 不過好彩只係重左1磅.

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

唔好講笑,昨日同老公出街,條牛仔褲一星期冇著,昨日著住坐低抖唔到氣囉,個肚...腩...大左好多,因為一想嘔就要食,又日日早睡,老公話我就快變豬啦

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

B媽-Blue, SouSou,
妳哋仲著牛仔褲? 唔好啦, coo住個肚, 對bb唔好架, 醫生一早叫我唔好著, 著多d dress 會好d, 下面又唔會咁焗.

原文章由 B媽-Blue 於 07-10-1 18:27 發表
唔好講笑,昨日同老公出街,條牛仔褲一星期冇著,昨日著住坐低抖唔到氣囉,個肚...腩...大左好多,因為一想嘔就要食,又日日早睡,老公話我就快變豬啦

複式洋房

原文章由 高齡產婦 於 07-10-2 12:49 發表
B媽-Blue, SouSou,
妳哋仲著牛仔褲? 唔好啦, coo住個肚, 對bb唔好架, 醫生一早叫我唔好著, 著多d dress 會好d, 下面又唔會咁焗.

高齡產婦,

多謝你提示,不過冇著好耐 lu, 因為我相信都扣唔到 ga la,

首頁

尾頁

跳至