嬰兒用品

跳至

首頁
12345...50

尾頁

男爵府

Re: TWINS MAMA CLUB (PART 3)

各位,
請問有無人有bb床出讓, 我朋友有

男爵府

all twins mama,
好開心! 而家孖b食緊金裝美素力, 仲食得唔錯

大宅

Twinsmami03:
sorry呀!其實我d英文真係有限過有限公司呀,簡單都ok,太深
就唔係好掂,其實我對b細個果陣都會成日喊醒(初生至三個
月),醫生話因為bb個肚多風同腸胶痛,所以會咁,但呢個症狀
係冇藥食,等bb大d(三個月後)會自然好返,至於你問你細孖點
解會咁我真係唔知,另你話細孖唔肯飲奶,我大孖4個月果陣有
段時間都係咁,醫生話有dbb會有厭奶期,果陣時如果大孖唔食
我唔會逼佢食,我會隔多個鐘再試睇下佢食唔食,大孖多數都
會食,後來我發現左一樣野,原來有一個奶咀裂開左,d奶出得
快大孖食唔切所以唔肯食,其實你細孖唔肯食奶最好帶佢去睇
下醫生比較穩陣,你對b開始食糊仔未?(你對b係咪5個月),如
果未開始你可以比佢地試下.

大宅

rl2999:
真係戥你開心呀 出路遇貴人,照你咁講都好好喎,真係慳返唔小呀. :-P

大宅

Hi Candy,

小熊國廁所遇劫事件, 上個月聽到一次, 今個月又聽到一次. 兩次都係男廁, 因為D劫匪係男人. 我諗盡量少去人少地方便是, 而家真係好難避, 聽講Mongkok當街當巷都有劫案, 手法層出不窮.

Babe

大宅

Rl2999, 診所姑娘D奶粉係咪細罐裝, 如果係, 果D其實係sample, D姑娘成日

等待驗證會員

各位靚靚孖B媽咪,

我和孖女還在香港呀!! 因為我大孖星期六下午開始出水痘但冇發燒,初時都唔知o架,到星期日早上發覺越來越多,才帶大孖去睇醫生。至於細孖昨早已帶了她去醫生度打水痘針(hkd 550.00),但醫生話細孖一樣都會出水痘,因為她體內可能已感染了大孖的水痘,只是細孖可能比大孖出得冇咁勁。 本來孖女的機票就算補錢都唔可以改期的,但好彩航空公司話有醫生證明就OK。昨早真被孖女弄到腦內一片混亂。 現在已改期在 3月1日下午回英國。

Louise

男爵府

原來有個twins ma ma club, 我現在先發現, 實在太遲啦!
我對孖女在2001年9月12日出世, 得28週, 體重1025g 及 955g. 住醫院約3個月及3個半到. 細孖還要做手術.
我想信我對孖女, 應該係體重最小的一對, 唔知是否有錯?
想對當時, 真係心力效碎.......... 擔心到死去活來!

1)mrs.leung........(8/10/94)孖女
2)onlokma..........(??/12/98)孖仔
3)CCHOW22........( ??/03/00)孖仔
4)3kids..............(19/07/00)孖仔
5)twinsma..........(06/09/00)孖女
6)4KidsMom........(24/12/00)孖仔, 宏康/滿康
7)twinsmama......(??/12/00)孖仔
8)H&WMama.......(07/03/01)孖仔
9)choychoy.........(??/03/01)孖仔
10)twins媽............(??/??/01)龍鳳
11)twingirls.......(13/06/01)孖女, Melissa & Nicola
12)twinsmother (12/09/01)孖女, 倩樂 & 倩妏
12)Twinsmami......(27/12/01)樓鳳,芷琳/梓
13)marblema.......(05/02/02) 龍鳳, 錚熹/鈺然
14)meijing...........(28/02/02)孖女, 嘉晴/海晴
15)蚊滋媽咪..........(??/06/02)孖女
16)TwinsMaMa......(??/06/02)孖女
17)LEON...(10/07/02)孖女,Janice & Joey(呈呈/頌頌)
18)blue_blueberry(25/07/02)孖女,sharon & sherry
19)irenepang803.(27/07/02)孖女, Suei & Summi
20)jc0901...........(31/07/02)龍鳳, Oscar & Esther
21)Babe..............(07/08/02)孖仔, Justin & Julian
22)小孖

大宅

babe:
你對b食開咩奶粉,我對bd奶粉都係搵朋友幫我喺廠訂,平過藥
房好多,不過淨係雪印先有,如果邊位媽咪嘅孖b食雪印(hk),
我可以幫大家問吓.講開旺角打劫我都聽過,有一次我帶孖b出
旺角食飯,聽倒有對男女講比人打刧,話係d自由行做,嗰晚我
都比人扒左個電話呀.

