跳至

首頁

尾頁

男爵府

晚晚咬到大女(好心痛)同我地一撻撻, 老公與蚊拍為伴, 日日做捉蚊大師, 冇較好瞓, 細b有蚊帳保護好小小, 我地用過好多方法防蚊/驅蚊如電蚊機, 蚊怕水, 防蚊油, 防蚊插頭, 仿蚊蟲叫聲插頭, 聲稱取了專利一個韓國牌子蚊機蚊燈, 成效一般, 曰曰黄昏要關窗, 晚上又要關窗, 未防蚊己焗死自己, 裝蚊網是否一勞永逸 ? 邊度裝好, around how much ?

pineapple0983  夏天關窗開冷氣OK,或搬去同屋苑第二個座向的單位;你所講的方法都沒什麼用的  發表於 14-4-29 10:01
pineapple0983  冇法,隔離係公園和YMCA營;裝蚊網窗是好選擇。可去海濤(5期)地下看看  發表於 14-4-29 09:57

大宅

回覆 029892 的帖子

裝蚊網係最有效既辦法, 我以前住西貢, 用左好多辨法, 最後都要裝蚊網, 淘寶有的用磁石貼貼住蚊網, 易裝又經濟, 你可以試下.

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

你住邊幢向住邊度, 呢兩日要開蚊香機, 早兩日冇開咬到阿仔隻腳腫哂

029892  I live in Blk 7, facing the sea and Wu Kai Sha Village  發表於 14-5-10 03:06

男爵府

我住低層都有蚊. 自己間房有裝蚊網, 百多元, 老公係做裝修自己安裝埋. 另一間客房開窗但點蚊香. so far 都冇蚊咬, 但考慮遲d 客房都裝埋蚊網. 咁就連蚊香都不用點.

另, 電蚊機, 蚊怕水, 防蚊油都試過, 真係唔work.

伯爵府

引用:晚晚咬到大女(好心痛)同我地一撻撻,+老公與

原帖由 029892 於 14-04-29 發表
晚晚咬到大女(好心痛)同我地一撻撻, 老公與蚊拍為伴, 日日做捉蚊大師, 冇較好瞓, 細b有蚊帳保護好小小, 我 ...
再加個䔝外光蚊燈

男爵府

回覆 ozoz 的帖子

我最後裝了蚊網, 問題解決了九成(間中有漏網, 可能隻蚊一早飛入來躲埋), e家情況好好多

首頁

尾頁

跳至