親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:帶兩歲小朋友去韓國行程安排(新手)

Hey, 想借個位問下意見,
如果得我同我媽媽,兩個人自由行帶住個四歲女,ok 嗎?
主要想帶個女去下,又想同媽媽四處食野。
但我唔識韓文啊,上次去,都只不過係跟團,所以我唔知自己 handle 唔 handle 到...
Tks

大宅

BK Milk勳章

引用:Quote:jesskristen 發表於 14-5-16 16:04 T

原帖由 huisylvia 於 14-05-16 發表
唔好客氣,我D資料都係呢到d jm提供既,咁我當然要分享俾其他jm啦
兒童大公園俾細小朋友真係幾好,唔使 ...
請問點知有無close?

大宅

jesskristen 發表於 14-5-16 16:04
Thank you huisylvia 資料,參考咗你啲information,我剛同16months 囡囡首爾旅程去咗兒童大公園,個人覺得 ...
想問問韓國食野方面點安排。我怕d野食樣樣都辣。唔啱小朋友食。我個女都剛二歲六月會去韓國。

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

cskm71 發表於 14-5-16 19:19
請問點知有無close?
我上韓國觀光社個網到有公告,之後send email問佢地

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

西瓜媽媽 發表於 14-5-16 19:41
想問問韓國食野方面點安排。我怕d野食樣樣都辣。唔啱小朋友食。我個女都剛二歲六月會去韓國。 ...
都有好多野食唔辣既,例如飯卷,餃子,粥,麵包,蛋糕,麵,石頭飯,雞煲都有唔辣.....
放心,好多野食,
唔放心就帶baby food送飯,
我仔女就買包韓國紫菜碎(大部份餐廳都有)捞飯食

大宅

回覆 肥妹b 的帖子

我囡囡16months, 同佢沖完涼,只係普通池浸玩2分鐘,跟住去休息大堂,Ok呀

大宅

回覆 西瓜媽媽 的帖子

我囡囡較細,所以我帶咗baby food,剛巧都係韓國嘢^ ^
你囡囡較大,可以食餐廳嘢啊⋯

放心,可能多香港、中國人去韓國旅行,就連街邊檔都愛註明食物不辡

大宅

引用:回覆 西瓜媽媽 的帖子我囡囡較細,所以我帶

原帖由 jesskristen 於 14-05-17 發表
回覆 西瓜媽媽 的帖子

我囡囡較細,所以我帶咗baby food,剛巧都係韓國嘢^ ^

Thx。我之前唸緊食野方面點搞。

大宅

引用:Quote:西瓜媽媽 發表於 14-5-16 19:41 想問

原帖由 huisylvia 於 14-05-16 發表
都有好多野食唔辣既,例如飯卷,餃子,粥,麵包,蛋糕,麵,石頭飯,雞煲都有唔辣.....
放心,好多野食,
唔放心就帶b ...
我帶二老一幼去韓國。唔知有無d老少都啱玩既地方

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

西瓜媽媽 發表於 14-5-17 08:32
我帶二老一幼去韓國。唔知有無d老少都啱玩既地方
由於我幾次去都係同細路,
無特別留意老人家岩咩玩,
同埋唔知老人家有幾大年紀,鍾意d咩,
你可以睇下其他post,
我似曾經見過有人問

大宅

回覆 Mulberry2010 的帖子

兒童大公園唔近江南啊⋯

大宅

回覆 huisylvia 的帖子

請問草莓妹呢個係有咩玩架? 4歲男仔啱玩嗎? 個草莓妹網頁係韓文, 完全no idea. 有冇人有相可以分享下?

At birth 3.5kg (7.7 lbs)
38w2d 3203g (7.04lbs)
37w2d 2982g 36w2d 28

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

BCoLick 發表於 14-5-30 12:40
回覆 huisylvia 的帖子

請問草莓妹呢個係有咩玩架? 4歲男仔啱玩嗎? 個草莓妹網頁係韓文, 完全no idea. ...

呢位台灣媽媽既部落格好多野睇同參考
http://sirensgirl0313.pixnet.net/blog/post/160475525

大宅

引用:回覆 肥妹b 的帖子我囡囡16months, 同佢沖

原帖由 jesskristen 於 14-05-17 發表
回覆 肥妹b 的帖子

我囡囡16months, 同佢沖完涼,只係普通池浸玩2分鐘,跟住去休息大堂,Ok呀 ...
請問你係去弘大邊個汗蒸幕&幾錢? thx!

大宅

回覆:zerotsang 的帖子

你可參考此link

http://rainproof.pixnet.net/blog/post/233894489-2013-spring-seoul-day4-6-%E6%9A%96%E6%B5%81%E3%80%82%E5%BC%98%E5%A4%A7happy-day-spa%E6%B1%97%E8%92%B8

大宅

引用:你可參考此link http://rainproof.pixnet.n

原帖由 jesskristen 於 14-06-18 發表
你可參考此link

http://rainproof.pixnet.net/blog/post/233894489-2013-spring-seoul-day4-6-%E6 ...
thx ! 你有無留係度過夜? 上網有人話訓覺地方成30度, 好熱,小朋友係度訓覺會好辛苦

大宅

回覆 zerotsang 的帖子

無,但感覺Ok,下次有機會會安排過夜^ ^

珍珠宮

回覆:帶兩歲小朋友去韓國行程安排(新手)

我就諗住去南怡島 首爾塔 駱山公園 明洞食野 shopping反而未必得 因為囝囝坐唔定 實唔俾我睇衫

大宅

Thx!

大宅

想問兒童大公園入面的機動遊戲刺唔刺激架同埋係唔係每樣收錢?

首頁

尾頁

跳至