自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

天氣開始好熱,又要忍唔住開始食雪糕,各位jm最鐘意食邊個牌子同咩味?
我最鐘意食綠茶,曲奇仲有香蕉

MM2005    發表於 14-4-30 15:39

子爵府

普通傳統味,華潤好似限時特價

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆 愛野美奈子 的帖子

D字雪糕,ROCKY ROAD係我最愛

MM2005    發表於 14-4-30 15:40

珍珠宮

回覆:夏天又係食雪糕既好日子

所有正常口味既雪糕都會鍾意食

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

h牌朱古力

公爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

乜牌子都鐘意食

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

最鍾意係H牌嘅maple walnut,但香港已冇得賣。。。。

伯爵府

上星期食完

esmehouse    發表於 14-4-30 20:49
妹妹貓咪  M字果隻正  發表於 14-4-30 19:49
jolin123    發表於 14-4-30 17:57
曼谷奶茶    發表於 14-4-30 17:48
MM2005    發表於 14-4-30 15:40
Chirley    發表於 14-4-30 15:32
yuki60  正呀。。。  發表於 14-4-30 15:29
wcpcelia    發表於 14-4-30 15:25

男爵府

回覆:fuhk 的帖子

哇,幾時出咖?好想試!maple味一定好正

禁止訪問

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

子爵府

熱血勳章

引用:天氣開始好熱,又要忍唔住開始食雪糕,各位

原帖由 愛野美奈子 於 14-04-30 發表
天氣開始好熱,又要忍唔住開始食雪糕,各位jm最鐘意食邊個牌子同咩味?
我最鐘意食綠茶,曲奇仲有香蕉:ilov ...
有冇試過D牌Deluxe嘅宇治抹茶黑糖味?

子爵府

以前咩都食, 而家睇成份先買, 唔食主要用植物油+椰子油+化學野+少少奶粉溝出來既雪糕.....
樓下點評我有邊幾隻牌子...我唔清楚, 但通常50蚊樓下嗰D都係化學野居多...買之前睇清楚成份啦, 有D MILK行先既即係佢成盒野用佔量用左最多奶...成份排越前佔比例最多...

holland_muihk  咁有邊幾隻係溝出嚟?  而有邊幾隻唔係合成呢?  發表於 14-4-30 15:40

大宅

有得食極唔肥就好la~

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

五阿姨 發表於 14-4-30 15:20
有冇試過D牌Deluxe嘅宇治抹茶黑糖味?
我女話好食過h喎

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

開心果pls

水晶宮

我點都係鏗意食H牌既summer burries多D

禁止訪問

引用:哈根大師green tea

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

green tea, raspberry sorbet

子爵府

h既綠茶

子爵府

自己做, 少甜鮮果雪糕

首頁

尾頁

跳至