自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

侯爵府

而家啲人係咪覺得咁樣可以解決問題

【on.cc東網專訊】 躁師奶身懷雙刀圖「一鑊熟」,警員拔槍奪刀救其全家。1名26歲少婦與丈夫、女兒和家翁、家婆等老幼三代人,5月6日中午到葵涌1間酒樓飲茶提前慶祝母親節,期間少婦要帶女兒出街玩,被家翁斥責嗜賭,質疑她以帶女去玩為名去賭錢。少婦發爛渣掟杯碟,又舉杯「爆」自已頭,再返家取菜刀及暗藏鎅刀,折返酒樓途中被警員截停,少婦揮舞菜刀,警員拔槍喝令她放下刀,但她持刀繼向酒樓進發,警員遂撲前奪刀兼制服少婦,及時阻止一場酒樓血戰。

涉襲警及藏有攻擊性武器的女子姓徐,江西人,持雙程證來港。中午12時許,徐女偕丈夫、家翁家姑、1歲半女兒及2名親戚,1行7人到石蔭路64號地下1間酒家飲茶,提早慶祝母親節。由於是日為公眾假期,酒家內坐滿客人。現場消息稱,她是酒家熟客,不時光顧。

飲茶期間,徐女向夫攞錢,聲要帶女兒外出遊玩,惟姓朱(61歲)家翁借機批媳婦嗜賭,質疑她「一定係去賭錢!」雙方發生口角,有人發難飛掟桌上杯碟,共掟毀10多套總杯碟,徐女情緒失控舉起茶杯扑自己的頭部,翁媳更扭作一團「碌地」,家翁被杯碟碎片割傷手,鄰座食客則受驚大叫「埋單」,酒家職員報警。期間徐女哭喊﹕「你信唔信我依家死畀你哋睇!」並憤然離開,返回約200米外的葵發大廈寓所,將1把鎅刀藏在粉紅色手袋內,並手持1把約1呎長的菜刀,逗留約2分鐘後離家。

警方接報到場,派出衝鋒車在石蔭路一帶兜截,巡至天安樓對開時,發現徐女持菜刀向酒家方向步去,警員趨前將她截停,徐女激動揮舞菜刀,1名警員遂拔槍警告3次,命令她棄刀,但徐女未有棄刀,僅將持刀的手垂下,轉身走向酒家,警員見狀從後撲上,將她按地制服奪刀,又在其手袋內撿獲鎅刀。1名大廈女保安指當時氣氛緊張,持刀女子來勢汹汹,嚇到她即關上大閘。

有人事後向警方直言,欲到酒家找家人誨氣,之後打算揮刀自殺。徐女報稱頭痛及手指受傷,與家翁一起由救護車送院治理。警方經調查後,將案件列作藏有攻擊性武器,交由葵青警區刑事調查隊跟進。

車仔人    發表於 14-5-7 08:38

珍珠宮

育兒性格勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

顛咗?!

伯爵府

2018復活節勳章 育兒性格勳章 玩具勳章 畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

顛左!!有無諗過個女架?

伯爵府

魅力王子 好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:究竟發生咩事,又嚟鎅刀加菜刀

佢一定係行走江湖,揸刀搵食嘅。

wcpcelia  唉  發表於 14-5-7 08:48
fcz    發表於 14-5-7 07:16
alicegoh78  原來係江湖中人  發表於 14-5-7 01:15

侯爵府

畀面勳章

禁止訪問

珍珠宮

2018父親節勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆:mingjan 的帖子

有樣學樣,為乜

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:mingjan 的帖子

http://lilypie.com/Fifth_Birthday_code.php
驕傲(Pride).貪婪(Greed).迷色(Lust).忿怒(Wrath).嫉妒(Envy).貪食(Gluttony).、及懶惰(Sloth).

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

雙刀

大宅

咁激動,應該有情緒病

winghanchoy  agree  發表於 14-5-7 09:02

禁止訪問

熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

公爵府

別墅

快d遣返佢返大陸啦

珍珠宮

浪費警力

珍珠宮

浪費警力

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:江西人,持雙程證來港

原帖由 charlotte413 於 14-05-06 發表
江西人,持雙程證來港
唔方好人

順順利利 大吉大利       

子爵府

佢唔係想表演小李飛刀吖嘛

珍貴的并唔喺苦難本身,而喺我地對苦難如同珍珠般的包容.

伯爵府

好媽媽勳章

吓!

There's some good in this world, Mr Frodo. And it's worth fighting for.

禁止發言

珍珠宮

唉!依家d人做乜呀,short哂

首頁
12345...6

尾頁

跳至