親子旅遊

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

我決定咗暑假7月24日-28日去高雄,墾丁玩
我哋一行六人(四個大人,兩個小朋友)
請問如果五日我都包車,會唔會好笨呢?因為有一個六十歲嘅媽媽,兩個女人,得一個男人,仲要帶住兩個小朋友?
同埋高雄同墾丁,有咩係要必去定必食架?
如果帶個三歲半嘅小朋友去浸一陣溫泉有無問題呀?
機票二千一蚊搭港龍,早去晚返,貴唔貴呀?
高雄機場有無櫃員機禁錢,有無電話咭買呀?

我第一次去果邊,希望大家幫幫忙!
謝謝!

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

cindy_kaki 發表於 14-4-29 10:26
請問如果五日我都包車,會唔會 ...

1. 笨唔笨要睇你去乜景點,我上次去九日都係全程自駕的,不過我唔止去呢兩個地方。如果你又有老人又有小朋友咪全程包車羅。

2. 自由行行程同食野係睇自己喜好,從來無必去必食既。。。如果所謂必去必食係多人去,多人食既話,你可以上 google 搵下有乜景點,有乜食物推介,大把資料好易搵。

3. 小朋友太細其實唔適合浸溫泉。。。不過而家好多溫泉區都有唔係熱水既區,你可以睇下你去個到有無。

4. 暑假呢個價錢差唔多啦

5. 有錢禁,有電話卡賣,但電話卡公司得一間,出市區先攪會快好多

cindy_kaki  THANKS  發表於 14-4-29 11:13

男爵府

1. 可以考慮自駕架 想去邊都可以
2. 墾丁可以考慮住YOHO LA.. 小朋友實開心 老人家可能就悶少少

男爵府

回覆 smb329 的帖子

我哋個個都無車牌呀

男爵府

唯有包車..

版主

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

cindy_kaki 發表於 14-4-29 10:26
有老有嫩,包車方便 D,我舊年去 4日,6個人得一位老人家都包左4日車,點會笨呢,我老公識揸車但佢話唔揸,想輕鬆 D 喎~

住同玩既資料可以上「悠遊墾丁」網站,有好多好多有用資料,有排睇。同埋你都可以喺呢度 (BK) 搜尋關於墾丁既主題,都可以搵到好多有用資料~

暑假機票二仟左右差唔多~

高雄機場好細,一出大堂轉左行廿零步就有部 ATM~

男爵府

回覆 小草 的帖子

請問你上年幾月去架?
包車大約幾錢?
有無包車資料比我參考吓呀?

子爵府

機票2100已包括税和fuel surcharge?

複式洋房

回覆:小草 的帖子

我兩大一b 六月去,請問可否將墾丁的包車資料也分享給我。大約幾錢?

別墅

回覆:高雄,墾丁

我都係7月24-27日去墾丁!我book咗悠活酒店2晚+1晚在墾丁大街!我2大1B只想hea玩休息下,所以包車來回機埸和墾丁,2天包車墾丁遊!我坐8:00機港龍飛高雄!可能在墾丁會見到你!
我行程如下:
24/7 機場》墾丁悠活,stay 酒店玩酒店設施
25/7, 上午海生館,下午墾丁遊(包車)
26/7, 包車接到墾丁大街酒店再到墾丁遊
27/7, 上午在大灘玩,下午3:00包車出機場

大家交流下

珍珠宮

好媽媽勳章

我既行程大約係咁, 我地個組合係,3個家庭, 3個媽咪+1工人姐姐+1個麻麻+7個小朋友,一共12人

DAY1夜晚到台中 , 住台中”碧根 ” (夜晚行夜市)

Day 2 草梧到玩車(10:00-12:00), 午餐,高鐵站乘高鐵去高雄, 先取房, , 去駁二藝術特區, 晚餐野饌日式炭火燒肉吃到飽 . 住高雄85大樓

Day 3 鼓山渡船站-旗津,(旗津食海鮮午餐) ,4-5點左右離開,回高雄市, 夢時代摩天輪 , 晚餐小意利大莊園-高雄夢時代店 ,住高雄85大樓, 夜市.

Day 4 10:00高雄-包車到墾丁, 午餐(萬巒豬腳)
船帆石,貝殼砂島,鵝鑾鼻燈塔(附近有郵局),最南點觀海平台,墾丁大街夜街

(住墾丁恆春2晚PIGHOUSE包棟) 晚餐未定

Day 5 海洋世界半潛艇, 出水口或後壁湖-水上活動,貓鼻頭,恆春古城, 夜晚恆春出火 住恆春PIG HOUSE 午,晚餐未定

Day 6 CHECK OUT,車送我們去海生館.午餐未定,
回高雄, 85大樓坐鴨子船,(1600班次)
到高鐵站,高鐵回台中, 晚餐紙箱王創意園 ,住台中寶島53

DAY 7 台中包車一天遊,朋友10人夜機回香港,我自己同亞囡再過台北,宜蘭留多8天

大宅

.啱啱見到華航有平機票…$1409來出高雄…你可以睇睇……

子爵府

引用:.啱啱見到華航有平機票…$1409來出高雄…你

原帖由 caraman923 於 14-05-02 發表
.啱啱見到華航有平機票…$1409來出高雄…你可以睇睇……
請問在那裏見到?官 網嗎?谢

大宅

引用:Quote:原帖由 caraman923 於 14-05-02 發表

原帖由 aeiou_drm 於 14-05-02 發表
請問在那裏見到?官 網嗎?谢
http://www.meethk.com/?p=18147

大宅

sorry原來你24/7-28/7 去……咁唔啱啦

男爵府

回覆 zoe747717 的帖子

咁一定見到,我都買咗港龍八點飛

子爵府

我都訂了暑假去高雄懇丁,如包車由高雄入懇丁再同日遊懇丁,請問大約幾錢呢?同埋有冇包車資料介紹呀? thank you!!

子爵府

引用:sorry原來你24/7-28/7 去……咁唔啱啦

原帖由 caraman923 於 14-05-02 發表
sorry原來你24/7-28/7 去……咁唔啱啦
好似9/7 前飛才做特價

珊瑚宮

引用:我都訂了暑假去高雄懇丁,如包車由高雄入懇

原帖由 aeiou_drm 於 14-05-03 發表
我都訂了暑假去高雄懇丁,如包車由高雄入懇丁再同日遊懇丁,請問大約幾錢呢?同埋有冇包車資料介紹呀? thank ...
約3500元(細車)

aeiou_drm  thanks!  發表於 14-5-3 17:47

大宅

咁啱我又是24/7~28/7去坐9:00Ka 住yoho
租車机場接墾丁遊二天半再送高雄2880貴?

包車

首頁
12345...6

尾頁

跳至