大宅

Louise:
而家大孖好返未呀?我都諗住帶孖b去打水痘針呀,你細孖打左
後有無發燒呀?你1/3先返英國,如果可以的話約埋jc出嚟吖.

男爵府

Babe,
其實係由診所姑娘介紹我俾奶粉商買

等待驗證會員

Hi Irene and 各位靚孖B媽咪,

大孖昨午有些微的發燒(37.2),今日她有些水痘巳開始結焦了,可能因為食o左醫生比的特效藥,細孖打針到現在已一日半都末有發燒,又冇出水痘的現像。可能因為飲o左我媽煲的紅蘿蔔馬蹄竹庶水。

Louise

男爵府

hi Louise,

聽到你講話孖女出水豆而滯留係hk,有點兒替你手忙腳亂,
暗地裏又有點開心,因為可以多左時間比我再約過你,是否很衰?

上次pm後亞b一直間斷咁吾舒服所以未能如期約見實在不好意思,今回待你孖女水豆過後call我或irene,希望很快見面。

candy_kent,
喂,新post孖女幅相,大孖肥大左好多!個樣女仔左好多。

irene,
你女咁醒?識同對方深入溝通,聽左都替你開心。我對b打交就叻,叫佢hug對方都好勉強做下擋交功課。大b都好少少,遇到見有新玩具near him,佢會由街頭叫到街尾叫個妹
齊齊玩,但個妹就大少姐咁款求其路過應酬佢,激屎!

babe,
你大孖屬醒字派,搶完細佬野玩識第一時搵第二件塞比佢,聽到我都覺得佢smart la,你做媽咪親眼目到sure吾知好笑定好嬲?bb係lee個年紀真係比到好多歡樂我地,有時諗辛苦都是值得的。

你對b似到認吾出,藍色衫果個係大定紅的果個大?我估藍色衫係細佬?有冇獎?

jc

*講住咁多先,亞b又纏住吾放

大宅

all twins mama:
好耐沒上來啦! 你們的孖b近日好嗎?
我在星期五(13~02)那天已帶孖b去打歲半針啦!
跟住孖b晚上發燒,好扭計, 好忙

irene:
唔好意思呀! 我睇錯o左見衫o既公仔呀!
我對孖b都好似你對孖b咁, 成日一齊玩, 有互相餵大家食o野, 有時比樽水佢o地飲, 但隔一陣, 佢o地有自行掉亂樽水, 另到我無時無刻都要睇到實呀!
還有呀! 我都是自然分勉o架! 不過就沒loen那對twins咁足月足磅出世啦! 我對twins係33週加1日穿水出世o架!
因為孖b要趕端午節及父親節呀!(我生完第二日就是這兩個節日), 可能孖b想送自己比daddy做父親節禮物呀!
所以替前出世呀!

[img align=right]E:\PHOTO_10(10_042)[/img]

大宅

jc0901:
近來好少見你上來bk浦呀!
現在好忙呀!
你個工人如何呀!
[img align=right]E:\PHOTO_10(10_042)[/img]

大宅

twingirls,

哎呀! 人算不如天算, 無la la 又會出水痘! 小心d wor, 雖然細孖打左針, 但聽人講唔係即時生效, 好似要過兩三個月, 個b先至有抗體, 不過兩個b 咁close, 有時真係避無可避. 妳依家唯有俾孖b飲多d 涼野啦!

大孖係咪係託兒所惹到?

marblema

大宅

jc,

真係好少見妳. 妳仲忙過我地lee d 打工仔! 好似我放假係屋企揍孖寶, 仲辛苦過返工! 妳家陣仲洗唔洗做物理治療?

marblema

大宅

Hello Twinsmother,

歡迎你加入, 我以為我對B出世時已經算好細粒, 你對孖女重細粒, 住3個月醫院真係唔簡單, 辛苦晒你囉. 孖女現況如何? 返學未? Post D 孖女相出黎同各位Aunties見下面嗎.

rl2999, Irene,

我兩個B食安兒寶A+ 3號, 唔知你地可唔可以搵到廠商呢? 唔該晒先.

Jc,

梗係無獎啦, 因為藍色衫係阿大黎架. 呀! 果兩件抓毛body就係我以前提過

男爵府

Babe, 你好!

我對孖女暫時一齊正常, 不過醫生話要follow up到六歲喎!
出年2004年讀K1, 正是我苦惱的問題, 都不知選擇那間好!
至於相方面, 等我研究怎樣POST, 先可以給各位AUNTIE睇啦!

男爵府

babe,
pls check pm, 希望幫到你!

首頁
12345...50

尾頁

跳至