跳至

首頁
12345...16

尾頁

複式洋房

我朋友話基督教服務處的幼兒潛能課程好好, 3個月前要報名,6個月開始上.有無興趣包班? 大家同月份可以一斉睇住bb發展進度. 本身個課程都係比年齡差距3個月的bb一起上.

如有興趣,我要打去問多d資料,如$$,地點,時間及報名程序.

http://www.hkcs.org/cdcb/pec/pec.htm

大宅

我有興趣報讀呀. 你預埋我呀.

大宅

我都有興趣,預埋我吖!不過,唔知佢d上堂時間係點呢 ?因為我要返工,要星期六下晝或者星期日先得呀

洋房

我都有興趣,預埋我吖!不過,我都係要返工,最好星期六下午或者星期日先得....你地會諗住係邊個center上呀?我住屯門, 所以九龍會適合d

別墅

我有興趣,預埋我吖!我都要番工,最好星期六同星期日。

唔該哂!

大宅

我有興趣,預埋我吖!我都要番工,最好星期六同星期日。

唔該哂!

複式洋房

I am interested too. Please count me in. Better on Sat or Sun since I am a working mother.

大宅

我有興趣,預埋我

原文章由 cutepekkle 於 07-10-2 00:15 發表
我朋友話基督教服務處的幼兒潛能課程好好, 3個月前要報名,6個月開始上.有無興趣包班? 大家同月份可以一斉睇住bb發展進度. 本身個課程都係比年齡差距3個月的bb一起上.

如有興趣,我要打去問多d資料,如$$,地點,時間及 ...

大宅

我都有興趣,預埋我

thanks

自家製手作仔,得閒來睇睇http://hk.myblog.yahoo.com/[email protected]

大宅

I've interest too....Since I need to work on Saturday (whole day), only available on Sunday

[ 本文章最後由 mimmy824 於 07-10-2 14:13 編輯 ]

複式洋房

Hello, I am also interested in the playgroup.
I am new member to join Baby Kingdom, my baby borns at 15 July.

PS: Can someone teach me how to attach baby photo in my account?

原文章由 cutepekkle 於 07-10-2 00:15 發表

子爵府

預埋我吖!我都係要返工,星期六下午或者星期日先得....

大宅

我同bb都有興趣呀~~

--------------------------------------------------------

複式洋房

wow! 大家都好勇躍...:D 我都係working mom, 都會選擇 sat or sun.

剛打去問多d資料,原來個website有 :

報名期:每一季報名一次,下次係11月中開始報名,2月開班,資料會係今個星期post上網. 申請將以先到先得的方式取錄,額滿即止。

上課時間:每堂一小時,時間及地點待定。

上課形式:8個家庭單位以小組形式參與。每堂由導師指導3-4個不同活動,供家長與嬰孩即堂實習,並掌握活動的重點。

成長報告:凡完成七堂或以上者可獲出席證書及成長表現簡報。

導師資歷:已從事有關幼兒工作五年或以上經驗的專業幼兒工作員/社工。

收費:$1600 會員/包組會員$1650 (包括1堂家長及導師會,10堂親子活動,共11堂)

家長及導師會議日期:每位參加家長必須出席其中一個晚上舉行之「家長及導師會議」,目的是讓家長與導師會面,分享孩子或家長資料和輔助孩子投入活動的技巧。

報名程序:
  • 必須於報名前成為會員(年費$100),期限待公報。
  • 包班要有1 名聯絡人負責取籌,籌號先到先得並按籌號次序處理報名手續
  • 聯絡人需要遞交填妥會員編號的表格及支票($1650)及包班組員名單(包括幼兒姓名、出生日期,父或母之姓名及其聯絡電話).經確認上課場地與時間後,該組成員須於三天內各自將報名表及支票($1650)交本中心。逾期交表者作退出論,退出的名額會由本中心安排候補者參加
  • 包組者可按表格內所提供的場地及時段作出選擇而不須受制於表格內指定的年齡組別。

由於要先成為會員才可報名及只有8個bb一班,我們可能需要分兩班及兩名聯絡人. 我可以係其中一個聯絡人,另外一個就要一名volunteer.... 聯絡人主要負責聯絡及報名... 我會親身當日9am去取籌... 還有大家各自報名成為會員先....

我會等報名日期d資料posted,再同大家商量其他詳情...

複式洋房

我都有興趣,不過要星期日下午才有空,請預我.謝謝!

大宅

Hi cutepekkle,

I'm also pekkle, but pekklebaby. I also want to join the playgroup and I live in HK side. Thanks for your effor and wait for your further information.:-P

別墅

原文章由 cutepekkle 於 07-10-2 18:26 發表
wow! 大家都好勇躍...:D 我都係working mom, 都會選擇 sat or sun.

剛打去問多d資料,原來個website有 :

報名期:每一季報名一次,下次係11月中開始報名,2月開班,資料會係今個星期post上網. 申請將以先到先得的方式 ...

I am also intesting
The course is for child of 6 month or older

大宅

我都有興趣, 請預我!

原文章由 agnesyp 於 07-10-3 19:00 發表

I am also intesting
The course is for child of 6 month or older

別墅

我都想join呀, 又係working mother, so 只可join either sat or sun, prefer kowloon side.

依家情況看來要2班, 我commit 唔到做聯絡人...有無媽咪可以做2nd class既coordinator呀??

cutepekkle,
你個班依家有咩人呀?:-P

別墅

原文章由 aigo 於 07-10-3 23:08 發表
我都想join呀, 又係working mother, so 只可join either sat or sun, prefer kowloon side.

依家情況看來要2班, 我commit 唔到做聯絡人...有無媽咪可以做2nd class既coordinator呀??

cutepekkle,
你個班依家 ...

我番工時間可以有d走盞,係咪要9am去排隊?我可以幫手做2nd class 既coordinator。cutepekkle你可唔可以話俾我知我要做d咩?唔該哂!

首頁
12345...16

尾頁

跳至