跳至

首頁

尾頁

大宅

如題!

我老公成日話CARE平啲,但好多媽咪話COMBI物有所值,你地覺得貴嗎?

我是07年06月的新手媽咪,請多指教喔!

小豬豬於2007年6月3日20:45出世了,只是個六磅仔,體重小了點,但總叫健健康康!!  
滿月了,體重有8.5磅,大隻仔了一點點!!
兩個月人仔,有差不多11磅了!!
四個月豬豬,有14.5磅了,真係叻叻豬!!
六個月豬豬,有16.5磅,比別的 bb 高了一點喔!!

大宅

其實如果有用, 錢唔係問題. 但係....我想問呢個保暖器真係有需要用嗎?
原文章由 siutatbo 於 07-9-29 23:34 發表
如題!

我老公成日話CARE平啲,但好多媽咪話COMBI物有所值,你地覺得貴嗎?

大宅

COMBI確實係物有所值!! 本來我都想訂...但係有媽咪同我講作用不大...又拎唔到出街用!! 佢地叫我冬天用濕紙巾浸熱水扭乾先幫bb抹petpet喎!! 我都唔知點好~"~ar!!

原文章由 siutatbo 於 07-9-29 23:34 發表
如題!

您是我唯一的希望...唯一的夢想...只要您生活得開心快樂...就已經足夠!!

複式洋房

where can I buy this warmer???

大宅

wkmak31,

我幫二手市場的 littlepigstores 訂的。

另,我決定訂前,都考慮過是否需要的,冬天時比例方便,又唔會凍親bb petpet,用熱水比較麻煩,所以就訂了。

咁是否$320貴呢?

原文章由 wkmak31 於 07-9-30 09:13 發表
where can I buy this warmer???

小豬豬於2007年6月3日20:45出世了,只是個六磅仔,體重小了點,但總叫健健康康!!  

大宅

我已經2個BB媽媽, 大B冬天出世.
本人覺得冇需要喇, 因為到了冬天BB已經6個月大, 比初生已經強壯很多. BB尿尿確實用暖水+COTTON較好, 如果BB POO POO就去WASH ROOM沖洗 PAT PAT 最好, 又乾淨又清潔又方便 (我初頭都怕煩, 但其實勁方便).

原文章由 siutatbo 於 07-9-30 10:38 發表
wkmak31,

我幫二手市場的 littlepigstores 訂的。

另,我決定訂前,都考慮過是否需要的,冬天時比例方便,又唔會凍親bb petpet,用熱水比較麻煩,所以就訂了。

咁是否$320貴呢?

...

[ 本文章最後由 車莉 於 07-9-30 12:24 編輯 ]

複式洋房

請問combi 濕紙巾保暖器係用乾電池定濕電? 同埋係唔係需要用的時候先開始整熱d 濕紙巾?

大宅

醒目開學勳章

用濕電的,可以用前先插制,10分鐘左右濕紙巾可達約45度.....詳情可到 www.combi.com.tw combi>商品訊息>居家護理用品>濕紙巾保溫器

有興趣可PM我訂購,謝謝。

原文章由 2005 於 07-9-30 16:53 發表
請問combi 濕紙巾保暖器係用乾電池定濕電? 同埋係唔係需要用的時候先開始整熱d 濕紙巾?
    日本有怕死的 "自慰隊"

大宅

agree. 唔駛多件野.

大宅

醒目開學勳章

DELETED DELETED

[ 本文章最後由 littlepigstores 於 07-9-30 20:11 編輯 ]
    日本有怕死的 "自慰隊"

複式洋房

原文章由 littlepigstores 於 07-9-30 18:36 發表
用濕電的,可以用前先插制,10分鐘左右濕紙巾可達約45度.....詳情可到 www.combi.com.tw combi>商品訊息>居家護理用品>濕紙巾保溫器

有興趣可PM我訂購,謝謝。

...

littlepigstores,

O Thank's!

大宅

我都係打算用熱水+棉花抺patpat

用warmer係方便小小..但係用幾個月..太唔值了!

因為香港很涷很涷時可能只係維持2個月左右..

加上只係在家用.屋企既溫度又溫暖d. +上bb出街多左!

而再下一次的冬天我bb都大啦!

可以唔駛買啦!

複式洋房

都有諗過買.....
不過, 成日暖住啲濕紙巾好似唔係幾好喎.....細菌好易繁殖喎
LazyMumWinnie @ LazyCrazyHome ^^

大宅

其實我都考慮了好耐先決定訂的。

因為我家住天水圍 (已經比較凍一點),而屋企重要向北的,有時冬天啲風真係唔知點黎及屋企有時真係凍過街,所以最後先決定訂的。我買bb野,老公成日都有反對的,認為嘥錢,但佢暫時有兩次無"哦"我的,一就係買了 Combi 的 SK-4 揹帶 (因為佢都覺好用),二就係話買濕紙巾保溫器 (佢有"哦"我話點解買CARE,因為平啲,但有經驗的BK媽咪及我經驗的朋友話Combi 好用啲),我見差三幾拾蚊 (宜家COMBI 訂要$320,CARE$299正價啦),我自己又"論論盡盡",如用熱水,我怕熱死小B呀。

winniemoon,

我啲有經驗的朋友教我,唔駛成日插住電架,只係用前插電 (如餵奶前),因為好快就暖,而且紙巾唔好入滿個保溫器,最多入一半好了,用完清潔後先再入新的,咁就會沒問題。

[ 本文章最後由 siutatbo 於 07-10-7 03:11 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至